Archive | Temmuz, 2008

KDE 4.1.0

KDE 4.1.0 duyuruldu. GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılan masaüstü ortamı KDE’nin yeni sürümü olan 4.1.0’da, kişisel bilgi yöneticisi bileşeni (KDE PIM) etrafına toplanan KDE uygulamalarının artırılmıs olduğu görülüyor. KDE’de (K Desktop Environment) bundan böyle e-posta istemcisi KMail, zaman yönetim uygulaması KOrganizer, RSS okuyucusu Akregator, haber grubu istemcisi KNode ve daha birçok yazılım, KDE PIM (personal information management) ile birlikte çalışacak. Yeni masaüstü kabuğu Plasma ile görkemli bir masaüstü sizleri bekliyor.

Continue Reading →

KDE 4.1.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Debian GNU/Linux 4.0r4

Debian’in son kararlı sürümü Debian GNU/Linux 4.0r4 kullanıma sunuldu. Kimi güvenlik sorunlarının düzeltildiği ve kimi eksikliklerin giderildiği sürüm, yeni sürücüleri de destekliyor. Önceki Debian GNU/Linux 4.0 yükleme CD’si ve DVD’sinin kısmi olarak gerçekleştirdiği pek çok güncellemenin bu sürümle birlikte geldiğinin altını çizmek gerekiyor. Sürüm notları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler bu adrese basvurabilirler.

0

Sony Vaio'dan Yeni Dizüstü Bilgisayarlar

Sony, yaklaşık on yıldır üretmekte olduğu Vaio dizüstü bilgisayarlarına eklediği yeni modellerle adından sözettirmeyi sürdürüyor. Z, FW, SR ve BZ adlı yeni modellerden en çok Z ve FW serisinin dikkat çektiği söyleniyor. 13.1″ ekranları ve 1,5 kg’in altındaki ağırlıklarıyla kolay taşınabilir olmaları Z serisi modeli öne çıkarıyor. Kasaları dayanıklı karbon fiberden yapılmış olan dizüstülerde, ekran çizilmelerini en aza indirmek için dayanıklı X-black LCD ekran kullanılmış.

Continue Reading →

HDMI çıkışı ile de HD televizyonlara bağlanabilen ürün, 1600×900 çözünürlük sunuyor ve pili daha verimli kullanmayı sağlayan “STAMINA MODE” özelliğiyle 5 saat 30 dakika pil ömrü sağlıyor.

0

KDE 4'ün Yerelleştirilmesine Katkıda Bulunun

Linux işletim sisteminin yaygın olarak kullanılan masaüstü ortamı KDE’nin 4. sürümünün yerelleştirilme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şu an için 10 dile çevirimi tamamlanan KDE 4’ün Türkçe’ye çevirimi işini yürüten KDE Türkiye Yerelleştirme Çalışmaları Ekibi de %84 oranında bir işi tamamlamıs bulunuyor. Ekibin bu basarılı çalışmayı yeni katılımcıların özverili katkılarıyla elde ettiğini vurgulayalım. Çeviri listesinde 15. sırada bulunan ekibin çalışmasının tamamlanmasına siz de katkıda bulunabilirsiniz.

0

Absolute Linux 12.1.05

Absolute Linux 12.1.05, Paul Sherman tarafından duyuruldu. Slackware tabanlı Absolute Linux 12.1.05’in göze çarpan özelligi IceWM pencere yöneticisini kullanıyor olması. “Autoinstall” özelliğiyle daha kolay bir kurulum, Lilo düzenlemesi ve disk biçimlendirmesi veya text tabanlı kurulum mümkün. Sherman, bu büyük değisikligin dışında jre-6u7’ye güncellenen Java gibi çesitli güncellemelere dikkat çekiyor. Sürüm notlarına buradan ya da buradan ulaşabilirsiniz.

0

WD VelociRaptor 2.5" SATA Sabit Disk

WD®, Blade sunucular ve 1U, 2U Rack sunucular için kurumsal ölçekli, 2.5″ SATA sabit diskini duyurdu. 2.5″ boyutundaki WD VelociRaptor™, 10,000 RPM hıza sahip. SATA 3 Gb/s arayüzü ve 16 MB önbelleği ile sağlam bir güvenirlik esas alınarak üretilmiş. Önden Beslemeli Rotasyon Hızlandırma ( Rotary Acceleration Feed Forward – RAFF™ ) teknolojisine sahip olan ürün, oldukça güçlü bir performans sunuyor.

Continue Reading →

Olabildiğince soğuk (Ultra-cool) çalışma özelliğiyle yeni disk, önceki WD Raptor® disklerden yüzde 35 daha az enerji tüketiyor.

0

Ubuntu 8.10 Alpha 3

Kod adı “Intrepid Ibex” olan Ubuntu 8.10’un üçüncü alpha sürümü olan Ubuntu 8.10 Alpha 3, Steve Langasek tarafından duyuruldu. Langasek bu sürümde öncelikle kimi açıkların giderildiğini söyledi. Sürümde çesitli yazılımlar da güncellestirilmiş. Ubuntu 8.10 Alpha 3, özellikle sistemi test etmek ve açıkları rapor ederek geliştirilmesine katkıda bulunmak isteyen kullanıcılar için öneriliyor. Sürüm notlarına bu adresten ulasabilirsiniz.

0