Archive | Ağustos, 2010

Enlightenment 1.0.5

Linux/X11 ve diğerleri için hafif bir pencere yöneticisi olan Enlightenment, 1.0.5 sürümüne güncellendi. GNU/Linux ve BSD kurulu iş istasyonlarında kullanılan bir masaüstü ortamı olması için geliştirilen Enlightenment, son tahlilde, son kullanıcıyı hedefleyen bir masaüstü ortamı olarak benimsendi. O, telefonlar gibi küçük mobil aygıtlarda da kullanılıyor. Enlightenment; X11 ve Linux için yalın, hızlı, modüler ve genişletilebilir bir masaüstü yöneticisi. Kullanıcının masaüstünde veya dizüstünde gereksinim duyacağı şeyleri sağlayan bir “masaüstü kabuğu” olarak sınıflandırılmış ama bir bütün uygulamalar dizisi değil. Enlightenment ve EFL kimi platformları destekliyor: Linux temel platform olmak üzere; FreeBSD ve BSD’ler, Solaris, MacOS X, Windows (XP, Vista, 7 vb.) ve daha fazlası.
Continue Reading →

Enlightenment 1.0.5 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

KOffice 2.2.2

Tüm bileşenleri Genel Kamu Lisansı  altında dağıtılan KOffice’in 2.2.2 sürümü duyuruldu. KDE masaüstü ortamı için zengin bir uygulama ve ofis seti sunan KOffice, KDE’den ayrı dağıtılıyor. Kelime işlemcisi KWord, 100’den fazla matematik formülü içeren hesap tablosu programı KSpread, resim ve etki desteği de olan sunum programı KPresenter, diyagram ve organizasyon şemaları çizmek için geliştirilmiş aracı Kivio, vektör-tabanlı bir çizim programı Karbon14, katman ve CMYK renk uzayı desteği gibi üst düzey yeteneklere sahip profesyonel resim işleme programı Krita, belgelere grafik ekleyebilmeyi sağlayan KChart, profesyonel düzeyde raporlar hazırlayıp basabilme olanağı veren Kugar, tümleşik matematik formül editörü KFormula, tümleşik veri yönetimi uygulaması Kexi, proje yönetimi uygulaması KPlato daha yetkin özelliklerle kullanıcıyı bekliyorlar. Bilindiği gibi; KOffice, OpenOffice.org  tarafından kullanılan OpenDocument dosya biçimlerine tam destek veriyor.Yeni sürümü duyurmaktan mutlu olduklarını ifade eden KOffice ekibi, sürümün öncelikle kimi KOffice bileşenlerindeki hata düzeltmelerini içerdiğinin altını çiziyor. KOffice 2.2.2; 27 dile çevrilmiş bulunuyor. KOffice 2.2.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

KOffice 2.2.2 2.2.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Pardus 2011 Alfa

Pardus 2011 Alfa, Pardus geliştiricisi Gökçen Eraslan tarafından duyuruldu. 2.6.35.1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde, KDE 4.5 masaüstü yöneticisi kullanılmış; ayrıca, Enlightenment masaüstü yöneticisi de depoya eklenmiş. İnternet tarayıcısı olarak, Mozilla Firefox 4 beta4 sürümü tercih edilen sistemde, GCC 4.5 ve Glibc 2.12 kullanılmış. Sürümdeki bilinen hatalar ise şu biçimde sıralanmış: Kimi bilgisayarlarda kurulum arayüzünün donması ama kurulum işleminin devam etmesi; VirtualBox’ta denemek için “xorg=driver:fbdev” kernel parametresinin verilmesinin gerekmesi; Şu an için LVM/RAID desteği olmayan eski YALI’nın kullanılmış olması; Klavye seçiminde Türkçe Q seçilmesine karşın İngilizce Q seçili gelmesi; KDE Ağ Yöneticisi ile profil ekleme ve etkinleştirmede sorunlar yaşanması. Sürümün bir “deneme sürümü” olduğunun unutulmaması gerektiğinin altı çiziliyor ve test amaçlı kullanımının uygun olacağı hatırlatılıyor. Sürümü test eden kullanıcıların tesbit ettikleri hataları http://hata.pardus.org.tr adresine bildirmeleri rica ediliyor. Pardus 2011 Alfa daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Pardus 2011 Alfa edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Zenwalk Linux 6.4 "Live"

