Archive | Temmuz, 2013

MySQL 5.6.13

Çoklu iş parçacıklı (multi-thread), çok kullanıcılı (multi-user), hızlı ve sağlam bir veritabanı yönetim sistemi olan MySQL’in  geliştirme versiyonunun 5.6.13 sürümü duyuruldu. Birçok geliştirme platformunda rahatlıkla kullanılabilen MySQL, açık kaynak kodlu bir yazılım ve en üst düzeyde güvenlik sağlıyor. Farklı sunucularda; .php, .asp vb. gibi değişik web programlama dilleri ile kullanılabiliyor. En güvenilir, en emniyetli ve dünyanın en popüler açık kaynak veritabanı olan MySQL’in yeni sürümünde çeşitli hatalar giderilmiş, kimi yeni işlevler eklenmiş ya da değiştirilmiş bulunuyor. MySQL’in 5.6.13 sürümü hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

MySQL 5.6.13 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

VLC Media Player 2.0.8

Tam adı VideoLAN Client Media Player olan açık kaynak kodlu çoklu ortam yürütücüsü VLC Media Player’in 2.0.8 sürümü çıktı. Başta MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DiVX, MP3, OGG, WAV, ASF, WMV, WMA, H.264 olmak üzere pek çok ses ve video formatını destekleyen yazılım; internet üzerinden yayın yapan sunucuların aktardığı tüm formatları oynatmakla kalmıyor; bir sunucudan video indirirken önizleme yapma olanağı da sunuyor. Bilindiği gibi, VLC Media Player’i diğer ortam yürütücülerinden ayıran özellikler, pek çok dosya formatına verdiği destekle sınırlı değil. VLC Media Player ile indirilmesi yarım kalmış bir ses veya video dosyasının önizlemesi dahi mümkün olabiliyor. Üstelik, izlenen dosya, arkaplan görüntüsü olarak da izlenebiliyor. Programın, ekran görüntüsü alma özelliği olduğunu ayrıca hatırlatalım. Güçlü codec özelliğiyle dikkat çeken VLC Media Player, yüksek kaliteli görüntü (HD) ile 7+1 ses özelliği ve altyazı desteğine de sahip. HD çözücü için GPU hızlandırma gibi kimi büyüleyici özellikler içeren VLC Media Player’in nimetlerinden hem Nvidia, hem de ATI Radeon kart sahipleri yararlanabiliyorlar. Önemli geliştirmeler, yenilikler, güncellemeler ve kimi düzeltmeler içeren VLC Media Player 2.0.8 hakkında bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

VLC Media Player 2.0.8 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

VLC Media Player’in özellikleri hakkında fikir edinmek için aşağıdaki verileri inceleyebilirsiniz.

 

0

FreeBSD 9.2-BETA2

İlk beta sürümü 22 Temmuz 2013‘te duyurulan serverlerin, masaüstü bilgisayarın ve gömülü aygıtların gözde işletim sistemi FreeBSD’nin sürüm takvimine göre 31 Ağustos 2013’te finali çıkarılacak olan 9.2 sürümünün 2. betası, Glen Barber tarafından duyuruldu. FreeBSD sürüm mühendisliği ekibinin FreeBSD 9.2-BETA2’yi duyurmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Barber; amd64, i386, powerpc64 ve sparc64 mimarileri için hazırlanan kalıpların yansılarda yerini aldığını belirtti. Beta 1’de tespit edilen çeşitli sorunların çözümlenmiş olduğunu belirten Barber; sürümde çeşitli sorunlar tespit eden kullanıcıların, bunları normal Gnats PR sistemi ya da kararlı posta listesi üzerinden rapor etmelerini rica etti. FreeBSD 9.2-BETA2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kalıpların MD5/SHA256 checksums değerlerine ulaşabilmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

FreeBSD 9.2-BETA2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Scribus 1.4.3

