Mozilla Firefox 125.0.2 duyuruldu

Hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 125.0.1 sürümü duyuruldu. En kısa sürede, en güncel sürümün edinilmesi isteniyor. Firefox 125’te kısa süre önce gönderilen ve potansiyel olarak güvenilmez URL’lerden yapılan indirmeleri daha proaktif bir şekilde engelleyen değişikliklerin geri alındığı belirtilirken, gelecekteki bir sürümde bu korumaların düzeltilip yeniden etkinleştirilmesi planlandığı söyleniyor.  Mozilla Firefox 125.0.2 hakkında bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebileceksiniz. Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 gibi teknolojileri yetenekleriyle ve önemli ölçüde iyileştirilen JavaScript performansı ile geliyor. Firefox; dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 90′dan fazla dilde kullanılabiliyor.

Continue Reading →

 

Mozilla Firefox 125.0.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Nautilus dosya yöneticisinin 46.1 sürümü duyuruldu

GNOME masaüstü ortamının resmi dosya yöneticisi olan Nautilus‘un 46.1 sürümü duyuruldu. Sıkıştır iletişim kutusunda Enter ile arşiv oluşturmanın mümkün olduğu belirtilirken, bir dosya ve klasörü sıkıştırırken oluşan çökmenin düzeltildiği söyleniyor. Salt okunur dosya sistemlerinden kopyalarken izinlerin korunduğu belirtilirken, diğer Konumlardan çalışmayan küresel aramanın devre dışı bırakıldığı ifade ediliyor. Bu arada, çeşitli çeviri güncellemeleri de yapılmış bulunuyor. Yeni sürüm hakkında  bilgi edinmek için 46.1 haberler sayfasını incelemek mümkündür. Önceleri Eazel Inc. adlı şirketin projesi olarak başlayan Nautilus, günümüzde özgür bir yazılım olarak GNOME projesi tarafından geliştiriliyor. 1.4 sürümünden itibaren GNOME’da Midnight Commander’ın yerine kullanılmaya başlanan Nautilus, GONME’un varsayılan dosya yöneticisi oldu. Nautilus’u kullanarak dosyalar ve klasörler arasında gezinmek, onları gruplamak, değiştirmek ya da silmek mümkündür. Sekmeli tarama özelliği sayesinde, klasörlerin arasında gezinirken birden çok pencere açmak yerine, tek pencerede birden çok işlemi yürütebilmeyi mümkün kılan Nautilus, root haklarıyla açılırsa, sistem dosyalarını düzenleme olanağı sunar.

Continue Reading →

 

Nautilus 46.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNOME Shell ve GNOME Mutter’in 46.1 sürümleri duyuruldu

GNOME Shell ve GNOME Mutter’in 46.1 sürümleri duyuruldu. Çakışan oturumun bildiriminin iyileştirildiği belirtilen GNOME Shell’de, Kore OSK düzenine geçiş seviyesi eklendiği söyleniyor. Bildirimlerdeki işaretleme desteği de düzeltilmiş bulunuyor. X11 nvidia’da giriş gecikmesinin düzeltildiği belirtilen GNOME Mutter’da ise ikincil GPU’lardaki taramanın düzeltildiği söyleniyor. Her iki yazılımda da çeşitli çeviri güncelemeleri yapılmış bulunuyor. GNOME Shell ve GNOME Mutter’in 46.1 sürümleri hakkında bilgi edinmek için GNOME Shell ve GNOME Mutter’in haberler sayfası incelenebilir.

Continue Reading →

 

GNOME Shell ve GNOME Mutter 46.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 115.10.1 duyuruldu

Açık kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip ve oldukça güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 115.10.1 sürümü duyuruldu. Thunderbird 115 hakkında yardım ve hızlı bir başlangıç için Thunderbird 115 Supernova SSS bölümüne bakılabileceği belirtilirken, Thunderbird 115’teki tüm yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi için Thunderbird 115’teki yenilikler bölümüne bakılabileceği söyleniyor. Çeşitli görsel ve kullanıcı deneyimi iyileştirmeleriyle gelen yeni sürüm, güvenlik düzeltmeleri içeriyor. Her zaman olduğu gibi, kullanıcıların ne düşündüklerini ya da tespit ettikleri bir hatayı bildirmelerinin önemli olduğu ifade edilirken, sürüme ait paketler indirilmek üzere yansılarda yerini almış bulunuyor. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor. Mozilla Thunderbird 115.10.1 hakkında bilgi edinmek isteyenler sürüm notlarını inceleyebilir.

