Kanotix 2024

Debian 12 ‘Bookworm’ tabanlı olarak gelen ‘Slowfire’ kod adlı Kanotix 2024 duyuruldu. Son güncellemenin KDE Plasma ve LXDE masaüstü ortamlarıyla kullanıma sunulmuş olduğu görülüyor. Tüm versiyonların 32 bit ve 64 bit sistemler için mevcut olduğu söyleniyor. 6.6.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; yalnızca 64 bit sürümde LibreOffice 24.2.2, LXDE’li tüm ISO kalıplarında Compiz ile geliyor. 64 bit KDE sürümünde, 7 Nisan 2024’ten bu yana Wayland’ın test edildiği belirtiliyor. Kanotix 2024 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

 

Continue Reading →

 

Kanotix Silverfire Nightly edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

AlmaLinux OS 8.10-beta1 duyuruldu

Red Hat Enterprise Linux‘un (RHEL) kaynak koduna dayalı olarak gelen ve topluluk odaklı bir proje olan AlmaLinux OS‘un “Cerulean Leopard” kod adlı 8.10-beta1 sürümü, Eduard Abdullin tarafından duyuruldu. Projenin, AlmaLinux OS 8.10-beta1 sürümünü duyurmaktan gurur duyduğu belirtilirken; ISO kalıplarının Intel/AMD (x86_64), ARM64 (aarch64), IBM PowerPC (ppc64le) ve IBM Z (s390x) mimarilerinin tamamı için yansılarda mevcut olduğu ifade ediliyor. AlmaLinux 8.10 Beta “Cerulean Leopard”ın kullanılabilirliğini duyurmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Abdullin; AlmaLinux 8.10 Beta’nın, işlemleri otomatikleştirmek ve karmaşık BT ayarlarında tutarlılığı sağlamak için güvenlik ve veri koruma güncellemelerinin yanı sıra web konsolu ve sistem rollerinde iyileştirmeler getirğini söyledi. Sürümün, bir BETA sürüm olduğu, bu nedenle, işlemleri otomatikleştirmek ve karmaşık BT ayarlarında tutarlılığı sağlamak için güvenlik ve veri koruma güncellemelerinin yanı sıra web konsolu ve sistem rollerinde iyileştirmeler getiren yeni sürümün, hibrit bulut senaryolarında sanal makine anlık görüntü işlevlerini iyileştirmenin yanı sıra sistem kullanılabilirliğini, güvenilirliğini ve kurtarma süreçlerini geliştirmeye devam ettiği ifade edilıiyoı. AlmaLinux OS 8.10-beta1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

 

AlmaLinux OS 8.10-beta1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Joomla 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 duyuruldu

Açık kaynak kodlu, GPL lisanslı, PHP, MySQL ve MVC kullanılarak yazılmış bir kişisel içerik yönetim sistemi (CMS) olan Joomla‘nın 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 sürümleri, Joomla! projesi tarafından duyuruldu. Joomla! projesinin, Joomla 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 sürümlerini blogcular ve yazarlar, web tasarımcıları, uzantı geliştiricileri ve web ajansları için yeni ve geliştirilmiş özelliklere sahip yeni sürüm olarak sunduğu belirtilirken, projenin 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 sürümlerini duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade ediliyor. Joomla 5.1.0’ın küçük bir versiyon olduğu belirtilirken, bu iyileştirmelerle çok sayıda yeni özellik, güvenlik ve kod iyileştirmesi ve artırılmış hız getirildiği söyleniyor. TUF güncelleyiciyi uygulayan sürümde, karanlık mod büyük ölçüde iyileştirilmiş bulunuyor. Joomla 4.4.4’ün yeni bir özelliği yok. Ancak Joomla 4.x’ten Joomla 5.x’e yükseltme yapmak gerekiyor. Daha sorunsuz bir yükseltme yoluna izin verecek güncellemeler içeren sürüm, yeni özellikler içermiyor. Joomla! 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 hakkında bilgi edinmek için GitHub sayfasını ya da sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

 

Joomla! 5.1.0 ve Joomla 4.4.4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0