OPNsense 23.10.3 duyuruldu

FreeBSD tabanlı, güvenlik duvarları ve yönlendiriciler için tasarlanmış bir pfSense çatallaması ve uzman bir dağıtım olan OPNsense‘in FreeBSD üzerine inşa edilen 23.10.3 sürümü duyuruldu. Bu sürümün OPNsense 23.7.12 topluluk sürümünü temel aldığı belirtilirken, ek güvenilirlik iyileştirmeleri ile birlikte geldiği ifade ediliyor.İçe aktarma sırasında boş “serialusb” düğüm kümesinin işlenmesinin düzeltildiği belirtilirken, çeşitli PHP kullanımdan kaldırma uyarılarının da düzeltiği ifade ediliyor. Boş “kullanıcı” düğümünün önyükleme sırasında çökmesinin önlendiği belirtilirken, bu arada, kimlik doğrulama sunucusunda 0 uzunluktaki kupon şifrelerine izin verildiği söyleniyor. Trafik grafiği renklerinin kontrast ve tutarlı olacak şekilde güncellendiği söyleniyor. OPNsense 23.10.3 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

OPNsense 23.10.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 24.2.2 ve LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümleri duyuruldu

LibreOffice’in yeni ana sürümleri, yeni takvim tabanlı numaralandırma şemasını (YY.M) kullanan yeni sürüm LibreOffice 24.2.2 ile LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümleri 24.2.2 sürüm takviminde ve 7.6.6 sürüm takviminde belirtilen tarihlere uygun biçimde Italo Vignoli tarafından duyuruldu. The Document Foundation (TDF) tarafından çıkarılan ilkin LibreOffice 24.2.2 ve LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümleri, indirilmek üzere yansılarda yerini aldı. Windows (Intel, AMD ve ARM), macOS (Apple ve Intel) ve GNU/Linux için yansılarda yerini alan yeni sürümler, yeni numaralandırma şemasıyla gelen LibreOffice 24.2.2 ve LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümlerinin kullanıcıların LibreOffice kurulumlarını güncel tutmalarına yardımcı olacağı ifade ediliyor. Her iki versiyona da https://www.libreoffice.org/download adresinden hemen ulaşılabileceği belirtiliyor. Tüm LibreOffice kullanıcılarının, iyileştirmelerden yararlanmak için mevcut sürümlerini mümkün olan en kısa sürede güncellemeleri teşvik ediliyor. LibreOffice’in diğer ofis paketlerine göre en büyük avantajının, tüm ortamlar için tek bir yazılım platformu olan LibreOffice teknoloji motoru içeriyor olması olduğu belirtilirken; otomatik kurtarma bilgilerini kaydet’in varsayılan olarak etkin olduğu ve her zaman yedek kopyalar oluşturduğu belirtiliyor. LibreOffice 24.2.2 ve LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümleri hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.


Continue Reading →

 

 
Bağımsız, kendi kendini yöneten, meritokratik bir organizasyon olarak Özgür yazılım değerleri temelinde Almanya’da kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan The Document Foundation (TDF); küresel topluluk tarafından OOo’nun meşru varisi seçilmiştir ve günden güne artan sayıda kamu yönetimi, şirketler ve KOBİ’ler tarafından masaüstü üretkenliği için ofis yazılımı olarak tercih edilmektedir. OpenOffice.org topluluğunun on yıllık emeği üzerine kurulmuştur. TDF, bağımsız bir vakfın üzerinde oluşacak kültürün gönüllü ve kurumsal katkıcıları bir araya getirebilecek en iyi çözüm olduğu inancıyla kurulmuştur ve şimdiye kadar yapılmış en iyi özgür ofis yazılımını sunmaktadır. TDF temel değerlerine inanan ve faaliyetlerine katkıda bulunan bütün bireylerin katılımına açıktır ve (bireylerin çalışmalarına sponsor olmak gibi) kurumsal işbirliğine sahiptir. LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri, yapacakları bağış ile vakfı destekleyebilirler. Toplanan bağışlar, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığının artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır. LibreOffice 24.2.2 ve LibreOffice 7.6.6 topluluk sürümlerini edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

BridgeDb 3.1.1’in kullanımda olduğunu biliyor musunuz?