Continue Reading →

 

Mozilla Thunderbird 115.10.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Evolution 3.52.1 duyuruldu

GNOME masaüstü ortamının resmi kişisel bilgi yönetimi uygulaması olan Evolution‘un 3.52.1 sürümü duyuruldu. Geniş görünümde mesaj bölmesindeki konu satırının artık kalın olmadığı belirtilirken, tamamlanan görevleri gizlerken yaşanan kilitlenmenin giderildiği söyleniyor. Eylül 2004’te GNOME 2.8 sürümü ile Evolution 2.0’dan itibaren GNOME’un resmi bir parçası olan Evolution’ın kullanıcı arabirimi ve işlevselliği Microsoft Outlook’u andırır. Evolution; GNU GPL lisansı ile lisanslanmış özgür bir yazılımdır. Evolution; e-posta, takvim, yapılacaklar listesi, not alma gibi çeşitli işleri birleştiriyor. POP ve IMAP protokolleri ile e-posta alımı ve SMTP ile e-posta iletimi sunan Evolution; SSL, TLS ve STARTTLS ile şifreli ve güvenli bir ağ bağlantısı sağlar. E-posta filtrelerine ve GPG ve S/MIME ile e-posta şifreleme özelliğine sahip olan Evolution; SpamAssassin ve Bogofilter ile otomatik spam filtreleme imkanı da sunuyor. Yerel adres defterleri, LDAP ve Google adres defterleri ile iletişim yönetimi sağlayan Evolution’a ait adres defterleri LibreOffice’te bir veri kaynağı olarak kullanılabilir. Evolution ayrıca bir RSS okuyucusu eklentisine sahiptir. Evolution 3.52.1 hakkında bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Evolution 3.52.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Game of Trees (Got) 0.98 duyuruldu

OpenBSD üzerinde geliştirilen ve ana hedef kitlesi OpenBSD geliştiricileri olan Game of Trees’in (Got) 0.98 sürümü duyuruldu. Yakında OpenBSD’nin güncel paketlerinde görünmesi beklenen yazılımda, bir referans argümanı verildiğinde ‘got ref -l’nin tutarlı çalışmasının sağlandığı söyleniyor. gotd(8)’e        e-posta ve http/json aracılığıyla bildirimler için ilk desteğin eklendiği belirtilirken, taahhütlerin topolojik olarak sıralanmasını sağlayan log -t seçeneğinin de eklendiği ifade ediliyor. Yazılım, BSD lisansı altında herkes tarafından serbestçe kullanılabilir ve yeniden yapılandırma özelliğine sahiptir. “Game of Trees” kelimeleri oyun ağaçları anlamına gelmektedir. Bir oyun için eksiksiz oyun ağacı, başlangıç ​​konumundan başlayan ve her konumdan olası tüm hamleleri içeren oyun ağacıdır. Daha spesifik olmak gerekirse, oyunun tamamı, oyun teorisindeki oyun için bir normdur. Bu, birçok önemli yönü açıkça ifade edebilir. Game of Trees (Got) 0.98 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusu ya da değişiklikler sayfası incelenebilir.

Continue Reading →

 

Game of Trees (Got) 0.98 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Calibre 7.9.0 duyuruldu

Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-kitap yönetim yazılımı olan Calibre‘nin 7.9.0 sürümü duyuruldu. Çeşitli hata düzeltmeleri ile gelen yeni sürümde, yeni renkli Kobo cihazları için destek eklendiği belirtilirken, tercihler->düzenleyici ayarları altında imleç genişliğini kontrol etmek için bir ayar eklendiği söyleniyor. Kaydedilmemiş değişiklikler olduğunda işlev düzenleyiciyi kapatırken bir onay açılır penceresi gösterildiği belirtilirken, bağlantısız hızlı görünüm iletişim kutusunun başlangıçta geri yüklenmemesinin düzeltildiği söyleniyor. Calibre 7.9.0 hakkında bilgi edinmek için neler yeni sayfasını incelemek mümkün. epub, cbz, mobi, fb2 gibi en popüler kitap formatları desteklenirken; GNU/Linux, Windows ve Mac OS X gibi değişik platformlar üzerinde çalışabilen Calibre; takip edilmek istenen blog ya da haber sitelerinin RSS beslemelerini otomatik olarak indirip, cihazda okumaya uygun bir biçime dönüştürebiliyor. Tüm kitapları bir kütüphanede saklayan ve internet üzerinden otomatik olarak kitap bilgilerini ve kitap kapaklarını indirebilen Calibre; kendi içinde tüm e-kitap biçimlerini açabilen bir okuyucu içeriyor. Üstelik, Calibre, tüm e-kitap biçimlerini birbirine çevirebilir. PDF ve EPUB biçimindeki kitapları, Kindle’ın açabileceği MOBI biçimine çevirmek mümkündür. Ya da tam tersi, MOBI biçimindeki kitapları Nook’ta açmak için EPUB biçimine çevirebilirsiniz. Bir başka seçenek de dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapabilmenizdir.

Continue Reading →

 

 

Calibre 7.9.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0