Archive | Mart, 2010

SimplyMEPIS 8.5

Warren Woodford, kullanıcı dostu ve Debian GNU/Linux 5.0 “Lenny” tabanlı bir dağıtım olan SimplyMEPIS 8.5’i duyurdu. SimplyMEPIS 8.5, KDE 4 masaüstü yöneticisiyle geliyor. Woodford, SimplyMEPIS 8.5 için işe Debian GNU/Linux “Lenny” kararlı çekirdek ile başladıklarını ve sonra SimplyMEPIS 8.5’i daha uygun bir sistem haline getiren güncellenmiş paketleri seçimsel biçimde tanıttıklarını söyledi. Güncel donanım desteği için sistemi 2.6.32 Linux çekirdeği üzerine yapılandırdıklarını belirten Woodford, sistemin, yeni KDE 4.3.4 masaüstü yöneticisine sahip olduğunu sözlerine ekledi. OpenOffice, Firefox ve diğer uygulamalar mümkün olduğunca güncellenmiş bulunuyor. SimplyMEPIS 8.5 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu okuyabilirsiniz.
Continue Reading →

SimplyMEPIS 8.5 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

PC/OS 10.1.1

Roberto Dohnert, hataları giderilmiş ve güncellenmiş biçimde Ubuntu tabanlı masaüstü Linux dağıtımı PC/OS 10.1.1’i duyurdu. Platform tarafından gerçekleştirilen pek çok hata düzeltmesi ve geliştirmenin ardından PC/OS OpenWorkstation 10.1.1’i, PC/OS GNOME 10.1.1’i, aynı zamanda PC/OS WebStation 10.1.1’i duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Dohnert; sistemin, 2.6.31 PAE Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirtti. FileZilla da sisteme dahil edilmiş bulunuyor. Empathy, 2.29.93 sürümüne yükseltilmiş; fakat WebStation’dan kaldırılmış ve Meebo ile yer değiştirmiş. Gnome oyunları da WebStation’dan kaldırılmış, onların yerine de Flashchess3 eklenmiş. PC/OS 10.1.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

PC/OS 10.1.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Sabayon Linux 5.2

Gentoo Linux tabanlı İtalyan orijinli bir dağıtım olan Sabayon Linux’un 5.2 sürümü, Fabio Erculiani tarafından duyuruldu. Yeni GCC 4.4.1 ve glibc 2.10’a dayalı olan sistem, 2.6.33 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Sistemin olanağanüstü bir masaüstü performansı ve güzelliği sunacağını söyleyen Fabio Erculiani, Sabayon Linux 5.2’nin KDE ve GNOME versiyonları biçiminde sunulduğunu söyledi. KDE 4.4.1 ve GNOME 2.28 masaüstü ortamlarını içeren sistemin 10 dakika içinde kurulabildiği, varsayılan olarak hafif bir sisteme dönüştürüldüğü ve önyükleme süresinin daha da kısaltılmış bulunduğu söyleniyor. Sistemde varsayılan dosya sistemi olarak ext4 kullanılmış. Sabayon Linux 5.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Sabayon Linux 5.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

openSUSE 11.3 Milestone 4

Andreas Jaeger, openSUSE 11.3’ün dördüncü kilometre taşı sürümünü duyurdu. Böylelikle 11.3 için planlanan yedi kilometretaşı sürümden dördüncüsü de tamamlanmış bulunuyor. Bu sürümde; OpenOffice.org, 3.2.1 Beta1 sürümüne; Ağ Yöneticisi, daha iyi Bluetooth ve GSM desteği sunmak üzere 0.8 sürümüne; CUPS, 1.4.2 sürümüne; Python, 2.6.5 RC 2 sürümüne; Samba, 3.5.1 sürümüne güncellenmiş. Sürüm, GNOME 2.30 ve KDE 4.4.1 masaüstü ortamlarını barındırıyor. Ayrıca, dileyenlere LXDE masaüstü ortamını da sunuyor. Bu platformlarda kimi sorunlar da çözümlenmiş. Sözgelimi; daha önce KMail’de e-posta gönderirken görülen bir performans sorunu giderilmiş bulunuyor. Bilindiği üzere, openSUSE 11.3’ün yedinci ve son kilometre taşı sürümünün Mayıs 2010’da çıkarılması planlanıyor. openSUSE 11.3 Milestone 4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

openSUSE 11.3 Milestone 4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 10.04 Beta 1