Tor projesi, sansürlü kullanıcılara nasıl köprü sunmak için kullandığı BridgeDB’nin 3.1.1 kullanıma sunmuş bulunuyor. İSS’ler veya hükümetler Tor ağına erişimi engellediğinde, kullanıcıların bağlanmak için köprülere güvendiği hatırlatılırken, sansürlü kullanıcılara nasıl köprü getirileceği sorununun ele alındığı ifade ediliyor. BridgeDB’nin kullanıcı arayüzünde çevirmeyi ve etkileşim kurmayı gereksiz yere zorlaştıran bir grup unsurun temizlendiği hatırlatılırken, Python 2’nin artık desteklenmediği, BridgeDB’nin kod tabanının Python 3’e taşındığı ifade ediliyor. BridgeDB dağıtım mekanizmalarını açıklayan bir bilgi sayfası eklendiği belirtilirken, BridgeDB’nin e-posta otomatik yanıtlayıcısını test edebilecek küçük bir komut dosyası oluşturduğu söyleniyor. Bu değişikliklerin kullanıcıların hayatını kolaylaştıracağı düşünülüyor. BridgeDB 3.1.1 hakkında bilgi edinmek için GitHub sürümler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Köprü adreslerini almak için buradan yararlanabilirsiniz. Tor ile iletişim kurmak için buradan yararlanabilirsiniz. Tor Browser bağlantı sorunlarıyla ilgili olarak da buradan yararlanabilirsiniz. BridgeDb 3.1.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tails 6.1 duyuruldu

İrlanda kökenli, Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in (The Amnesic Incognito Live System) 6.1 sürümü duyuruldu. Tor tarayıcının 13.0.13 sürümüne, Thunderbird’ün 115.9.0 sürümüne güncellendiği belirtilirken; Onion devrelerinin onarıldığı söyleniyor. Karşılama ekranının sık sık “Tails’e hoş geldiniz!” mesajını göstermesi sorununun da düzeltildiği belirtiliyor. Oynatma sırasında hata mesajı gösteren videoların düzeltildiği belirtilirken, Tails Cloner’in artık birden fazla monte edilmiş bölüme sahip cihazlara kurulum yapabildiği ve yükseltebilir olduğu söyleniyor. Kalıcı depolama ayarları artık tüm etkinleştirilmiş özel Kalıcı depolama özelliklerinin gösterimiyle gündeme getirilirken, RFDS Intel CPU güvenlik açıklarının azaltıldığı belirtiliyor. Tails 6.0’dan 6.1’e otomatik yükseltmelerin mevcut olduğu söyleniyor. Tails 6.1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da tüm değişiklikleri görmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

    

Tails 6.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Tor Browser 13.0.13 duyuruldu

İnternet üzerinde kişisel bilgileri gizleyebilme ve anonim olma olanağı sağlayan ünlü güvenlik aracı Tor Browser’in Windows, macOS, GNU/Linux için 13.0.13 sürümü duyuruldu. Bunun, masaüstü ortamı için Firefox platformlarına yönelik önemli güvenlik güncellemelerini içeren planlanmamış bir acil durum sürümü olduğu belirtilirken, bu durumdan, Android platformunun etkilenmediği ifade ediliyor. Windows, macOS, GNU/Linux için hazırlanan yeni sürümde, Firefox tarayıcının 115.9.1esr’ye güncellendiği belirtiliyor. Bir hata bulanların veya bu sürümün nasıl geliştirilebileceğine dair bir önerisi olanların bunu projeye bildirebilecekleri söyleniyor. Tor Browser 13.0.13 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

    

   

