Archive | Mayıs, 2015

Peppermint OS Six Duyuruldu

Lubuntu tabanlı, hızlı ve sistem kaynaklarını zahmetsizce kullanabilmeyi hedefleyen hafif bir GNU/Linux masaüstü dağıtımı olan Peppermint OS‘un altıncı sürümü, dağıtımın kılavuz geliştiricisi Kendall Weaver tarafından duyuruldu. Güncelleştirilmiş 3.16 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin VLC medya player ve Nemo dosya yöneticisiyle sunulduğunu söyleyen Weaver; taban sistemin 14.04.2 LTS (Long Term Support) olduğunu ifade etti. Peppermint OS Six hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Peppermint OS Six edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

wattOS R9 Duyuruldu

wattOSEski bilgisayarlar için tasarlanmış, hafif, özelleştirilebilir, temiz ve basit bir kullanıcı arayüzü özelliğine sahip; LXDE, MATE ve Openbox gibi değişik masaüstü ortamlarıyla sunulabilen, Debian tabanlı minimalist dağıtım wattOS’un R9 sürümü, Ronald Ropp tarafından duyuruldu. 3.13.0.53 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan, Ubuntu tabanlı wattOS R9’un LXDE ve Microwatt versiyonlarının kullanıma sunulduğunu belirten Ropp; wattOS ekibinin wattOS’un yeni sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Taban dağıtım olarak tekrar Ubuntu’ya döndüklerini söyleyen Ropp; en son uzun süreli destek sürümü 14.04 LTS’yi tercih ettiklerini ifade etti. Bu kez yalnızca iki masaüstü ortamıyla gelmeyi uygun gördüklerini söyleyen Ropp; LXDE’nin tanıdık geleceğini ama Microwatt’ın çok farklı olduğunu belirtti. i3 pencere yöneticisine dayanan Microwatt’a ilişkin foruma ek kaynaklar eklediklerini söyleyen Ropp; bu konuda ayrıca 20 dakikalık bir video olduğunu ifade etti. wattOS R9 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için projenin anasayfasını ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

wattOS R9 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tiny Core Linux 6.3 Duyuruldu

6.2 sürümünün duyurulmasının üzerinden yalnızca dört hafta geçmiş olan Damn Small çatallaması bir GNU/Linux dağıtımı olan, çok hızlı bellek ve önyükleme özelliklerine sahip, üstelik kullanıcıyı destekleyen uygulamalarla donatılmış Tiny Core’un minimalist yeni bir güncellemesi duyuruldu. Tiny Core ekibinin Tiny Core Linux 6.3’ü duyurmaktan gurur duyduğu belirtilirken, çeşitli güncelleştirmeler gerçekleştirilen sisteme ait minimalist (15 MB) kararlı yapının indirilmek üzere yansılarda yerini aldığı belirtildi. Tiny Core Linux 6.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tiny Core Linux 6.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Manjaro 0.8.13’ün İkinci Sürüm Adayı Duyuruldu

İlk sürüm adayı 17 Mayıs 2015‘te duyurulan Manjaro 0.8.13’ün ikinci sürüm adayı, Philip Müller tarafından duyuruldu. XFCE 4.12,  Plasma 5.3.1, KDE Frameworks 5.10.0 ve en son KDE Apps 15.04.1 ile kullanıcıya sunulan Manjaro 0.8.13-rc2’nin 3.18 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını söyleyen Müller; kullanıcıya, en iyi XFCE deneyimini sunmak üzere XFCE 4.12 ile donattıkları mükemmel bir XFCE versiyonu yanında, en son sürüm KDE Apps 15.04.1, KDE Frameworks 5.10.0 ve Plasma 5.3.1 ile mükemmel bir KDE versiyonu sunduklarını belirtti. Thunar dosya yöneticisinin sekmeler ve diğer özellikleri desteklediğini söyleyen Müller; Thunar panelinde saat dilimlerini destekleyen bir pop-up takvim sunduklarını hatırlattı. Müller; Plasma 5 ile kullanımı kolay ve tanıdık bir masaüstü deneyimi sağlandığını söyledi. Manjaro 0.8.13-rc2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Manjaro 0.8.13-rc2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tanglu 3.0 Beta 1 Duyuruldu

Alpha sürümü 18 Nisan 2015’te duyurulan Debian GNU/Linux Testing tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Tanglu‘nun 3.0 sürümünün Beta 1 versiyonu, Matthias Klumpp tarafından duyuruldu. Sürümün KDE, GNOME ve Core versiyonlarının 32 ve 64 bit mimarilere uygun kalıplarını duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Klumpp; 4.0 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin, Plasma 5.3 ve GNOME 3.16 ile kullanıcıya sunulduğunu belirtti. Pek çok güncelleme içeren sistemin yepyeni bir duvar kağıdı ile geldiğini söyleyen Klumpp; bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması gerektiğini, elde edilen izlenimlerin bildirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Tanglu 3.0 Beta 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

0

Sabayon Linux 15.06 Duyuruldu

Özel paket yönetimi ve pek çok üstün özellikleri ile Gentoo tabanlı bir dağıtım olan Sabayon Linux’un GNOME, KDE ve Xfce masaüstü ortamlarıyla gelen ve ayrıca Minimal versiyonu sunulan 15.06 sürümü, Fabio Erculiani tarafından duyuruldu. Erculiani; Fluxbox/Openbox ya da başka bir masaüstü ortamını tercih eden kullanıcıların Minimal versiyonu tercih edebileceklerini söyledi. Sabayon 15.06′nın rolling-release, Gentoo tabanlı, modern, güvenilir ve kolay kullanımlı bir GNU/Linux dağıtımı olduğunu söyleyen Erculiani; sürümün, Entropy depolarda test edilip, üretilmiş en son ve en büyük koleksiyonu içerdiğini ifade etti. 3.10, 3.12 ve 3.14 uzun vadeli kararlı Linux çekirdeklerinin tercih edildiğini söyleyen Erculiani; NVIDIA ve AMD için en son donanım desteğinin sağlandığını belirtti. Sabayon Linux 15.06 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Sabayon Linux 15.06 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

KDE Plasma 5.3.1 Sürümüne Güncellendi

kde-plasma-5KDE Plasma; yeni bileşenler, pek çok yeni özellik ve bir dizi onarımla 5.3.1 sürümüne güncellendi. Bir hata düzeltme sürümü olan yeni sürüm, yeni modüler masaüstü deneyimi tamamlamak için kullanıma sunulmuş bulunuyor. Hata düzeltmeleri yanında yeni çeviriler içeren KDE Plasma 5.3.1’e ait live kalıpların listesini KDE Community Wiki üzerinde bulabilirsiniz. KDE Plasma 5.3.1’e ilişkin değişiklikleri değişikliler sayfasından takip edebilirsiniz. KDE Plasma 5.3.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


Plasma 5.3

KDE Plasma 5.3.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0