Archive | Aralık, 2011

Semplice Linux 2.0.0

Sürüm adayı 11 Aralık 2011‘de duyurulan “Emily” kod adlı Semplice 2.0.0’ın final sürümü, Eugenio Paolantonio tarafından duyuruldu. Paolantonio; Debian GNU/Linux “unstable” tabanlı hafif bir dağıtım olan ve Openbox pencere yöneticisi ile sunulan Semplice Linux’un “Emily” kod adlı 2.0.0 sürümünü duyurmaktan ekip olarak gurur duyduklarını söyledi. Sistemin 3.1.6 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirten Paolantonio; kullanıcıya Openbox 3.5.0 pencere yöneticisinin sunulduğunu söyledi. Paolantonio; bunun dışında Chromium 15.0.874.121, Exaile 0.3.2.2, GNOME MPlayer 1.0.4, AbiWord 2.9.1, Gnumeric 1.10.17, Pidgin 2.10.1, Guake terminal 0.4.2 gibi pek çok güncel yazılımın sistemle birlikte geldiğini ifade etti. Semplice Linux 2.0.0 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Semplice Linux 2.0.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

 

0

Gimp 2.7.4

Açık kaynak kodlu ve özgür bir resim düzenleme programı olan Gimp’in 2.7.4 sürümü duyuruldu. Çeşitli hataların giderildiği ve kimi yeni özelliklerin eklenmiş bulunduğu Gimp 2.7.4’ün en önemli özelliği, programın artık üç parça halinde değil, tek bir pencere olarak açılıyor olması. Linux dağıtımlarının vazgeçilmezi olan Gimp, Windows ve Mac OS X için çıkarılan sürümleriyle bu sistemlerde de yaygın olarak kullanılılıyor. Renk işlemlerinin GEGL aracılığıyla yapıldığı uygulamada; güçlü araçlar, filtreler ve eklentiler kullanıcıyı bekliyor. Büyüklük ve opaklık yanında, fırçaya özgü dinamik özellikler; hız, basınç ve rastgele gibi çeşitli fırça parametreleri arasından uygun olanının seçimine olanak sağlanıyor. Hızlı boyama özelliğini zaten destekleyen mürekkep aracı, daha iyi resim çizimini mümkün kılıyor. Gimp 2.7.4 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklik listesini inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Gimp 2.7.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Grml 2011.12

Masaüstü ortamı olarak Fluxbox, Openbox, Wmii pencere yöneticilerini tercih eden Debian GNU/Linux tabanlı seçkin bir dağıtım olan Grml’in 2011.12 sürümü ve live CD’si Michael Prokop tarafından duyuruldu. Grml; kullanıcılar için metin araçları ve sistem yöneticileri için özel araçlar içeriyor. “Knecht Rootrecht” kod adlı Grml 2011.12’nin bir önceki test sürümden bu yana çok çeşitli değişikliklerle geldiğini belirten Prokop; sistemin, 3.1.6 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ifade etti. GRUB temasının yenilendiğini söyleyen Prokop; GRUB’un önyükleme menüsünü üç bip sesi ile göstereceğini sözlerine ekledi. Prokop; klavye düzeniyle ilgili hataların da giderildiğini söyledi. Grml 2011.12 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Grml 2011.12 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Bluefish 2.2.1

Bluefish’in son kararlı 2.2.1 sürümü duyuruldu. Pek çok programlama dilini destekleyen Bluefish; dinamik ve interaktif web siteleri düzenlemesi üzerine odaklanabiliyor. Bluefish, programlama bilgisi az olan kullanıcıların da kolaylıkla kullanabileceği bir editör. C, HTML, PHP, MySQL, SQL gibi konularda, hazır şablonları kullanarak gerekli işlemleri kolaylıkla yapmak olanak dahilinde. Bluefish; Linux, FreeBSD, OpenBSD, Solaris ve MacOS X, ayrıca Windows üzerinde çalışıyor. 17 dil desteği sunan yazılımın özellikleri hakkında geniş bilgi edinmek için özellikler sayfasını, fikir edinmek için ekran görüntüleri sayfasını incelemek mümkün. Değişik dağıtımlara göre Bluefish’in nasıl yükleneceğini anlatan wiki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Continue Reading →

Bluefish 2.2.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

ClearOS Enterprise 6.2.0 Beta 2

Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir ağ ve ağ geçidi sunucusu olan ClearOS’un Red Hat Enterprise Linux 6.2 tabanlı Enterprise 6.2.0 sürümünün ikinci betası, Peter Baldwin tarafından duyuruldu. Baldwin; ilk beta sürümün 6.1.0 versiyon numarası ile çıkmasına karşın ikincisinin 6.2.0 ile çıkmasının ne anlama geldiğini merak edenlerin gerekli açıklamayı bu sayfada bulabileceklerini söyledi. Bugüne değin küçük sunucular, güvenlik duvarları ve ağ geçitleri için kullanılan dağıtım, 6.1.0 sürümü ile birlikte; artık Red Hat Enterprise Linux kaynak paketlerinden sunucular için tam özellikli bir sistem ve iş istasyonu olarak inşa ediliyor. Sürümün; yükleyici, RPM paketleri, kullanıcılar, gruplar, sistem araçları, LDAP, ağ, güvenlik duvarı, framework ve Marketplace gibi kararlı temel sistem süreçleri yaratarak motive olacağını söyleyen Baldwin; bu sürümle aynı zamanda beta 2 sürümde bulunan Web Proxy ve Web Access Control benzeri pek çok uygulamayı da sunduklarını ifade etti. ClearOS Enterprise 6.2.0 Beta 2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

ClearOS Enterprise 6.2.0 Beta 2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 9.0

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 9.0 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.Burada aktarılan güvenlik düzeltmeleriyle gelen Mozilla Thunderbird 9.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 9.0 edinmek için indirme sayfasından yararlanabilirsiniz.

0

VLC Media Player 1.1.13

Tam adı VideoLAN Client Media Player olan açık kaynak kodlu çoklu ortam yürütücüsü VLC Media Player’in 1.1.13 sürümü duyuruldu. Başta MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DiVX, MP3, OGG, WAV, ASF, WMV, WMA, H.264 olmak üzere pek çok ses ve video formatını destekleyen yazılım; internet üzerinden yayın yapan sunucuların aktardığı tüm formatları oynatmakla kalmıyor; bir sunucudan video indirirken önizleme yapma olanağı da sunuyor. Bilindiği gibi, VLC Media Player’i diğer ortam yürütücülerinden ayıran özellikler, pek çok dosya formatına verdiği destekle sınırlı değil. VLC Media Player ile indirilmesi yarım kalmış bir ses veya video dosyasının önizlemesi dahi mümkün olabiliyor. Üstelik, izlenen dosya, arkaplan görüntüsü olarak da izlenebiliyor. Programın, ekran görüntüsü alma özelliği olduğunu ayrıca hatırlatalım. Güçlü codec özelliğiyle dikkat çeken VLC Media Player, yüksek kaliteli görüntü (HD) ile 7+1 ses özelliği ve altyazı desteğine de sahip. HD çözücü için GPU hızlandırma gibi kimi büyüleyici özellikler içeren VLC Media Player’in nimetlerinden hem Nvidia, hem de ATI Radeon kart sahipleri yararlanabiliyorlar. Kimi düzeltmelerin gerçekleştirildiği VLC Media Player 1.1.13 hakkında bilgi edinmek için bilgilendirme sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

VLC Media Player 1.1.13 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

 

0