Archive | Aralık, 2021

GTK 4.6.0 duyuruldu

Daha önce GTK+ olan ismi, GTK olarak değiştirilen çok platformlu grafiksel kullanıcı arayüzü geliştirme araç takımı olan GTK‘nın (daha eski adıyla GIMP Toolkit) 4.6.0 sürümü duyuruldu. GL ve GLES sürüm kontrollerinin iyileştirildiği belirtilen yeni sürümde, pencerelerin gizlenmesi ile ilgili sorunların düzeltildiği ifade ediliyor. Yeni yüksek kontrast ayarının destekleklediği yazılıma, DND inceleme desteği eklenmiş bulunuyor. GTK 4.6.0 hakkında bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GTK 4.6.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Wireshark 3.6.1 ve 3.4.11 duyuruldu

Network trafiğinin, bir grafik arayüz üzerinden izlenmesini sağlayan açık kaynak kodlu bir yazılım olan Wireshark‘in 3.6.1 ve 3.4.11 sürümleri duyuruldu. 3.6.1 ve 3.4.11 sürümlerinde çeşitli güvenlik açıklarının giderildiği söyleniyor. Dünyanın en popüler ağ protokol analizörü olan yazılımın yeni sürümlerinin; çeşitli yenilikler, hata düzeltmeleri ve birçok iyileştirmeyle geldiği ifade edildi. Yaygın olarak kullanılan ağ protokol analizörü olan Wireshark; ağdaki olayları mikroskobik düzeyde görmeyi sağlar. 1998’de Gerald Combs tarafından başlatılan projenin devamı olarak geliştirilmesi dünya çapında ağ uzmanlarının gönüllü katkılarıyla devam etmektedir. Wireshark 3.6.1 ve 3.4.11 sürümleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da 3.6.1 sürüm notlarını ve 3.4.11 sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wireshark 3.6.1 ve 3.4.11 sürümleri edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mesa 21.3.3 duyuruldu

Mesa‘nın 21.3.3 sürümü, Eric Engestrom tarafından duyuruldu. Mesa’nın 21.3.3’ün artık hazır olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Engestrom; bunun, üçüncü hata düzeltme sürümü olduğunu ifade etti. bir sonraki hata düzeltme sürümünün iki hafta içinde, 12 Ocak’ta yayınlanacağını ifade etti. Bu hata düzeltme sürümünün çoğunlukla AMD, Intel ve Zink düzeltmeleri içerdiğini belirten Engestrom; herhangi bir sorun tespit eden kullanıcıların onu buradan bildirebileceklerini söyledi. Mesa 21.3.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mesa 21.3.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Symfony 6.0.2 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 6.0.2 sürümü, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışabilmektedir. Symfony 6.0 serisinin, SensioLabs tarafından desteklendiği belirtilirken, Symfony’nin yaratıcısı olarak SensioLabs’ın; web uygulaması geliştirme projelerinin başarısını sağlamak için kapsamlı danışmanlık, uzmanlık, hizmetler, eğitim ve teknik yardım sunduğu ifade ediliyor. Enum yazılan bağlamalarının düzeltildiği belirtilen yeni sürümde, ICU çevirileri ile TranslationPullCommand’ın da düzeltildiği söyleniyor. Symfony 6.0.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Symfony 6.0.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Symfony 5.4.2 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 5.4.2 sürümü, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışabilmektedir. Symfony 5.4 serisinin, Private Packagist tarafından desteklendiği söylenirken; Private Packagist’in, özel paketler için hızlı, güvenilir ve güvenli bir Composer deposu olduğu belirtiliyor. Ayrıca, daha iyi kullanılabilirlik için tüm açık kaynak bağımlılıklarını yansıtır ve güvenlik açıkları için onları izler. Çıkışta çerez temizlemenin düzeltildiği belirtilen yeni sürümde, UidNormalizer denormalize hata mesajının iyileştirildiği ifade ediliyor. Symfony 5.4.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Symfony 5.4.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNU cflow 1.7 duyuruldu

C kaynak dosyaları koleksiyonunu analiz eden ve program içindeki kontrol akışını gösteren bir grafik yazdıran GNU cflow‘un 1.7 sürümü, Sergey Poznyakoff tarafından duyuruldu. C kaynakları için hem doğrudan hem de ters akış grafikleri üretebilen GNU cflow, isteğe bağlı olarak bir çapraz referans listesi oluşturulabiliyor. POSIX ve GNU (genişletilmiş) çıktı biçimleri uygulanıyor. Yazılım, ayrıca Emacs’ta üretilen akış çizelgelerini incelemek için Emacs ana modu da sağlıyor. Bu arada, doğrudan bir akış şeması örneği çevrimiçi olarak mevcuttur. Poznyakoff; grafikte gezinmek için yeni komutlar içeren yeni sürümün, önemli hata düzeltmelerini de çözümlemiş olduğunu söyledi. GNU cflow 1.7 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GNU cflow edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GNU direvent 5.3 duyuruldu

Dosya sistemindeki bir dizi dizini izleyen ve içeriği değiştiğinde tepki veren bir program olan GNU direvent‘in 5.3 sürümü, Sergey Poznyakoff tarafından duyuruldu. GNU direvent’in 5.3 sürümünü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Poznyakoff; yazılın, GNU/Linux (kernel 2.6.13 veya daha yeni sürümü) ve BSD sistemleri (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Darwin) üzerinde çalıştığını ifade etti. Poznyakoff; çeşitli yapılandırma değişiklikleriyle gelen sürümde, “çevre” ifadesinin artık bileşik bir ifade olduğunu söyledi. GNU direvent, dosya sisteminde bir değişiklik algılandığında, bu tür bir değişiklik için yapılandırılmış harici bir komutu çağırarak tepki verir. GNU direvent 5.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GNU direvent 5.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0