Açık kaynak kodlu ve GNU GPL lisanslı masaüstü yayıncılık programı Scribus’un yeni kararlı sürümü 1.4.3 çıktı. Renk paletleri güncellenen, bitmap ve SVG görüntü alma sorunları düzeltilen, metin düzenleme sorunları giderilen ve çeviri güncellemeleri yapılan yeni sürüm, kullanıma sunulmuş bulunuyor. Yarı-profesyonel bir masaüstü yayıncılık yazılımı olan Scribus, profesyonel araçlara ücretsiz ve özgür bir seçenek sunuyor. Scribus, 2000 yılında Franz Schmid tarafından ilkin Python dilinde geliştirilmeye başlandı. Sonra, performans nedenleriyle geliştirilmesi önce C++ dilinde, ardından Qt dilinde sürdürüldü. PDF ve Postscript biçiminde dosyalar elde etmek amacıyla yapılan Scribus; SVG’ye ek olarak, EPS, TIFF, JPG, PNG ve PSD gibi önemli grafik biçimlerini de destekliyor. Scribus, 25’ten fazla dilde kullanılabiliyor. Henüz resmi duyurusu yapılmayan Scribus 1.4.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için resmi duyurusu yapıldıktan sonra sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Scribus 1.4.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Skolelinux 7.1-beta0

Okullar ve üniversiteler için özel bir ortam sağlamayı hedefleyen ve özel bir Debian dağıtımı olarak geliştirilen Debian-edu projesi Skolelinux’un Debian GNU/Linux 7.1 Wheezy tabanlı 7.1 sürümünün ilk beta sürümü, Petter Reinholdtsen tarafından duyuruldu. DebianEdu / Skolelinux projesinin güçlü adımlarla yoluna devam ettiğini söyleyen Reinholdtsen; masaüstünün 60‘tan fazla eğitim yazılımı paketi içerdiğini,dahasının da Debian arşivinden mevcut olduğunu, ayrıca okulların KDE, Gnome, LXDE ve Xfce masaüstü ortamları arasında seçim yapabileceklerini ifade etti. Bunun Debian Wheezy’e dayalı beşinci test sürümü olduğunu söyleyenReinholdtsen; sonuncunun öncekine göre daha güncelleştirilmiş ve biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu olduğunu sözlerine ekledi. Skolelinux 7.1-beta0 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

0

SparkyLinux 3.0

Sürüm adayı 9 Temmuz 2013‘te duyurulan Debian GNU/Linux Testing tabanlı, varsayılan olarak LXDE masaüstü ortamı kullanılan, Enlightenment, Openbox, JWM, MATE ve şimdi de Razor-qt  masaüstü ortamlarını içeren, hem eski hem yeni bilgisayarlar için tasarlanmış hafif, hızlı ve basit bir GNU/Linux dağıtımı olan SparkyLinux‘un 3.0 final sürümü, Paweł Pijanowski tarafından duyuruldu. “Annagerman” kod adlı SparkyLinux 3.0’ın 3.9.8 Linux çekirdeği üzerine inşa edildiğini belirten Pijanowski; son sürüm adayından bu yana küçük hata düzeltmeleri içeren sistemin, 21 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Debian GNU/Linux Testing depolarıyla senkronize edildiğini söyledi. Sistem yeni GNOME 3.8 ile uyumlu Sparky3 tema ve küçük masaüstü iyileştirmeleriyle geliyor. SparkyLinux 3.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

SparkyLinux 3.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Kali Linux 1.0.4

Eski adı (Ubuntu tabanlı) BackTrack Linux olan adli analiz ve penetrasyon testleri için güvenlik araçları koleksiyonu ile gelen Debian tabanlı bir dağıtım olan Kali Linux’un güncelleştirilmiş 1.0.4 sürümü, Devon Kearns tarafından duyuruldu. Black Hat ve DEF CON konferanslarında duyurulduğu gibi, yayın geleneğine uygun biçimde Kali Linux 1.0.4’ü duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Kearns; Kali ilk çıktığı günden bu yana yapılan iyileştirmeler, değişiklikler, geliştirmeler için Kali Linux topluluğuna teşekkür borçlu olduklarını ifade etti. Kali Linux 1.0.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Kali Linux 1.0.4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0