Zenwalk Linux 6.4 Live duyuruldu. Kullanıcının yüklemeden önce Zenwalk’un hızını ve sadeliğini keşfetmesine olanak sağlayan Zenwalk Linux 6.4 Live, temel Zenwalk sürümündeki uygulamalarla standart ISO paketlerini içeriyor. En son XFCE masaüstü yöneticisinin kullanıldığı sürümde, standart paket seçimi yanında şu özellikler göze çarpıyor: LZMA dahil Aufs ve Squashfs 3.4 ile livekernel sıkıştırma, ihtiyaç duyulan canlı ortamı oluşturmak ve çalıştırmak için betikler ve araçlar, Icecat ve Icedove için birkaç yerelleştirme, açılış ve GDM için benzersiz bir özel tema. Zenwalk Linux 6.4 Live hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Zenwalk Linux 6.4 Live edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Fedora 14 Alpha

“Laughlin” kod adlı Fedora 14’ün ilk alpha sürümü, Dennis Gilmore tarafından duyuruldu. Gilmore; bu sürümün, geliştirilen en iyi özgür ve yaygın açık kaynak teknolojilerin kimilerinin bir önizlemesini sunacağını söyledi. 2.6.35 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde, pek çok kararlılık ve performans geliştirmeleri ile birlikte KDE 4.5.0 masaüstü yöneticisi kullanılmış. Fedora 14 Alpha; daha iyi sistem ve oturum yönetimi, masaüstü sanallaştırma, hızlı JPEG sıkıştırma / açma, yeni ve güncellenen programlama dilleri, basit ve hızlı hata giderimi, geliştiriciler için daha iyi araçlar, MeeGo™ ile geliştirilmiş netbook deneyimi gibi pek çok özellikle kullanıcısının karşısına çıkıyor. Fedora 14 Alpha hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için  sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Fedora 14 Alpha edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Linux Mint 9 "Xfce"

“Isadora” kod adlı Linux Mint 9’un Xubuntu 10.04 Lucid Lynx tabanlı, Xfce 4.6.1 masaüstü yöneticisi kullanılan versiyonu, Clement Lefebvre tarafından duyuruldu. Lefebvre, Linux Mint 9 Xfce sürümünü duyurmaktan ekip olarak çok mutlu olduklarını ifade etti. 2.6.32 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; Xorg 7.4, Thunderbird 3 gibi açık kaynak dünyasının en yeni yazılımlarıyla geliyor. Ayrıca 30.000 uygulama, yeni yazılım yöneticisinde çevrimiçi indirime hazır olarak bekliyor. Veri ve yazılım seçimi için yepyeni artımlı yedekleme aracıyla gelen sistem; Long Term Support (Uzun Süreli Destek) içeriyor, bu destek 3 yıl sürüyor. Yeni Yazılım Yöneticisi, görsel iyileştirmeler, sıkıştırma ve güvenilirlik kontrolü, seçilen yazılımı yedekleme/onarma, menü iyileştirmeleriyle düzenlenebilir öğeler, saydam menü, her zaman favorilerle başlama, kısayolları ekleme özelliği, masaüstü ayarlarıyla değişikliklerin hemen uygulanması ve ek seçenekler, USB oluşturucu, varsayılan yazılım seçimi, daha hızlı boot etme… 9 sürümüyle gelen özelliklerden. Linux Mint 9 Xfce hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Mint 9 Xfce edinmek için aşağıdaki linkten yararlanalabilirsiniz.

0

Frugalware Linux 1.3

İkinci aday sürümü  9 Ağustos 2010 Pazartesi günü duyurulan Frugalware Linux 1.3’ün kararlı sürümü Miklos Vajna tarafından duyuruldu. Frugalware Linux 1.3’ü duyurmaktan ekip olarak çok mutlu olduklarını ifade eden Vajna, bunun şu ana değin duyurdukları on üçüncü kararlı sürüm olduğunu söyledi. Vajna, 1.3 RC2 sürümünden bu yana yeni özellikler eklemediklerini ama 94 hata düzeltmesi üzerine çeşitli değişikler gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 2.6.35 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde; Xorg server 1.8 ile GNOME 2.30 ve KDE 4.4.5 masaüstü yöneticileri kullanılmış. Frugalware Linux tarihinde ilk kez, bir grafik netinstall kalıbı da yansılara eklenmiş bulunuyor. Kalıbın yansılarda “-gui” sonekiyle aranması gerekiyor. Frugalware Linux 1.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Frugalware Linux 1.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0