Tails 6.2 duyuruldu

İrlanda kökenli, Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in (The Amnesic Incognito Live System) 6.2 sürümü duyuruldu. Tor tarayıcının 13.0.14 sürümüne, Tor client’in 0.4.8.11 sürümüne güncellendiği belirtilirken; karşılama ekranına 21 yeni dil eklendiği söyleniyor. Karşılama ekranının yerelleştirme bölümünün dil ve formatlar olarak yeniden adlandırıldığı, bazı donanımlarda Wi-Fi’yi devre dışı bırakan bir güvenilirlik sorununun düzeltildiği belirtiliyor. Tails 6.0 veya üzeri sürümlerden 6.2’ye otomatik yükseltmelerin mevcut olduğu söyleniyor. Tails 6.2 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da tüm değişiklikleri görmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

     

Tails 6.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Flatpak 1.15.8 duyuruldu

Eskiden xdg-app olarak bilinen, GNU/Linux masaüstünde yazılım dağıtımı, paket yönetimi ve sanallaştırması için bir yardımcı program olan Flatpak‘in 1.15.8 sürümü, Simon McVittie tarafından duyuruldu. Yürütülebilir bir adın yanlışlıkla komut satırı olarak yorumlanmasına izin vermeme seçeneğinin kötü niyetli kişilerin bulunduğu sanal alandan kaçışını önlediği belirtilirken, güvenliği ihlal edilmiş uygulamanın xdg-desktop-portal’dan bir .desktop oluşturmasını isteyebileceği de söyleniyor. Kurulum iptal edildiğinde çift serbestliğin düzeltidiği belirtilirken, clang 18 ve lld 18 ile derleme hatalarının da düzeltidiği ifade ediliyor. Bunun dışında, çeşitli hata düzeltmeleri ve çeviri güncellemeleri yapılmış bulunuyor. Flatpak 1.15.8 hakkında bilgi edinmek için github.com üzerinde yayımlanan sürümler sayfasını inceleyebilirsiniz.


Continue Reading →

 

Flatpak 1.15.8 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Flatpak 1.14.6 duyuruldu

Eskiden xdg-app olarak bilinen, GNU/Linux masaüstünde yazılım dağıtımı, paket yönetimi ve sanallaştırması için bir yardımcı program olan Flatpak‘in 1.14.6 sürümü, Simon McVittie tarafından duyuruldu. Dizinleri ve meta verileri görüntülerken özel karakterlerden kaçınarak kötü amaçlı uygulamaların hazırlanmış meta verileri kullanarak izinler listesinin görünümünü değiştirmesinin önlendiği belirtilirken, bunun sanal konsollara özgü olduğunun unutulmaması isteniyor. Bunun dışında, çeşitli hata düzeltmeleri ve çeviri güncellemeleri yapılmış bulunuyor. Flatpak 1.14.6 hakkında bilgi edinmek için github.com üzerinde yayımlanan sürümler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Flatpak 1.14.6 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Google Chrome ve Chromium’un 125.0.6422.5 sürümleri duyuruldu

Google Chrome ve Chromium‘un 125.0.6422.5 sürümleri duyuruldu. Google Chrome ile Chromium, 125.0.6422.5 sürümlerine yükseltilmiş bulunuyor, Windows, Mac ve GNU/Linux için kararlı kanalın duyurulmasından mutluluk duyulduğu belirtilirken, yeni sürümlerin bir dizi düzeltme ve iyileştirme içerdiği ifade ediliyor; yeni özellikler ve büyük çabalarla ilgili olarak Chrome ve Chromium blog gönderilerinin incelenmesi öneriliyor. Güvenlik açıklarının kararlı kanala ulaşmasını önlemek için geliştirme döngüsü sırasında ekiple birlikte çalışan tüm güvenlik araştırmacılarına teşekkür etmek istediklerini belirten geliştirici ekip, her zaman olduğu gibi, devam eden iç güvenlik çalışmalarının çok çeşitli düzeltmelerden sorumlu olduğunu ifade ediyor. Google Chrome ve Chromium 125.0.6422.5 sürümleri hakkında fikir edinebilmek için Chrome ve Chromium sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

