Archive | Ocak, 2022

PyCharm 2021.3.2 duyuruldu

PyCharm‘ın 2021.3.2 sürümü, Roberto Pesce tarafından duyuruldu. PyCharm’da kullanıcıyı daha üretken ve kodlaması daha sorunsuz hale getirecek özellikler sunmak için çok çalıştıklarını belirten Pesce; geliştirme sürecinde sürece katılan, yeni özellikleri test eden, Twitter’da yorum yapan, hata raporları gönderen vb. herkese teşekkür ettiklerini ifade etti. Pesce; PyCharm 2021.3’ün bu ikinci küçük sürümü için vurgulanan hata düzeltmelerinin ifade edildiğini belirtti. Pesce;  Markdown belgelerinde ‘bayt’ olarak kabul edilen Python dize değişmezleriyle ilgili bir hatanın da düzeltildiğini söyledi. PyCharm 2021.3.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

PyCharm 2021.3.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.
0

Tiny Core Linux 13.0 duyuruldu

Damn Small çatallaması bir GNU/Linux dağıtımı olan, çok hızlı bellek ve önyükleme özelliklerine sahip, üstelik kullanıcıyı destekleyen uygulamalarla donatılmış ve BusyBox kullanıcı alanı yardımcı programlarını kullanan dünyanın en küçük GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Tiny Core Linux’un 13.0 sürümü duyuruldu. Yeni sürüm, bir dizi yeni düzeltme, paket güncellemeleri ve tabii güncellenmiş donanım desteği sunuyor. 5.15.10 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; yakın tarihli bir Linux çekirdeği olan BusyBox, Tiny X, Fltk ve Flwm’ye dayalı olarak geliyor ve çekirdeğin tamamen bellekte çalıştığı ve çok hızlı açıldığı bildiriliyor. Sistem; glibc 2.34, gcc updated 11.2.0, binutils 2.37, e2fsprogs 1.46.4, util-linux 2.37.2, busybox 1.34.1 gibi güncel pakertler içeriyor.  Tiny Core Linux 13.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tiny Core Linux 13.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

4MLinux 38.1 duyuruldu

Bir bakım (bir sistem kurtarma live CD’si gibi), multimedya, mini sunucu (inetd daemon kullanılarak) bir miniserver gibi temel unsurlara odaklanan ve bazı küçük GNU/Linux oyunları sağlayan bir GNU/Linux dağıtımı olan 4MLinux’un 38.1 sürümü, Zbigniew Konojacki tarafından duyuruldu. 4MLinux kullanıcılarının, terminalde “zk update” komutunu çalıştırarak sistemlerini güncelleyebilecekleri ifade ediliyor. 5.10.90 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin, kararlı kanaldaki küçük bir (nokta) sürüm olduğu belirtilirken; 4MLinux Sunucusunun artık Apache 2.4.52, MariaDB 10.6.5 ve PHP 7.4.27’yi içerdiği ifade ediliyor. 4MLinux 38.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek üzere sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

4MLinux 38.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Samba 4.15.5 duyuruldu

İnternet protokolü üzerinden dosya ve yazıcı paylaşımı için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan SMB/CIFS protokollerini kullanan GPLv3 lisanslı sunucu yazılımı Samba’nın 4.15.5 sürümü duyuruldu. Bunun Samba 4.15 sürüm serisinin altıncı kararlı sürümü olduğu belirtilirken, yükseltme yapmadan önce sürüm notlarının dikkatlice okunması tavsiye edildi. Unix ve GNU/Linux sistemler ile Windows arasında dosya ve yazıcı paylaşımını olanaklı kılan Samba; 1992 yılından bu yana DOS, Windows, OS/2, GNU/Linux gibi çeşitli platformları destekliyor. Samba 4.15.5 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Samba 4.15.5 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

mod_perl 2.0.12 duyuruldu

Apache HTTP sunucusu için isteğe bağlı bir modül olan mod_perl‘in 2.0.12 sürümü duyuruldu. Pek çok hata düzeltmesiyle gelen yeni sürümde, yazılıma Perl 5.22.x için destek eklenmiş bulunuyor. AIX için kurulum talimatlarının iyileştirildiği belirtilirken, iş parçacıklı olmayan Perl 5.22.x yapı ve testlerinin düzeltildiği söyleniyor. Apache License 2.0 ile lisanslanmış olarak kullanıma sunulan mod_perl; Apache Software Foundation tarafından geliştiriliyor. Apache sunucusuna bir Perl yorumlayıcısı yerleştiren yazılım, Apache modüllerinin Perl programlama dilinde yazılmasına izin verilmesine ek olarak, Apache web sunucusunun Perl programları tarafından dinamik olarak yapılandırılmasını sağlar. Bununla birlikte, en yaygın kullanımı, Perl komut dosyalarının ürettiği dinamik içeriğin, her istek için Perl yorumlayıcısının yeniden başlatılması yükü olmadan, gelen isteklere yanıt olarak sunulmasıdır. mod_perl 2.0.12 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

mod_perl 2.0.12 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SeaMonkey’in 2.53.11 Beta 1 sürümü duyuruldu

Mozilla tarafından geliştirilen ve bir web tarayıcısı olduğu kadar aynı zamanda bir e-posta yöneticisi, HTML editörü, IRC sohbet programı ve haber takip programı olan SeaMonkey’in 2.53.11 sürümünün ilk beta versiyonu duyuruldu. Windows, Mac OS X ve GNU/Linux için 23 dili destekleyen SeaMonkey; donanım hızlandırma ve geliştirilmiş JavaScript hızı gibi web teknolojilerine uygun son gelişmeleri sunuyor. 2.53.x serisinde artımlı bir güncelleme olarak gelen yeni sürüm, uygulamada ve ayrıca temel platform kodunda yapılan bir dizi geliştirme, değişiklik ve düzeltmeyi içeriyor. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiği hatırlatılırken, test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmeleri rica ediliyor. Bu nedenle, SeaMonkey 2.53.11 Beta 1’i denemeden önce profilin tam bir yedeğini almak gerekiyor. Bu sürüm için önceki 2.53.x beta sürümlerinden otomatik yükseltmelerin etkinleştirildiği ifade ediliyor. SeaMonkey 2.53.11 Beta 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Continue Reading →

SeaMonkey 2.53.11 Beta 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0