Archive | Şubat, 2019

Mozilla Firefox 65.0.2 duyuruldu

Hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 65.0.2 sürümü duyuruldu. Mozilla Firefox 65.0.2 hakkında daha fazla bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. Çeşitli güvenlik düzeltmeleri ve kimi sorunların çözümünü içeren yeni sürümde, hızlı JavaScript performansı sağlanmış bulunuyor. Çoğu eklenti Firefox ile öntanımlı biçimde kullanılabiliyor. HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve önemli ölçüde iyileştirilen JavaScript performansı ile geliyor. Firefox; dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 80′den fazla dilde kullanılabiliyor. Mozilla Firefox Quantum için yeni bir tanışma olanağını değerlendirmek üzere ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Firefox 65.0.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

PyCharm 2019.1 EAP 6 duyuruldu

İlk Early Access Program (EAP) versiyonu, 24 Ocak 2019‘da duyurulan PyCharm’ın altıncı EAP versiyonu, Ernst Haagsman tarafından duyuruldu. Kullanıcıların yerel Jupyter Notebook desteğimiz için değişken bir görüntüleyici, durum çubuğunda bir tercüman göstergesi ve diğer değişikliklerle gelen yeni sürümü deneyip izlenimlerini bildirmesini beklediklerini söyleyen Haagsman; kullanıcının yeni özellikleri denemesine yardımcı olmak ve onun da fikrini almak amacıyla bu EAP test sürümünü indirime sunduklarını ifade etti. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlatan Haagsman; test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmelerini rica etti. PyCharm 2019.1 EAP 6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Continue Reading →

PyCharm 2019.1 EAP 6 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Fatdog64 Linux 800 duyuruldu

Sürüm adayı 13 Şubat 2019‘da duyurulan başlangıçta Puppy Linux’un bir türevi olarak oluşturulan, daha sonra Puppy Linux tarzını koruyarak bağımsız bir GNU/Linux dağıtımı haline gelen Fatdog64 Linux’un 800 sürümünün finali, FatDog64 Linux ekibi tarafından duyuruldu. Yeni Linux From Scratch (LFS) tabanlı ve sürücü desteğinin yanı sıra birçok paket yükseltme imkanıyla geliyor. 4.19.24 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem,; gcc 7.3.0, glibc 2.27, eudev 3.2.5, sqlite3-3.26.0, openssl-1.1.0j, Xorg-1.20.3, xf86-video-amdgpu-18.1.0, ALSA 1.1.6, FFmpeg 4.0, CUPS 2.1.3, Seamonkey 2.49.4, VLC-3.0.6, Libreoffice-6.1.4.2, Findnrun-4.0.2, Fefind-0.11.4, Gimp-2.8.22, Bluez 5.50, Wine 3.16 gibi yazılımlar içeriyor. Fatdog64 Linux 800 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Fatdog64 Linux 800 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GNU Dr. Geo 19.03 duyuruldu

Eğitim odaklı bir yazılım olan, çocukların geometriyi keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefleyen GNU Dr. Geo‘nun 19.03 sürümü, Hilaire Fernandes tarafından duyuruldu. GNU Dr. Geo 19.03’ü duyurmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Fernandes; sürümün daha yeni sanal makineler, yeni özellikler ve çeşitli ata düzeltmeleri içerdiğini belirtti. Buradan daha fazla bilgi edinilebileceğini ifade eden Fernandes; Mac OS X paketinde sorun olabileceğini, tanık olanların derhal bildirmelerini beklediklerini söyledi. Geometri durumunu etkileşimli olarak keşfetmeyi hedefleyen yazılım, genç kullanıcılar için basit ama etkili olacak şekilde tasarlanmış bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. GNU Dr. Geo 19.03 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GNU Dr. Geo 19.03 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

KStars 3.1.0 duyuruldu

KDE için bir masaüstü gökevi olarak tasarlanan, dünya üzerinde herhangi bir yerden, herhangi bir tarih ve saatte gece gökyüzünün tam bir grafik benzetimini sağlamayı amaçlayan KStars‘ın 3.1.0 sürümü, Jasem Mutlaq tarafından duyuruldu. Windows, MacOS ve GNU/Linux için kullanıma sunulan yazılımın yeni sürümünü duyurmaktan gurur duyduklarını söyleyen Mutlaq; yeni sürümde pek çok performans iyileştirmesi ve hata düzeltmesi bulunduğunu ifade etti. Yıllar boyunca birikmiş dizgisinin Pino Toscano tarafından düzeltildiğini söyleyen Mutlaq; Eric Dejouhanet’in Ekos Scheduler ile ilgili birkaç hatayı giderdiğini belirtti. Eric, ayrıca Focus modülüne yeni bir özellik daha eklemiş bulunuyor: Ring-field focusing. KStars içerisinde 100 milyon yıldız, 13000 karanlık gökyüzü nesnesi, 8 gezegen, Güneş, Ay ve binlerce kuyruklu yıldız ile asteroid bilgisi bulunmaktadır. Astronomik hesaplamalar için çeşitli araçlar içeren ve teleskopları ve kameraları kontrol edebilen yazılım, gözlem planı yapmak için bir gözlemleme listesi aracı da içeriyor. KStars 3.1.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

KStars 3.1.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Postfix 3.4.0 çıktı

GNU/Linux ve Unix bilgisayarlarda açık kaynak kodlu bir e-posta (ileti) aktarma ajanı olan Postfix‘in 3.4.0 sürümü çıktı. Kimi yamalar ve yeni özelliklerle geldiği düşünülen yeni sürümün henüz resmi duyurusu yapılmamış olsa da, sürüme ilişkin paketler yansılarda yerini aldı. 1998 yılında Wietse Zweitze Venema tarafından geliştirilen Postfix; hızlı, basit yönetimli, buna karşın, emin ve güvenli bir elektronik posta sunucusudur. Kaynak kodu IBM Public License adı altında olan Postfix; Sendmail çağrı uyumlu olup, modular program yapılıdır. AIX, BSD, HP-UX, IRIX, GNU/Linux, Mac OS X, Solaris, Tru64 UNIX sistemleri için derlenebilen Postfix; Berkeley DB, CDB, DBM, LDAP, MySQL ve PostgreSQL gibi sistem yönetim yazılımları ile çalışır. Alan adı kayıtları sorgulamalı spam denetimi yapan Postfix’te Mbox, Maildir biçimli posta kutuları, ve sanal alanlar mümkündür.

Continue Reading →

Postfix 3.4.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Wireshark 2.6.7 duyuruldu

Network trafiğinin, bir grafik arayüz üzerinden izlenmesini sağlayan açık kaynak kodlu bir yazılım olan Wireshark‘in en son kararlı sürümü 2.6.7 duyuruldu. Dünyanın en popüler ağ protokol analizörü olan yazılımın yeni sürümünün çeşitli yenilikler ve hata düzeltmeleriyle geldiği ifade edildi. Wireshark’in kurulu olduğu bilgisayar üzerinden anlık network trafiği izlenebileceği gibi, Wireshark daha önce kaydedilmiş dosyaların incelenmesi amacı ile de kullanılabilir. Yaygın olarak kullanılan ağ protokol analizörü olan Wireshark; ağdaki olayları mikroskobik düzeyde görmeyi sağlar. 1998’de Gerald Combs tarafından başlatılan projenin devamı olarak geliştirilmesi dünya çapında ağ uzmanlarının gönüllü katkılarıyla devam etmektedir. Wireshark 2.6.7 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wireshark 2.6.7 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0