Archive | Mart, 2017

Nano 2.8.0 duyuruldu

GNU/Linux altında çalışan pico editörünün bir benzetimi (emülatörü) olan metin düzenleme yazılımı Nano‘nun 2.8.0 sürümü duyuruldu. Çeşitli iyileştirmeler ve kimi yeni küçük özelliklerle gelen yeni sürüm, başlangıçta en fazla üç uyarı görüntülüyor. Nano’nun gnulib’i kullandığı ifade ediliyor. SSH üzerinde metinleri düzenlemeye yarayan Nano; Unix benzeri işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılan, kullanıcı dostu bir metin editörüdür. İlk olarak Haziran 2000 yılında yayınlanan nano, Pico metin editörüne özenerek ek işlevselliklerle yüklü olarak kullanıma sunuluyor. nano komutundan sonra dosya yolu ve dosya adı birlikte kullanılarak dosyanın istenen dizin içerisine oluşturulması veya istenen adresten açılması sağlanabiliyor. Nano 2.8.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfası incelenebilir.

Continue Reading →

nano

Nano 2.8.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Samba 4.6.2 duyuruldu

İnternet protokolü üzerinden dosya ve yazıcı paylaşımı için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan SMB/CIFS protokollerini kullanan GPLv3 lisanslı sunucu yazılımı Samba’nın 4.6.2 sürümü duyuruldu. Bir gerilemeyi gidermek için yapılan bir hata düzeltme sürümü olduğu bildirilen yeni sürüm hakkındaki ayrıntıları öğrenmek üzere buradan yararlanılabileceği ifade ediliyor. Unix ve GNU/Linux sistemler ile Windows arasında dosya ve yazıcı paylaşımını olanaklı kılan Samba; 1992 yılından bu yana DOS, Windows, OS/2, GNU/Linux gibi çeşitli platformları destekliyor. Samba 4.6.2 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Samba 4.6.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

OpenShot 2.3.0 duyuruldu

GNU/Linux sistemler için Python, GTK ve MLT Framework ile yazılmış özgür bir video düzenleme yazılımı olan OpenShot‘ın 2.3.0 sürümü duyuruldu. OpenShot 2.3.0’ı duyurmaktan gurur duyulduğu belirtilirken, bu sürümün, şimdiye kadarki en büyük güncellemelerden biri olduğu ve yeni özellikler, performans iyileştirmeleri ve tonlarca hata düzeltmesi ile dolu olduğu ifade ediliyor. Video önizleme penceresine gerçek zamanlı dönüşümler yapmaya izin veren yeni bir dönüştürme aracının eklendiği söylenirken, ses dosyalarının ise varsayılan olarak bir dalga biçimi oluşturduğu belirtiliyor. Pek çok önemli animasyon özelliklerini destekleyen OpenShot ‘un kaynak kodlarının edinilebileceği belirtiliyor. Kodların online olarak kullanımda olduğu belirtiliyor. Ağustos 2008’de Jonathan Thomas tarafından kararlı, özgür ve kullanıcı dostu bir video düzenleyici ortaya çıkarma amacıyla başlatılan OpenShot projesi; pek çok görüntü, ses ve resim biçimini destekliyor. Arka planda Blender kullanarak 3D animasyonlu başlıklar oluşturma olanağı da sağlayan yazılım; klip kesme, yapıştırma, yeniden boyutlandırma, süsleme gibi özelliklere sahip. Ken Burns efekti (fotoğrafa yaklaşma ve üzerinde dolaşma tekniği ile video oluşturma) de içeren OpenShot; (FFmpeg tabanlı) videoları kodlama becerisi de gösteriyor. OpenShot 2.3.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

OpenShot 2.3.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Apache Tomcat 8.5.13 duyuruldu

Genellikle Tomcat olarak anılan, Apache Software Foundation (ASF) tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir web sunucusu olan Apache Tomcat‘in 8.5.13 sürümü duyuruldu. Java Servlet de dahil olmak üzere, JavaServer Pages (JSP), Java EL ve WebSocket gibi birçok Java EE özelliklerini uygulayan Apache Tomcat; katışıksız bir Java HTTP web sunucusu ortamı sağlıyor. Bir açık kaynak geliştirici topluluğu tarafından Apache 2.0 lisansı altında geliştirilip muhafaza edilen Apache Tomcat; yüksek kullanılabilirlik özelliğine sahiptir. Apache Tomcat 8.5.13 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını ya da bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Apache Tomcat 8.5.13 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0