Archive | Şubat, 2013

openSUSE 12.3 RC2

Birinci sürüm adayı 7 ubat 2013’te duyurulan openSUSE 12.3’ün ikinci ve son sürüm adayı, Jos Poortvliet tarafından duyuruldu. Sistemin, 3.7.9 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirten Poortvliet; sürümün, GNOME 3.6.3, MozillaFirefox 19.0, MozillaThunderbird 17.0.3, digikam 3.0.0, gnutls 3.0.28, kiwi 5.04.53, openssl 1.0.1e, postfix 2.9.6, pulseaudio 3.0, seamonkey 2.16, wine 1.5.23 gibiyazılımları içerdiğini ifade etti. openSUSE 12.3 RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

openSUSE 12.3 RC2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Grml 2013.02

Masaüstü ortamı olarak Fluxbox, Openbox, Wmii pencere yöneticilerini tercih eden Debian GNU/Linux tabanlı seçkin bir dağıtım olan Grml‘in sistem yöneticileri ve metin araçları kullananlar için tasarlanmış GNU/Linux yazılımları, araçları ve komut dosyaları içeren “Grumpy Grinch” kod adlı 2013.02 sürümü ve live CD’si Michael Prokop tarafından duyuruldu. Bu sürümün, Debian’ın yaklaşan kararlı sürümü Wheezy’ye özgü GRML araçlarını içerdiğini söyleyen Prokop; daha fazla donanım desteği sağlayan sistemde pek çok hatanın giderildiğini belirtti. Grml 2013.02 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Grml 2013.02 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Zorin OS 6.2 Core ve Ultimate

Ubuntu 12.04 tabanlı olmasına karşın ekstra araçlar ve donanımlar ile gelen ve maliyetinin €10 olduğu ifade edilen, ancak “Core” versiyonu ücretsiz sunulan Zorin OS 6.2’nin Core ve Ultimate versiyonları, Artyom Zorin tarafından duyuruldu. Zorin OS ekibinin, Zorin OS 6.2 Core ve Ultimate’i duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Zorin; sistemin, yeni bir kernel ve yeni Zorin Menü ile geldiğini belirtti. Artyom Zorin; sistemin, Nisan 2017’ye kadar desteklenecek LTS (Long Term Support) bir sürüm olduğunu belirtirken, Zorin OS 6 veya 6.1 Core/Ultimate’e sahip kullanıcıların güncelleme yoluyla yeni sürüme ulaşabileceklerini hatırlattı. Zorin OS 6.2 Core ve Ultimate hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Zorin OS 6.2 Core ve Ultimate edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 19.0.1

19.0 sürümü 19 Şubat 2013‘te duyurulan güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 19.0.1 sürümü, yalnızca 9 gün sonra duyuruldu. “Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. Çeşitli güvenlik düzeltmeleri ve kimi sorunların çözümünü içeren yeni sürümde, hızlı JavaScript performansı sağlanmış bulunuyor. Çoğu eklenti Firefox ile öntanımlı biçimde uyumlu kullanılabiliyor. HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve önemli ölçüde iyileştirilen JavaScript performansı ile geliyor. Firefox; dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 70’ten fazla dilde kullanılabiliyor. Mozilla Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Firefox 19.0.1 edinmek için henüz yansılarda yerini almadığı için öncelikli olarak Mozilla’nın FTP sayfasından yararlanabilirsiniz.

0

Clonezilla Live 2.1.0-26

Sabit disk klonlamak ve yedeklemek için tasarlanmış Debian tabanlı Clonezilla‘nın Live versiyonunun yeni kararlı sürümü 2.1.0-26, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Clonezilla’nın yeni kararlı sürümü 2.1.0-26’nın önemli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleriyle kullanıma sunulduğunu söyleyen Shiau; taban sistemin 26 Şubat 2013 itibariyle Debian “Sid” GNU/Linux depolarına dayalı olmak üzere, 3.2.39 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunduğunu ifade etti. Çoklu aygıtlar artık doğal biçimde destekleniyor. Clonezilla Live 2.1.0-26 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla Live 2.1.0-26 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tails 0.17

İrlanda kökenli, Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in 0.17 sürümü duyuruldu. İnternet ortamında kullanıcıyı korumak için tasarlanan sistem; tüm güvenlik düşünülerek ve anonim tüm trafik önceden yapılandırılmış olarak internet tarayıcısı, IRC istemcisi, e-posta istemcisi, anlık mesajlaşma gibi çeşitli internet uygulamalarını içeriyor. Tüm kullanıcıların en kısa sürede yeni sürüme yükseltme yapmalarının gerektiği ifade ediliyor. İnternet üzerindeki iz sorununu çözmek için Tor ağı kullanılan sistemde; kimi diller için sözlük yükleme olanağı sağlanmış bulunuyor. Çeşitli hata düzeltmeleri içeren sistemde, Iceweasel de 17.0.3esr (Genişletilmiş Destek) sürümüne yükseltilmiş. Artık daha çok dili destekleyen Tails 0.17 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Tails 0.17 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Ruby 2.0.0-p0

Ruby programlama dilinin 2.0.0-p0 sürümü duyuruldu. 1.9.3-p392 sürümü yalnızca iki gün önce, 22 Şubat 2013‘te duyurulan Ruby’nin 2.0.0-p0 sürümü; pek çok yeni özellik ve programlama dili için giderek çeşitlenen ve genişleyen talepler doğrultusunda iyileştirmeler içeriyor. Bilindiği gibi, nesne yönelimli  bir programlama dili olan Ruby; Unix türevleri dışında Windows, Mac OS X, BeOS, Amiga, OS/2, Symbian gibi hemen tüm platformlarda çalışabilen; GPL ile lisanslanmış, özgür bir yazılımdır. Ruby 2.0.0-p0 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Ruby 2.0.0-p0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0