Archive | Kasım, 2013

LibreOffice 4.1.4 RC1

The Document Foundation, 4.1.4 sürümünün birinci sürüm adayını duyurdu. Bu sürümün bir test sürümü olduğunu ifade eden vakıf duyurusu, sürümün, yalnızca kalite güvencesi için QA testi için kullanılması gerektiğini hatırlatıyor. QA testi hakkında bilgi edinmek için kalite güvencesi (QA) test eden sayfasının ziyaret edilebileceği belirtiliyor. Sürüme ilişkin hataların Bugzilla üzerinden bildirilebileceği ifade ediliyor. LibreOffice 4.1.4 RC1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

LibreOffice 4.1.4 RC1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Linux Mint 16

Kod adı “Petra” olan ve sürüm adayı 15 Kasım 2013‘te duyurulan Linux Mint 16′nın final sürümü, Clement Lefebvre tarafından duyuruldu. Ekip olarak Linux Mint 16 “Petra”yı duyurmaktan gurur duyduklarını söyleyen Lefebvre; sistemin, kararlı ve güvenilir teknolojiler üzerinde altı aylık bir geliştirme sürecinin sonucu olduğunu ifade etti. Güncel yazılımlarla birlikte gelen sürümün, daha konforlu bir masaüstü ortamı sunmak için çeşitli iyileştirmeler ve yeni özellikler içerdiğini söyleyen Lefebvre; Cinnamon 2.0’ın beş aylık süre içinde 28 geliştiricilerinin 856 işlemini temsil ettiğini ifade etti.  Bunun yalnızca hata giderimi olmadığının altını çizen Lefebvre; aynı zamanda yeni özellikler ve pek çok yenilik anlamına geldiğini belirtti. Linux Mint 16 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Cinnamon ve MATE sürüm duyurularını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Linux Mint 16 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tiny Core Linux 5.1

Asıl olarak Damn Small çatallaması bir GNU/Linux dağıtımı olan, çok hızlı bellek ve önyükleme özelliklerine sahip, üstelik kullanıcıyı destekleyen uygulamalarla donatılmış Tiny Core’un 5.1 sürümü duyuruldu. Tiny Core ekibinin, Linux çekirdeği 3.8.13’e güncellenen sistemi duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade edilirken, sistemin flwm, JWM, IceWM, Fluxbox, Hackedbox, Openbox masaüstü ortamlarına destek verdiği hatırlatıldı. Tiny Core Linux 5.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tiny Core Linux 5.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Centrych 12.04.3

12.04.2 sürümü 10 Kasım 2013‘te duyurulan Xfce masaüstü ortamı kullanmasına karşın KDE/Qt ve GNOME/GTK uygulamalarına destek sağlayan Ubuntu (LTS) tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı Centrych’in güncelleştirilmiş 12.04.3 sürümü, Jack Radigan tarafından duyuruldu. xfwm4 ve xfce4 oturumlarının 4.11 versiyonları dahil olmak üzere Xfce masaüstü ortamının 4.10.2 sürümüne yükseltildiğini söyleyen Radigan; hem masaüstü profilleri hem de whiskermenu kullanılabileceğini belirtti. Sistemin LibreOffice 4.1.3 ile geldiğini ifade eden Radigan; LTS’nin desteklediği çekirdeklerin (3.2, 3.5, 3.8 ve yakında 3.11) sunulduğunu söyledi. Radigan; GRUB’un da 2.00’a güncellendiğini söyledi. Centrych 12.04.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Centrych 12.04.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GIMP 2.8.10

GIMP (GNU Image Manipulation Program) ya da Türkçesiyle GNU Resim İşleme Programının 2.8.10 sürümü du‏yuruldu. Adobe Photoshop ve benzeri kapalı kaynak kodlu resim işleme yazılımlarına eşdeğer bir işlevler bütünü sunan GIMP, çeşitli gelişmiş özelliklerle geliyor. Yeni sürümde, pek çok hata düzeltmesi gerçekleştirilmiş ve bir dizi çeviri güncellemesi yapılmış bulunuyor. GNU/Linux dağıtımlarının vazgeçilmezi olan Gimp, Windows ve Mac OS X için çıkarılan sürümleriyle bu sistemlerde de yaygın olarak kullanılıyor. Renk işlemlerinin GEGL aracılığıyla yapıldığı uygulamada; güçlü araçlar, filtreler ve eklentiler kullanıcıyı bekliyor. Büyüklük ve opaklık yanında, fırçaya özgü dinamik özellikler; hız, basınç ve rastgele gibi çeşitli fırça parametreleri arasından uygun olanının seçimine olanak sağlanıyor. Hızlı boyama özelliğini zaten destekleyen mürekkep aracı, daha iyi resim çizimini mümkün kılıyor. GIMP’in çok yüksek çözünürlükleri destekleyen ve hareketli görüntülere efekt uygulaması yapan CinePaint adlı bir türevi de bulunuyor. GIMP 2.8.10 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GIMP 2.8.10 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0