Steve Langasek, iki yılda bir çıkarılan uzun süreli desteğe sahip (Long Term Support) sürümlerden biri olan “Lucid Lynx” kod adlı Ubuntu 10.04’ün ilk beta sürümünü duyurdu. Ubuntu ekibi olarak Ubuntu 10.04 LTS sürümünün masaüstü, server ve netbook versiyonlarını duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Langasek; sistemin daha hızlı açılış eğilimini, iyileştirilmiş başlangıç zamanı ve modernize edilmiş, akıcı bir önyükleme ile sürdürdüğünü belirtti. Ubuntu ailesinin varyantları Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu, Ubuntu Studio ve Mythbuntu da bugün beta durumuna ulaşmış bulunuyorlar. 2.6.32.9 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde; GNOME 2.30, KDE SC 4.4, XFCE 4.6.1 masaüstü yöneticilerinin ön planda olduğunu belirtmek gerekir. OpenOffice.org 3.2.0, X.Org server 1.7.5, Apache 2.2, PostgreSQL 8.4, PHP 5.3.1, LTSP 5.2, GCC 4.4.3, eglibc 2.11, Python 2.6.5 sistemde bulunan paketlerden bazıları. Ubuntu 10.04 Beta 1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ubuntu 10.04 Beta 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Parsix GNU/Linux 3.5 Test 1

Alan Baghumian, Debian tabanlı Parsix GNU/Linux’un “Frankie” kod adlı 3.5 sürümünün ilk test versiyonunu duyurdu. Baghumian; masaüstü dağıtımı ve live DVD olarak kullanıcıya sunulan Parsix GNU/Linux 3.5’in test edilmesi için çıkarılan ilk ISO olsa da sistem kararlılığının çok iyi olduğunu ve herhangi bir garip hata veya sorunla karşılaşılmaması gerektiğini söyledi. Baghumian; bu sürümün, Debian testing depolarından 7 Mart 2010 tarihinde gelen pek çok güncellenmiş paketle senkronize edildiğini ifade etti. Bu ISO kalıbını LZMA sıkıştırmayla Squashfs 4.0 kullanarak derlediklerini belirten Baghumian, ilk kez varsayılan önyükleyici olarak GRUB 2 kullandıklarını da sözlerine ekledi. Sistem çekirdeğinin değiştirildiğini ve geliştirildiğini söyleyen Baghumian; daha iyi çekirdek paketleri imal edildiğini, geliştirilmiş yapılandırılma ile sahip olunan son çekirdeğin 2.6.32.9 Linux çekirdeği olduğunu belirtti. Parsix GNU/Linux 3.5 Test 1 hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Parsix GNU/Linux 3.5 Test 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SimplyMEPIS 8.5 RC3

Warren Woodford, Debian GNU/Linux 5.0 “Lenny” tabanlı bir dağıtım olan SimplyMEPIS 8.5’in üçüncü deneme sürümünü duyurdu. SimplyMEPIS 8.5 RC3’ün test edilip denenmek üzere yansılarda yerini aldığını söyleyen Woodford, sistem çekirdeğinin 2.6.32.10’a güncellendiğini belirtti. Woodford, Linux çekirdek ekibinin sürüm notlarının, ekibin iyileştirmeleri yaparken hangi güçlüklerin altından kalktığını gösterdiğini söyledi. Bu sürümle birlikte live medya özelliklerinde değikliklere gidildiğini vurgulayan Woodford; bunun, önyükleme seçeneklerine bir donanım keşif aracı ekleme olanağı verdiğini, ayrıca, önyükleme sırasında çeşitli dillerin seçilebilir kılındığını söyledi. Woodford; yakında, yerelleştirilmiş KDE entegrasyonuyla bundan daha geniş çapta bir uluslararası live medya sürümü yapmak için bu deneyimden yararlanacaklarını umduklarını ifade etti. SimplyMEPIS 8.5 RC3 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu okuyabilirsiniz.
Continue Reading →

SimplyMEPIS 8.5 RC3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0