Archive | Temmuz, 2021

Full Circle Magazine 171 duyuruldu

Ubuntu Linux topluluğu tarafından çıkarılan özgür ve bağımsız bir dergi olan Full Circle Magazine‘in 171 no’lu sayısı duyuruldu. 171. sayının duyurulmasından duyulan mutluluk ifade ediliyor. Yeni sayıda; Command & Conquer : LMMS, How-To : Python, Latex and Creating Hybrid Portable Clone, Graphics : Inkscape, Everyday Ubuntu : Retrogaming, Micro This Micro That, Ubports Devices : OTA-18, Review : Kubuntu 21.04, Review : Codelite, Ubuntu Games : Huntdown, News, The Daily Waddle, Q&A ve daha fazlası bulunuyor. Full Circle Magazine Weekly News 171 içeriğine ilişkin olarak buradan yararlanabilirsiniz.
Continue Reading →

Full Circle Magazine 171 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

 

0

Wine staging 6.14 duyuruldu

Wine’in 6.14 sürümünün duyurulmasından hemen sonra , Wine Staging’in 6.14 sürümü de, Alistair Leslie-Hughes tarafından duyuruldu. Henüz geliştirme aşamasına gelmemiş hata düzeltmelerini ve özellikleri ele alan ve winehq.org‘un bir test alanı olan Wine Staging‘in yeni sürümünde, 2 dosya değişikliği, 2 ekleme ve 2 silme işlemi gerçekleştirilmiş bulunuyor. Mevcut Wine 6.14’e çeşitli yamalar uygulanmış olarak gelen yazılımda, yamaların iyileştirildiği ve yayın akışına kabul edilmesinin sağlandığı söyleniyor. Sürüm, hata düzeltmeleri dışında, kimi iyileştirmeler içeriyor. Wine-Staging 6.14 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için GitHub üzerindeki değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine staging 6.14 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Wine 6.14 duyuruldu

Wine’in geliştirme sürümü 6.14, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. Wine ekibinin, Wine’in 6.14 geliştirme sürümünü duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Julliard; ikili paketlerin oluşturulma aşamasında olduğunu belirtti. Mono motorun, güncellemelerle 6.3.0 sürümüne güncellendiği belirtilirken, GDI sistem çağrısı arayüzü için daha fazla hazırlık çalışması ifade ediliyor. Yazılım, daha fazla tak ve çalıştır sürücü desteği iyileştirmeleri içeriyor. Çeşitli hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürüm, kullanıma hazır. Wine 6.14 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine 6.14 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.
0

GoLand 2021.2 duyuruldu

Go için yeni bir JetBrains IDE‘si olarak açımlanan GoLand‘in 2021.2 sürümü, Sergey Kozlovskiy tarafından duyuruldu. Bunun, yılın ikinci büyük sürümü olduğunu belirten Kozlovskiy; GoLand 2021.2’de Go modülleri için yeni özellikler, biçimlendirme için yeni bir seçenek ve Go 1.17 özellikleri için destek bulunacağını söyledi. Yeni //go:build sözdizimini doğru şekilde kullanmaya yardımcı olacak bir tane de dahil olmak üzere yeni hızlı düzeltmeler eklediklerini ve çok daha fazlasını yaptıklarını söyleyen Kozlovskiy; bunun da ötesinde, web geliştirme ve veritabanlarıyla çalışma için yeni özellikler getirdiklerini ifade etti. DataGrip ve WebStorm’da bulunan tüm yeni işlevlerin GoLand’de de mevcut olduğunu belirten Kozlovskiy; yeni işlevselliği keşfetmek için DataGrip 2021.2 What’s New ve WebStorm 2021.2 What’s New’e göz atılabileceğini söyledi. Kozlovskiy; GoLand 2021.2’deki yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için neler yeni sayfasının incelenebileceğini söyledi. GoLand 2021.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GoLand 2021.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Freespire 7.7 duyuruldu

Aslında Debian GNU/Linux tabanlı olan ve Microsoft Windows ya da Apple Mac OS X gibi tam özellikli bir işletim sistemi olmayı hedefleyen Freespire’in Ubuntu tabanlı, Xfce masaüstü ortamını içeren 7.7 sürümü, Roberto J. Dohnert tarafından duyuruldu. Bu sürümün (isteğe bağlı olarak) çeşitli web uygulamalarını sisteme dahil etme yeteneği eklediğini belirten Dohnert; böylelikle PC/OpenSystems LLC açık kaynak geliştirme ekibinin Freespire 7.7’yiduyurmuş olduğunu söyledi. Bir bulut uygulaması yaklaşımı ekleyerek dağıtım ürünlerimiz olan Freespire, Linspire ve Xandros için tamamen yeni bir açıyı başlatan yeni sürümde, web uygulamaları için seçim tamamen kullanıcıya bırakılıyor. Ubuntu depolarının tüm uygulamaları ve kaynaklarının her zaman olduğu gibi sisteme dahil olduğu belirtilirken, Xfce 4.16 masaüstü ortamıyla gelen sistemin, 5.4 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığı ifade ediliyor. Sistem; çeşitli güncel paketler içeriyor. Freespire 7.7 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için ilgili sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Freespire 7.7 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Absolute Linux 20210730 duyuruldu

Slackware tabanlı hafif bir masaüstü dağıtımı olan ve IceWM pencere yöneticisini kullanan, güncel Slackware ağacının güncellemeleri ile gelen Absolute Linux’un 20210730 sürümü duyuruldu. Sürüme ilişkin uygun resmi bir duyuru yapılmadığı için sürüme ilişkin ayrıntılar hakkında bilgi edinmek mümkün görünmüyor. Sürüme birçok geliştirme kitaplığının dahil olduğu bildiriliyor. Slackware64-current’a dayalı olarak üretilen sistemin genellikle 64-bit’lik kalıplarla geldiği belirtilirken, sisteme LibreOffice, Calibre gibi güncel uygulamaların dahil olduğu ifade ediliyor. Özellikle Python ve çekirdeklerle ilgili yeni kitaplık değişiklikleri için kitaplıklara uyum sağlamak üzere bazı yardımcı programlar düzenlendiği belirtiliyor. Sistemde, ‘otomatik kurulum’ seçeneğinin de aktif olduğu belirtiliyor. Absolute Linux 20210730 hakkında bilgi edinmek için projenin web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Absolute Linux 20210730 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 7.2.0 RC2 çıktı

İlk sürüm adayı 13 Temmuz 2021‘de duyurulan LibreOffice’in yeni seriden 7.2.0 sürümünün ikinci sürüm adayı, The Document Foundation (TDF) tarafından sürüm takviminde belirtilen tarihe göre yayınlanarak, test edilmek üzere kullanıma sunuldu. Sürüme ait paketler indirilmek üzere yansılarda yerini aldı. LibreOffice 7.2.0 RC2’nin test için kullanıma sunulmasından mutluluk duyduklarını söyleyen topluluk üyeleri, sürümün GNU/Linux, MacOS ve Windows için indirilebilir olduğunu ifade etti. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlatırken, test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmelerini rica ediyor. LibreOffice 7.2.0 RC2’yi var olan LibreOffice kurulumuna paralel kurabilirsiniz. Farklı dağıtımlar için ayrıntılı kurulum yönergelerini incelemeniz önerilir. Sürüme ilişkin hataları Bugzilla üzerinden bildirebilirsiniz. LibreOffice 7.2.0 RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

LibreOffice 7.2.0 RC2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Daha sonra:

0