Archive | Temmuz, 2019

systemd 243 RC1 duyuruldu

Linux için SysV ve LSB init betikleri ile uyumlu bir sistem ve hizmet yöneticisi olan systemd’nin 243 sürümünün sürüm adayı, Lennart Poettering tarafından duyuruldu. Sürüm; pek çok hata düzeltmesi, kod temizlikleri, networkd ve makineler için işlenmiş man-page eklentileri ve yeni eklemelerle kullanıma sunuluyor. Sürüm, çeşitli birimler için yeni seçenekler de içeriyor. freedesktop.org tarafından üretilen ve kullanıma sunulan systemd hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için üretici sayfasına ya da wikipedia.org‘a başvurabilirsiniz. Çeşitli hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürüm, çeviri güncellenmelerini de içeriyor. systemd 243 RC1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

systemd 243 RC1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Google Chrome 76.0.3809.87 duyuruldu

Google adı ve logosu, “GoogleUpdate” denilen otomatik güncelleştirme mekanizması, kullanım istatistiklerinin takibi ve Flash Player bütünleşmesi gibi özelliklerle Chromium’dan farklı olduğu bilinen Google Chrome’un 76.0.3809.87 sürümü duyuruldu. Chrome ekibinin bir takım düzeltmeler ve geliştirmelerle gelen 76.0.3809.87 numaralı sürümü Windows, Mac ve Linux için duyurmaktan mutluluk duyduğu belirtilirken, bu güncellemenin 43 güvenlik düzeltmesi içerdiği bildiriliyor. Sürüm içerisinde yapılan düzeltmelere ilişkin olarak Chrome güvenlik sayfasının incelenebileceği ifade ediliyor. Başta yazılım üzerine neredeyse hiç bir sınırlama getirmeyen BSD Lisansı olmak üzere çeşitli özgür yazılım lisansları ile lisanslanmış olan Chromium; reklamlar dahil varsayılan olarak flash içeriğin durdurulduğu sürümleriyle popüler bir tarayıcı olma özelliğini sürdüren Google Chrome’dan asıl olarak açık kaynak bir proje olması ve özgür yazılım lisansları ile lisanslanmış olması nedeniyle ayrılıyor. Google Chrome 76.0.3809.87 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Google Chrome 76.0.3809.87 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Blender 2.80 duyuruldu

Yaygın biçimde kullanılan 3D modelleme ve tasarım yazılımlarından biri olan Blender‘in 2.80 sürümü duyuruldu. Blender Vakfı ve geliştirici topluluğunun Blender 2.80’i sunmaktan gurur duyduğu ifade edilirken, sürümün, Blender’a katkıda bulunan herkese geliştiricilere, ilham veren sanatçılara, belge yazarlarına, Blender Cloud abonelerine, hata bildirimcilerine, Code Quest destekçilerine, bağışçılara ve Kalkınma Fonu üyelerine adandığı ifade edildi. Blender 2.80’in odağı oluşturan resme odaklayan yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğu söylenirken, sık kullanılan araçlara hızlı erişim sağlandığı belirtildi. Bilindiği gibi, 2002 yılında kurulan Blender Vakfı, o güne dek yazılmış olan kodları Free Blender adıyla kamuya açmış ve bir bağış kampanyası başlatmıştı. Yazılımın geliştirilmesi için aktarılan ilk fonlar bu şekilde oluşturulmuştu. Blender 2.80 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Blender 2.80 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanalabilirsiniz.

0

KDE Plasma 5.16.4 duyuruldu

KDE Plasma’nın 5.16.4 final sürümü duyuruldu. KDE geliştiricilerinin, Plasma’yı en iyi duruma getirmek için çok çalıştıkları belirtilirken, çabalarının sonuçlarının daha tutarlı bir deneyim sağlayacağı ve tüm Plasma kullanıcılarına yeni özellikler getireceği ifade ediliyor. Hatırlanacağı gibi, KDE Plasma’nın 5.16.0 sürümü, 11 Haziran 2019‘da duyurulmuştu. Yeni sürüm, KDE Plasma 5.16.0’ın masaüstü deneyimini tamamlamak için birçok özellik, iyileştirme ve yeni modül ile kullanıma sunuluyor ve yeni çeviriler ve düzeltmeler içeriyor. KDE Plasma 5.16.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Plasma 5.16

KDE Plasma 5.16.4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0