Archive | Mart, 2024

GNU poke 4.0 duyuruldu

İkili veriler için yeni etkileşimli düzenleyici olan GNU poke‘nin 4.0 sürümü, Jose E. Marchesi tarafından duyuruldu. Marchesi; kod ve/veya dokümantasyon ile katkıda bulunan, geri bildirimde bulunan kişilere teşekkür edildiğini söyledi. GNU poke’nin 4.0 yeni sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Marchesi; bunun, bir yıllık gelişimin sonucu olduğunu söyledi. Marchesi; bitler ve baytlar gibi temel varlıkları düzenlemekle sınırlı olmayan GNU poke‘nin veri yapılarını tanımlamak ve bunlar üzerinde çalışmak için tasarlanmış tam teşekküllü bir prosedürel, etkileşimli programlama dili sağladığını söyledi. Kod ve/veya dokümantasyonla katkıda bulunan kişilere teşekkür ettiklerini söyleyen Marchesi; Bruno Haible’a paha biçilmez katkılarından dolayı bir kez daha özel bir teşekkür ettiklerini belirtti. Poke derleyicisinin satır içi asm şablonunda bir hata bulduğunda şimdi uygun bir ayrıştırma hatası verdiği söyleniyor. GNU poke 4.0 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

   

GNU poke 4.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Flatpak 1.15.7 duyuruldu

Eskiden xdg-app olarak bilinen, GNU/Linux masaüstünde yazılım dağıtımı, paket yönetimi ve sanallaştırması için bir yardımcı program olan Flatpak‘in 1.15.7 sürümü, Simon McVittie tarafından duyuruldu. İzinleri ve meta verileri görüntülerken özel karakterlerden kaçınarak kötü amaçlı uygulamaların hazırlanmış meta verileri kullanarak izinler listesinin görünümünü değiştirmesinin önlenebileceği belirtilirken, bir Flatpak uygulaması bir Linux sanal konsolunda (tty1, tty2, vb.) çalıştırılıyorsa, TIOCLINUX ioctl aracılığıyla kopyala/yapıştır işlemine izin verilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Bu arada, bazı çeviri güncellemeleri yapılmış bulunuyor. Flatpak uygulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Flatpak 1.15.7 hakkında bilgi edinmek için github.com üzerinde yayımlanan sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Flatpak 1.15.7 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNU coreutils 9.5 duyuruldu

GNU işletim sisteminin temel dosya, kabuk ve metin işleme yardımcı programlarını ihitiva eden temel bir dosya olarak işlev gören GNU coreutils‘in 9.5 sürümü, Pádraig Brady tarafından duyuruldu. 9.4’ten bu yana geçen 30 haftada 18 kişi tarafından 187 taahhüt gerçekleştirildiği belirtilirken, katkıda bulunan herkese teşekkür edildiği ifade ediliyor. Çoğunlukla POSIX standardıyla uyumlu olan GNU yardımcı programları, aslında, her GNU programı tarafından benimsenen seçenekleri içerir. Eylül 2002’de oluşturulan GNU coreutils; daha önceki textutils, shellutils ve fileutils gibi paketleri bir araya getirerek, diğer çeşitli yardımcı programlarla birlikte Temmuz 2007’de kullanıma sunulmuştu. GNU coreutils’in lisansının da GPLv2’den GPLv3‘e güncellendiği hatırlatılıyor. GNU coreutils 9.5 hakkında daha bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

GNU coreutils 9.5 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0