 Google Chrome ve Chromium 125.0.6422.5 sürümlerini edinmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

0

ClamAV 1.3.1 özellik sürümü ve 1.2.3, 1.0.6 güvenlik yaması sürümleri duyuruldu

ClamAV’ın 1.3.1 özellik sürümü ve 1.2.3, 1.0.6 güvenlik yaması sürümleri duyuruldu. Unix tabanlı işletim sistemleri için yazılmış ünlü anti-virüs yazılımı ClamAV‘ın 1.3.1 özellik sürümü ve 1.2.3, 1.0.6 güvenlik yaması sürümleri, Micah Snyder tarafından duyuruldu. ClamAV’ın RPM, DEB, PKG, MSI ve ZIP yükleyici paketlerinin, tüm kitaplık bağımlılıklarıyla birlikte geldiği belirtilirken, bu sürümün kaynak kodunun ve yükleyicilerinin clamav.net/downloads sayfasında veya ClamAV GitHub sürüm sayfasından indirilebileceği ifade ediliyor. ClamAV 1.1’in, güvenlik düzeltmeleri açısından EOL’yi geçtiği ve güncelleme almayacağı belirtilirken, sürekli destek için 1.0 LTS, 1.2 veya 1.3 sürümlerine geçilmesi öneriliyor. HTML dosyası ayrıştırıcısında hizmet reddi (DoS) durumuna neden olabilecek olası bir kilitlenmenin düzeltildiği belirtilirken, bu sorunun yalnızca 1.3.0 sürümünü etkilediği ve önceki sürümleri etkilemediği söyleniyor. UTF-16’dan dönüştürme sırasında bazı metinlerin kesilmesine neden olan bir hatanın düzeltildiği söyleniyor. ClamAV 1.2.3’ün de, bazı düzeltmeleri içeren kritik bir yama sürümü olduğu belirtilirken, Coverity statik analizi tarafından belirlenen çeşitli şikayetlerin düzeltildiği söyleniyor. Diğer bir bazı düzeltmeler içeren kritik bir yama sürümü olan 1.0.6’da, DatabaseCustomURL Freshclam yapılandırma seçeneği tarafından indirilen CVD’lerin her güncellemede budanmasına ve ardından yeniden indirilmesine neden olan bir hatanın düzeltildiği söyleniyor. ClamAV, GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan ve özellikle ağ geçitlerinde e-posta taraması için tasarlanmış açık kaynak kodlu bir yazılımdır. ClamAV’ın 1.3.1 özellik sürümü ve 1.2.3, 1.0.6 güvenlik yaması sürümleri hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da GitHub sürümler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

ClamAV’ın 1.3.1 özellik sürümü ve 1.2.3, 1.0.6 güvenlik yaması sürümlerini edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

BIND 9.18.26 duyuruldu

Adını BIND (Berkeley Internet Name Domain), geliştirildiği Berkeley üniversitesinden alan günümüz Internetinin tartışmasız en popüler alan adı sunucu yazılımı olan BIND‘in 9.18.26 sürümü duyuruldu. Sürüm, indirilmek üzere yansılarda yerini almış bulunuyor. Çeşitli hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürümde, RFC 8310, Bölüm 8.1’e göre, TLS üzerinden DNS bağlantısı kurulurken uzak sertifika doğrulanırken konu alanının denetlenmemesi gerektiği belirtiliyor. Bunun yerine yalnızca SubjectAltName’in işaretlenmesi gerektiği söyleniyor. Ne yazık ki, kriptografik kitaplıkların oldukça eski bazı sürümlerinde konu alanını yok sayma özelliğinin olmayabileceği, sertifika yetkilileri tarafından verilen üretime hazır sertifikaların çoğunda SubjectAltName ayarı olacağından, bunun üretim kullanımı açısından sonuçları minimum düzeyde olacağı belirtiliyor. Bu gibi durumlarda konu alanının dikkate alınmayacağı hatırlatılıyor. BIND’in geliştirilmesi Internet Yazılım Konsorsiyumu (Internet Software Consortium) tarafından yapılmaktadır ve web sayfalarından özgür olarak indirilebilir. BIND 9.18.26 hakkında bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

 BIND 9.18.26 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.
0