Archive | Ağustos, 2012

Snowlinux 3 "Crystal" E17 Beta

Resim9 Ağustos 2012‘de duyurulan Debian GNU/Linux tabanlı “Crystal” kod adlı Snowlinux 3’ün 19 Ağustos 2012‘de duyurulan Xfce versiyonundan sonra, şimdi de E17 versiyonunun betası, Lars Torben Kremer tarafından duyuruldu. E17 masaüstü ortamı ile yeni bir projeye adım attıkları için bugünün Snowlinux için çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Kremer; ZevenOS.com ile ortaklaşa geliştirdikleri bu projeden gurur duyduklarını ifade etti ve ekip çalışması için özellikle Leszek Lesner’e çok teşekkür ettiğini belirtti. Kremer; 3.5 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin E17 dışında, SnowOSX, Snowlinux Classic, Snowlinux Gnome 2 gibi masaüstü profilleri içerdiğini sözlerine ekledi. Neptune E17 tema, Firefox 14.1, Thunderbird 14, Abiword, 7Zip, RAR gibi pek çok değişik yazılımla gelen sistem; Debian GNU/Linux 7.0 “Wheezy” tabanlı. Snowlinux 3 “Crystal” E17 Beta hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Snowlinux 3 “Crystal” E17 Beta edinmek için aşağıdaki linkten yararlanalabilirsiniz.

MD5SUM: 72392476d0bee985c529826c5aa594f0

0

TurnKey Linux 12.0

ResimDosya sunucusu, Bugzilla, Drupal, Joomla, LAMP, MySQL, phpBB, PostgreSQL, Apache Tomcat, Torrent sunucusu, WordPress gibi pek çok araçlarla gelen ve uzmanlık gerektiren çözümler için kullanıma hazır en iyi açık kaynak yazılımları içeren Debian tabanlı, kolay kullanımlı sanal aygıt kütüphanesi TurnKey’in 12.0 sürümü, Liraz Siri tarafından duyuruldu. İlk 64-bit bakım sürümü olan TurnKey Linux 12.0’ı duyurduklarını söyledi. TurnKey Linux 12.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

TurnKey Linux 12.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Opera 12.02

Güvenli, hızlı ve işlevsel internet tarayıcısı Opera’nın 12.02 final sürümü duyuruldu. Opera web tarayıcısının 12.02 sürümü, çeşitli düzeltmeleri; kararlılık, güvenlik ve akıllı özellikler konularındaki iyileştirmeleri içeriyor. Tarayıcı, HTML5 standartlarına tam uyum sağlıyor ve WEBM desteği sunuyor. Hızlı erişim ile sık kullanılan sitelere en kısa zamanda erişim olanağı sağlayan Opera; fare hareketleri özelliği sayesinde pek çok işlemi pratik fare hareketleriyle gerçekleştirme imkanı veriyor. Dahili e-posta ve RSS istemcisi ile e-posta ve RSS’ler tarayıcı içinden kontrol edilebiliyor ve e-postalara cevap gönderilebiliyor. Gizli sekme/pencere özelliğiyle internette iz bırakmadan gezinme olanağı sağlayan tarayıcının, yeni sürümü; geliştirilmiş adres alanı Web’de güvenli biçimde kalmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, en son eklentileri ve Opera uygulamalarını otomatik olarak güncelleyebiliyorlar.

Continue Reading →

Opera 12.02 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Descent|OS 3.0

Geleneksel GNOME 2 masaüstü ortamı, şimdilerde onun çatallaması olan MATE kullanan Ubuntu tabanlı dağıtım Descent|OS‘nin 3.0 sürümü, Brian Manderville tarafından duyuruldu. Sürümü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Manderville; tüm paketlerin güncellendiğini belirtti. Sürümün Ubuntu 12.04 tabanlı olduğunu söyleyen  Manderville; sistemin 3.2 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ifade etti. Descent|OS 3.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Descent|OS 3.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Zenwalk Linux 7.2 RC5

Slackware tabanlı bir dağıtım olan Zenwalk Linux’un XFCE 4.10 masaüstü yöneticisiyle yapılandırılan 7.2 sürümünün beşinci sürüm adayı, Jean-Philippe Guillemin tarafından duyuruldu. Zenwalk Linux 7.2 RC5’in test için kullanıma sunulduğunu söyleyen Guillemin; pek çok paketin güncellenmiş bulunduğunu belirtti. 3.4.8 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; XFCE 4.10 masaüstü yöneticisiyle geliyor. Libreoffice 3.5, GTK 2.24.10 ve GTK 3.4.4, Thunderbird 14, Gimp 2.8, Firefox 14.0.1, Netpkg 4.9.1 sistemle gelen yazılımlardan bazıları. Zenwalk Linux 7.2 RC5 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Zenwalk Linux 7.2 RC5 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 3.6.1 Final

The Document Foundation; LibreOffice 3.6.1 final sürümünü duyurdu. Bunun 8 Ağustos 2012‘de duyurulan 3.6.0 sürümünden sonra, 3.6 serisinden duyurulan ikinci sürüm olduğu ifade edildi. Sürümün kişisel ve kurumsal kullanıcılar için önerilen pek çok heyecan verici yeni özellik içeren bir sürüm olduğu belirtilirken, şu an LibreOffice 3.6.1 RC2 kullanıyor olanların final sürümü ayrıca indirip yeniden yüklemelerinin gerekli olmadığı ifade edildi. GCJ Java varyantlarında bilinen kimi sorunlar olduğu için GNU/Linux kullanıcılarına bunlar yerine OpenJDK kullanmaları tavsiye ediliyor. Sıkıntı veren hataların tam listesi wikiden elde edilebilir. LibreOffice 3.6.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

LibreOffice 3.6.1 Final edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 15.0

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 15.0 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.Burada aktarılan güvenlik düzeltmeleriyle gelen Mozilla Thunderbird 15.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 15.0 edinmek için indirme sayfasından yararlanabilirsiniz.

0