Archive | 2008

Windows 7 İnternetin En Çok Arananı

Windows 7’nin ilk kararlı ön sürümü Beta 1 Build 7000, birkaç gün önce (her nasılsa) Microsoft’un elinde olmadan internete düştü ve elden ele yayılmaya başladı. Dosya, BitTorrent arama sitelerinin en çok arananlarından biri oldu. Şu anda son derece popüler olan ve paylaşım siteleri üzerinden çok sayıda kullanıcı tarafından yüklenip paylaşmaya başlanan Windows 7 Beta 1’i Microsoft, Ocak ayının ortalarında tanıtmayı planlıyordu. Windows 7 Beta 1’i deneyenlerin, önceki Windows 7 sürümüne göre daha iyi bir bellek kullanımına sahip olduğunu ve biraz daha iyi bir performans gösterdiğini ifade ettikleri söyleniyor.

0

Mozilla Thunderbird 2.0.0.19

Mozilla Thunderbird, 2.0.0.19 sürümüne güncellendi. Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özellikleri olan güvenli e-posta istemcisi Mozilla Thunderbird, yeni sürümünde, XSS ve JavaScript’ten çapraz alan veri hırsızlıklarına kadar çeşitli noktalardaki güvenlik açıklarını gidermiş bulunuyor. Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi sınırsız bir eklenti desteği içeren Thunderbird, kullanıcıyı çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, yüzlerce kullanışlı eklentiden istenenler seçilerek kişiselleştirebiliyor.

0

Acer Aspire 8930G-7665

Acer, Aspire 8930G-7665 modelini duyurdu. Ürün, Intel’in dört çekirdekli Core 2 Quad Q9000 işlemcisini kullanan ilk dizüstü bilgisayar olma özelliği taşıyor. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan dört çekirdekli işlemcinin ışıl güç tasarımı ise 45 watt. 1066MHz FSB hızına ve 2.0GHz işlemci hızına sahip.

Continue Reading →

Bilgisayar 1920×1080 çözünürlügünde 18.4″ Full HD desteği sunan CineCrystal geniş bir ekrana sahip. Ekran kartı olarak DirectX 10 destekli Nvidia GeForce 9700M GT (512MB GDDR3) tercih edilmiş.

 

0

Şirketlere İnternet Sitesi Zorunluluğu Getiriliyor

Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edildi. Böylelikle, şirketlerin kendi internet sitelerini kurmalarının zorunlu hale gelmesinin de önü açılmış oluyor. Tasarıya göre, her şirket, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde, kendi internet sitesini kurmak zorunda olacak. Şirket, sitesinde; pay sahipleri ve ortakları açısından önem taşıyan açıklamalar, finansal tablolar, raporlar, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarına ilişkin bilgiler yayınlayacak. İçeriğin en az 6 ay süreyle şirketin internet sitesinde bulundurulması gerekiyor.

0

Cevreci ve Ekonomik Yazitipi: Ecofont

“Spranq” adlı Hollandalı bir ajans, baskı aygıtlarının kullandığı kartuş veya toner miktarından tasarruf etmek amacıyla ilginç ve çevreci bir yazitipi geliştirdi. Ecofont adını verdikleri bu yazitipi, su an kullanılan kartuş ve toner miktarına oranla %20 tasarruf sağlıyor. İlginç olan bu yazıtipinin nasıl olup da daha az mürekkeple işlevini yerine getirebiliyor oluşu. Bunun sırrı, yazıtipinin, içinde boşluklar bulunan bir yapısı olması. Boşluklar, harflerin dış hatlarına ulaşmıyor ve okunabilir olarak kalmalarını sağlıyor. Böylelikle içlerinin doldurulması için gereken mürekkep ihtiyacı azalıyor.

Continue Reading →

Ecofont’u kullanacak dünyadaki ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom, ülke çapında tüm çalışanlarının kullanacağı Ecofont yazı tipi ile mürekkep tüketimini yüzde 25 oranında azaltacak. Türk Telekom çalışanları, yazıcılardan Calibri, Arial ve Times News Roman yazı karakterlerindeki baskılarını Ecofont formatında alabilecekler.

0

Inno3D iChill GeForce GTX 280 Extreme Edition

Kısa bir zaman önce 55nm GT200 GPU’lu GeForce GTX 260 modelini satışa sunan Inno3D, özel soğutma ve hızaşırtma yetenekleriyle oldukça ilgi gören  iChiLL serisi kartlarına yeni birini eklediğini duyurdu. Inno3D iChill GeForce GTX 280 Extreme Edition adlı bu yeni kartta, Arctic Cooling’in Accelero Xtreme VGA soğutucusu kullanılmış.

Continue Reading →

Soğutma işlemi beş bakır boru aracılığı ile yapılırken, ısınan hava, üç tane 80mm’lik son derece sessiz fan ile dağıtılıyor. Fanlar, 700 ve 2000 devir/dakika hızlarında çalışıyorlar. Inno3D iChill GeForce GTX 280 Extreme Edition, 512-bit bellek veri yolu desteğine ve 1GB GDDR3 belleğe sahip.

 

0

Corsair Dominator GT Serisi DDR3 Bellek Kiti

Intel’in Core i7 islemcileriyle birlikte, doğal olarak, bellek sektörü de hareketli günler geçiriyor. Zira Core i7 ile hafıza kontrolcüsünü işlemci içine alan Intel, böylelikle, daha düşük gecikme süreleri ve daha büyük bant genişlikleri sağlamış oldu. Ek olarak, hafıza kontrolcüsüne üç kanal DDR3 hafızalarla çalışabilme yeteneği kazandırıldı.

Continue Reading →

İşte yüksek performanslı bellekleriyle tanınan Corsair’in bu tablodan hareketle, hız aşırtma tutkunları ve sıkı oyuncular için hazırladığı ve Dominator GT diye adlandırdığı yeni bellek kiti, Intel’in Nehalem tabanlı Core i7 işlemcileriyle birlikte X58 yonga setli anakartlarda kullanılmak üzere hazırlanmış.

 

0