Archive | Şubat, 2022

Ayhan Yalçinsoy Türk LibreOffice kullanıcıları için LibreOffice Başlangıç Kılavuzu hazırladı

Ayhan Yalçinsoy, Türk LibreOffice kullanıcıları için LibreOffice Başlangıç Kılavuzu’nu hazırladı. Böylelikle, Türk kullanıcıların LibreOffice’te ustalaşmasını kolaylaştıran Yalçinsoy; LibreOffice’i 2010 yılından beri kullandığını,zevkle kullandığı bu uygulamaya destek olmak ve katkı sağlamanın kendisini mutlu ettiğini söylüyor. LibreOffice için yaptıklarından dolayı Muhammet Kara’ya teşekkür etmek istediğini, arayüz çevirisi dışında LibreOffice’e nasıl katkıda bulunabileceğini ondan öğrendiğini, onun desteğiyle bazı easyhack sorunlarını çözdüğünü ifade ediyor. LibreOffice Başlangıç ​​Kılavuzu 6.2’nin çeviri çalışmalarına yaklaşık bir yıl önce başladıklarını, ancak bazı nedenlerden dolayı devam edemediklerini belirten Yalçinsoy; son olarak TÜBİTAK/ULAKBİM sponsorluğunda Başlangıç ​​Kılavuzu 7.2’nin çevirisini tamamladığını söylüyor. Halen LibreOffice Calc 7.2 Kılavuzu üzerinde çalıştığını belirten Yalçinsoy; LibreOffice kullanan topluluğa tüm rehberleri ulaştırmayı hedeflediğini ifade ediyor.

Continue Reading →

Ayhan Yalçinsoy’a bu değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Katkıda bulunabilecek arkadaşları, Yalçinsoy‘un çalışmalarına katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Ayhan Yalçinsoy’un çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

0

Qt Installer Framework ve Online Installer 4.3.0 duyuruldu

Qt Installer Framework ile Online Installer’in 4.3.0 sürümleri Tino Pyssysalo tarafından duyuruldu. Qt Installer Framework 4.3.0 ile Qt Online Installer 4.3.0’ı duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Pyssysalo; yeni yükleyicide çok sayıda hata düzeltmesi ve yeni özellik bulunduğunu söyledi. Arapça, Çince, Fransızca, Almanca, Macarca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca çeviri güncellemelerinin yapıldığını söyleyen Pyssysalo; bazı sayfalarda varsayılan düğmeyi düzelttiklerini belirtti. Pyssysalo; yükleyicinin hangi Qt ve Installer Framework’ü temel aldığını hızlı bir şekilde kontrol etmek için standart bir uygulama hakkında menüsü ve iletişim kutusu eklediklerini söyledi. Minimum gerekli Qt sürümünün, Qt 5.15.2’ye güncellendiğini belirten Pyssysalo; artık, libarchive 7z arşivlerini ve sıkıştırılmamış tar arşivlerini de işleyebildiklerini ifade etti. Qt Installer Framework ve Online Installer 4.3.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Qt Installer Framework ve Online Installer 4.3.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Qt Creator 7.0.0 Beta2 duyuruldu

Qt Creator’un 7.0.0 sürümünün Beta2 sürümü, Eike Ziller tarafından duyuruldu. Qt Creator 7.0.0 Beta2’yi duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirten Ziller; kullanıcıların Qt Creator 7.0.0 Beta2’yi test etmelerini ve sonuçları hakkında bildirimde bulunmalarını beklediklerini söyledi. Kullanıcının ticari olarak lisanslanmış paketleri Qt Hesap Portalında bulabileceğini belirten Ziller; bunun dışında açık kaynak sürümün, “ön sürümler” altındaki Qt indirme sayfasında bulunabileceğini söyledi. Ziller; sorunların hata izleyicisine gönderilmesinin iyi olacağını söyledi. Qt Creator 7.0.0 Beta2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Qt Creator 7.0.0 Beta2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

coreboot 4.16 duyuruldu

Modern bilgisayarlarda ve gömülü sistemlerde yıldırım hızında ve güvenli bir önyükleme deneyimi sunan genişletilmiş bir ürün yazılımı platformu olan coreboot‘un 4.16 sürümü duyuruldu. Açık kaynak projesi olarak teknoloji üzerinde denetlenebilirlik ve maksimum kontrol sağlayan coreboot; Software Freedom Conservancy üyesidir. 4.15’ten bu yana 170’den fazla kişi tarafından 1770’den fazla yeni işlem yapıldığı belirtilirken, geliştiricilerden 35’ten fazlasının çekirdek önyüklemeye katkıda bulunduğu belirtiliyor. Sürümün şekillendirilmesine yardımcı olan tüm katılımcılara teşekkür edildiği ifade ediliyor. coreboot 4.16 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

coreboot 4.16 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Full Circle Magazine 178 duyuruldu

Ubuntu Linux topluluğu tarafından çıkarılan özgür ve bağımsız bir dergi olan Full Circle Magazine‘in 178 no’lu sayısı duyuruldu. Yeni sayı; Command & Conquer : Terminal, How-To : Python, Blender and Quickemu, Graphics : Inkscape, Everyday Ubuntu, Micro This Micro That, Review : Ubuntu Unity 21.10, My Opinion : The Origins Of The GUI, Ubports Touch, Ubuntu Games : Making Levels For Pingus, ayrıca News, Letters, My Story, The Daily Waddle, Q&A ve daha fazlası gibi konu başlıklarıyla geliyor. Full Circle Magazine 178’niın içeriğine ilişkin olarak buradan yararlanabilirsiniz.

Continue Reading →

Full Circle Magazine 178 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Fwupd 1.7.6 duyuruldu

GNOME geliştiricisi Richard Hughes tarafından geliştirilen GNU/Linux tabanlı sistem için ürün yazılımı güncellemelerinin kurulumunu yönetmek için açık kaynak kodlu bir daemon olan Fwupd’un 1.7.6 sürümü, Mario Limonciello tarafından duyuruldu. Aralık 2015’te Hughes’un sistemi gerçek donanım üzerinde test etmek için bir Dell geliştiricisiyle birlikte çalıştığı ve Dell Edge Gateway ürününün fwupd üzerinden bellenim servisini destekleyeceği ortaya çıkmıştı. Ağustos 2018’de Lenovo projeye katıldı ve çok çeşitli cihazları için güncelleme desteği sunmaya başladı. Eylül 2019’da Acer, Aralık 2019’dan itibaren Google, sertifikalı Chromebook’lar için Fwupd ile ürün yazılımı güncellemelerini getirdi. Fwupd 1.7.6 hakkında geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Fwupd 1.7.6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Richard Hughes

 

0

Wine staging 7.3 duyuruldu

Wine’in 7.3 sürümünün duyurulmasından hemen sonra, Wine Staging’in 7.3 sürümü de, Alistair Leslie-Hughes tarafından duyuruldu. Henüz geliştirme aşamasına gelmemiş hata düzeltmelerini ve özellikleri ele alan ve winehq.org‘un bir test alanı olan Wine Staging‘in yeni sürümünde, 2 dosya değişikliği, 2 ekleme ve 2 silme işlemi gerçekleştirilmiş bulunuyor. Mevcut Wine 7.3’e çeşitli yamalar uygulanmış olarak gelen yazılımda, yamaların iyileştirildiği ve yayın akışına kabul edilmesinin sağlandığı söyleniyor. Sürüm, hata düzeltmeleri dışında, kimi iyileştirmeler içeriyor. Wine-Staging 7.3 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için GitHub üzerindeki değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine staging 7.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0