Archive | Ocak, 2019

Linux Mint 2019 geliştirmelerine doyurucu bir fon ile başladı

Bugün, Ocak 2019 aylık haberleri yayımlayan Clement Lefebvre, Aralık ayında 675 bağış ile bağışçıların Linux Mint’e 22.803 dolar kazandırdığını açıkladı. Daha önce hiç bu kadar fazla bağış almadıklarını söyleyen Lefebvre; yapılan işlerden memnun olan mutlu bir kullanıcıya tanık olmaktan haz duyduklarını ifade etti. 2019 geliştirmelerine bu sevindirici haberle başladıklarını söyleyen Lefebvre; 31 Ağustos 2018‘de duyurdukları Linux Mint Debian Edition (LMDE) 3 “Cindy” ile 19 Aralık 2018‘de duyurdukları “Tessa” kod adlı Linux Mint 19.1’in ardından, şimdi, işin sanat kısmı, performans ve Cinnamon’u çoklu süreçlere paylaştırma işleriyle meşgul olduklarını açıkladı. Bunun için varsayılan yazı tipini değiştirmeyi, açılış ve açılış ekranlarına (isolinux, grub ve plymouth) yeni bir görünüm kazandırmayı düşündüklerini belirten Lefebvre; ayrıca, live ISO önyükleme ekranlarında dil ve tuş haritası seçimlerini destekleme olasılığını da gözden geçirdiklerini söyledi.

Continue Reading →

Bunun dışında, güzel bir Linux Mint web sitesi üzerinde çalıştıklarını da söyleyen Lefebvre; Jason Hicks’in gruplandırılmış pencere listesi, pencere yöneticisi ve girdi gecikmesini iyileştirme çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Ayrıntılı bilgi edinmek için, Clement Lefebvre’in Ocak 2019 aylık haberlerini inceleyebilirsiniz.

0

PyCharm 2019.1 EAP 2 duyuruldu

İlk Early Access Program (EAP) versiyonu, 24 Ocak 2019 duyurulan PyCharm’ın ikinci EAP versiyonu, Ernst Haagsman tarafından duyuruldu. Bu ikinci sürümde bazı harika özellikler geldiğini belirten Haagsman; mesela, sanal bir makinede dağıtılacak bir uygulama geliştirenlerin, yaratımı otomatik hale getirmek için Vagrant adlı harika bir araç edindiklerini söyledi. Haagsman; kararlı sürüm kullanıma sunulmadan önce, kullanıcının yeni özellikleri denemesine yardımcı olmak ve onun da fikrini almak amacıyla bu EAP test sürümünü indirime sunduklarınıifade etti. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlatan Haagsman; test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmelerini rica etti. Haagsman; dahili terminal açılıp hemen kullanıcıya ait projenin conda env’inde mevcut olan herhangi bir CLI aracının çalıştırılabileceğini söyledi. PyCharm 2019.1 EAP 2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

PyCharm 2019.1 EAP 2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

KTechLab 0.40.1 duyuruldu

Elektronik ve PIC mikrodenetleyici devre tasarımı ve simülasyonu için açık kaynak kodlu bir IDE olan KTechLab‘ın 0.40.1 sürümü, Zoltan Padrah tarafından duyuruldu. GNU GPL altında lisanslanan yazılım, mikrodenetleyicilerin programlanmasını destekliyor. Proje, yazılımı 2007 yılına kadar geliştirmeyi sürdüren David Saxton tarafından başlatıldı. David Saxton, yazılımı geliştirmeye devam edemeyeceğini açıkladığında; Julian Bäume, Zoltan Padrah, Alan Grimes, Jason Lucas ve dahası daha fazla bileşen ve hata düzeltmeleriyle 0.3.7 sürümünü çıkararak yollarına devam ettiler. Halen yoğun olarak geliştirme çalışmalarını sürdüren Zoltan Padrah; KTechLab‘ın 0.40.1 sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğunu söylerken, KTechLab‘ın kod temelinin güncellendiğini ifade etti. Padrah; bu nedenle, temiz bir KDELibs4 ve Qt4 uygulaması olarak kullanıma sunulan yazılımın, artık kde3support ve qt3support kütüphanelerine bağlı olmadığını söyledi. KTechLab’ın kod temelinin KDE Frameworks 5 (KF5) ve Qt5’e taşınmaya hazır olduğunu belirten Padrah; sonraki bir sürümün yalnızca KF5 ve Qt5 gibi modern kütüphanelere bağlı olabileceğini ifade etti. KTechLab 0.40.1 hakkında daha fazla bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

KTechLab 0.40.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0