Tor Browser 13.0.13 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

KDE Plasma’nın mega sürümü 6.0’ın Mart ayı hata düzeltme sürümü 6.0.3 duyuruldu

Mega sürümü 6.0 28 Şubat 2024‘te duyurulan KDE Plasma‘nın Mart ayı hata düzeltme sürümü 6.0.3 duyuruldu. KDE Plasma 6.0.2’den iki hafta sonra KDE Projesi, sinir bozucu gerilemeler, çökmeler ve hataların daha fazlasını ele alan en son KDE Plasma 6.0 masaüstü ortamı serisi için planlanan beş bakım güncellemesinden üçüncüsü olarak bugün KDE Plazma 6.0.3’ü yayınlamış bulunuyor. Ünlü KDE geliştiricisi Nate Graham’a göre KDE geliştiricileri, KDE Plasma’yı şekillendirmek amacıyla Mart ayının ikinci yarısında yeni otomatik kilitlenme raporlama sisteminin bulabileceği bazı X11 regresyonlarını ve çeşitli çökmeleri ele almak için çok zaman harcadılar. KDE Plasma 6.0.3’te düzeltilen X11 hataları arasında X11’de Qt’de ekranın kenarındaki piksellere tıklandığında panel widget’larının etkinleşmesini önleyen Fitts’-Law uyumluluğu gerilemesi, ekran seçici OSD’sinde bir sorun ve yakın zamanda yapılan bir güncellemenin yer aldığı söyleniyor. Çoklu monitör kurulumlarını etkileyen, Görev Yöneticisi widget’larının görevleri yanlış ekrandan görüntülemesine ve bildirimleri ekranlardan birinin ortasına yerleştirmesine neden olan gerileme de tabii düzeltilmiş bulunuyor. Aynı şekilde, KDE Plasma 6.0.3, XWayland pencerelerinin yalnızca klavye odağına sahip olduklarında panoya içerik yerleştirebileceği KWin gereksinimini ayarlayarak ve belirli XWayland pencerelerinin kendilerini sürekli olarak yeniden boyutlandırmasına neden olan garip bir sorunu ele alarak Plasma Wayland oturumunu iyileştiriyor. KDE Plasma 6.0.3, Breeze GTK’yı yeni kurulumlar için varsayılan GTK teması haline getirmek ve ayrıca 100’ün üzerinde bir ölçek faktörü kullanıldığında yüzen panelin kayan/kaynayan animasyonunu daha pürüzsüz hale getirmek için bazı yaşam kalitesi iyileştirmeleri de eklendiği ifade ediliyor. Bunun dışında KDE Plasma 6.0.3, özel genel kısayolların eski KHotKeys hizmetinden yeni KGlobalAccel hizmetine taşınmasında kullanılan kodun sağlamlığını artırıp, oturum açma sesini düzelttiği ve widget’leri buraya veya buradan sürüklerken meydana gelen Plasma çökmesini giderdiği söyleniyor. Son olarak, bu sürüm, mevcut uygulamanın herhangi bir genel menüye sahip olmadığı durumlarda kendisini devre dışı bırakacak şekilde Genel menünün kompakt düğme biçimini geliştiriyor. KDE Plasma 6.0.3 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve tam değişiklik günlüğünü inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

  • KDE Plasma 6.0.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabileceksiniz.
0

SysVinit 3.09 duyuruldu

Aslında Miquel van Smoorenburg tarafından yazılmış olan System V tarzı init programlarının bir koleksiyonu olan SysVinit‘in 3.09 sürümü, Jesse Smith tarafından duyuruldu. Yeni sürümü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Smith; SysVinit 3.09’un artık Musl C kütüphanesi ile oluşturulmasına ve önyükleme mesajlarının firmware’e aktarılmasına izin vermesi anlamına geldiğini belirtiyor. Çoğu GNU/Linux dağıtımı uzun zamandan beri SysVinit‘ten başlangıç görevleri için systemd’ye geçmiş olsa da, bu hafta sonu SysVinit 3.09 tüm eski kullanıcılar ve hâlâ System V-init stili deneyiminden keyif alan kullanıcılar içinkullanıma sunulmuş bulunuyor. SysVinit 3.09’un iki ana değişiklikle birlikte geldiği ifade ediliyor: Birincisi, GNU C Kütüphanesine (glibc) alternatif olarak musl C kütüphanesi ile derleme desteği eklenmesi; ikinci olarak, yeniden başlatma işlemi sırasında mesajları temel bellenime iletebilmek için yeniden başlatma komutuna destek eklenmesi olduğu söyleniyor. SysVinit 3.09 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

SysVinit 3.09 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0