Archive | Şubat, 2020

Genode OS Framework 20.02 Sculpt OS birlikte kullanıma sunuldu

Genode OS Framework’un, genel amaçlı Sculpt OS işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunduğu yeni sürümü 20.02, Christian Helmuth tarafından duyuruldu. Geliştiriciler, son zamanlarda, Sculpt işletim sistemi de dahil olmak üzere çalışma düzeninde olan i.MX ARM desteği üzerinde de çalışıyorlar. Geliştiriciler, Sculpt OS işletim sistemini daha kullanıcı dostu hale getirmek ve bu orijinal OS girişiminin kullanılabilirliğini arttırmak için çalışırken; OpenBSD 6.6 ses sürücüsü kapsamı, sanal masaüstleri desteği ve Seoul VM monitör desteği dahil olmak üzere daha düşük düzey iyileştirmelere de ev sahipliği yapıyor. Son derece güvenli özel amaçlı işletim sistemleri oluşturmak için bir araç kiti olan Genode OS Framework, 4 MB kadar az belleğe sahip gömülü sistemlerden son derece dinamik genel amaçlı iş yüklerine kadar ölçeklendirme becerisine sahiptir. Özyinelemeli bir sistem yapısına dayanan yazılım, L4’ün yapım ilkelerini Unix felsefesi ile uyumlu hale getiriyor. Genode OS Framework 20.02 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Genode OS Framework 20.02 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Wine-Staging 5.3 duyuruldu

Wine’in 5.3 sürümünün duyurulmasından hemen sonra , Wine-Staging’in 5.3 sürümü Alistair Leslie-Hughes tarafından duyuruldu. Henüz geliştirme aşamasına gelmemiş hata düzeltmelerini ve özellikleri ele alan ve winehq.org‘un bir test alanı olan Wine Staging‘in yeni sürümünde, 2 değişiklik, 2 ekleme ve 2 silme işlemi gerçekleştirilmiş bulunuyor. Event FD senkronizasyon kodu güncellenen yazılım, yukarı yönlü Wine ile karşılaştırıldığında 800+ ekstra yama taşıyor. Wine-Staging 5.3, BCryptSecretAgreement ve BCryptDeriveKey işlevselliğini uyguluyor. Bu online oyun, STEEP, Far Cry 5 ve kesinlikle diğerleri için oyunların düzeltildiği anlamına geliyor. Wine-Staging 5.3 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için GitHub üzerindeki değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine-Staging 5.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Nitrux 2020.02.28 çıktı

Meksika kökenli, KDE Plasma 5 ve Qt üzerine kurulmuş Ubuntu tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Nitrux‘un 2020.02.28 sürümü çıktı. Henüz resmi duyurusu yapılmamış olan sürüme ait ISO dosyaları, indirilmek üzere yansılarda yerini almış bulunuyor. Nitrux 2020.02.28’in yayınlanmasından mutluluk duyulduğu ifade edilirken, yeni sürümün en yeni yazılım güncellemelerini, hata düzeltmelerini, performans iyileştirmelerini ve kullanıma hazır donanım desteğini içerdiği belirtiliyor. Sürüm, her zaman olduğu gibi Calamares yükleyici ile geliyor.

Continue Reading →

Nitrux 2020.02.28 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Kodi 18.6 çıktı

Televizyon ve uzaktan kumanda ile kullanım için GNU/Linux, OSX, Windows, iOS ve Android yüklü aygıtlarda 10 metreye kadar bir kullanıcı arayüzü üzerinden özgür ve açık kaynak kodlu (GPL) bir medya oynatıcı olarak işlev gören ve eskiden XBMC olarak bilinen Kodi‘nin 18.6 sürümü çıktı.Henüz resmi sürüm duyurusu yapılmadığı için sürüm hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün değilken, yeni sürümün, çeşitli hata düzeltmeleri ve kimi iyileştirmelerle geldiği tahmin edilebiliyor. İki yıl önce birçok eklenti için Python 3 kullanmaya başlayan Kodi’nin artık tam anlamıyla Python 3 kullanacağı ifade edilmişti. İlgili paketlerin indirilmek üzere yansılarda yerini aldığı bildirilirken, kullanıcılardan gelecek geri bildirimlerin önemli olduğunun altı çiziliyor. Tüm dijital ortamı güzel ve kullanıcı dostu bir paketle bir araya getiren bir eğlence merkezi olan Kodi, %100 özgür ve açık kaynak kodludur. Kodi bootleg video içeriği için bir destek sağlamıyor. Kodi 18.6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız, HOW-TO:Install Kodi for Linux sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Kodi 18.6 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabileceksiniz.

0

KaOS 2020.02 duyuruldu

En güncel KDE Plasma masaüstü ortamını içeren KaOS‘un son kararlı sürümü 2020.02 duyuruldu. KDE masaüstü ortamının en son sürümünü, Calligra ofis paketini ve Qt araç setini kullanan diğer popüler yazılım uygulamalarını içeren  yeni sürüm; imzalı kernel modüllerini sunuyor. KaOS projesinin, Şubat ayında yeni ve kararlı bir ISO’yu duyurmaktan gurur duyduğu belirtilirken, artık bir OfficeSuite’in kurulup kurulmayacağını seçmenin (mevcut seçim LibreOffice ile sınırlıdır) mümkün olduğu ifade ediliyor. KDE Plasma 5.18.1 masaüstü ortamını içeren yeni sürüm, KDE Frameworks 5.67.0 ve KDE Applications 19.12.2 ile geliyor. 5.5.6 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; Qt 5.14.1, Systemd 244, Make 4.3, Sudo 1.8.31, GMP 6.2.0, Mesa 19.3.4, NetworkManager 1.22.8, Nano 4.8, NSS 3.50 gibi pek çok güncel paket içeriyor. KaOS 2020.02 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

KaOS 2020.02 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0