Archive | Şubat, 2011

openSUSE 11.4 RC2

openSUSE 11.4’ün ikinci sürüm adayı, Helen South tarafından duyuruldu. Bu muhteşem sürüm adayının hak ettiği gösterişle değil, perde arkasından sessizce yoluna devam ettiğini ifade eden South; şimdi 11.4’ün öncülü openSUSE 11.4 RC2 için biraz alkış umuyorsunuz diye konuştu. Sistemde bilinen hatalar dışında birkaç ciddi sorun olduğuna değinen South; test amaçlı kullanılması gereken sistemde, kullanıcıların karşılaştıkları hataları veya test deneyimlerini hata takip sistemine bildirmelerinin performans ve güvenilirlik için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. openSUSE 11.4 RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

openSUSE 11.4 RC2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

FreeBSD 8.2 ve 7.4

Serverlerin, masaüstü bilgisayarın ve gömülü aygıtların gözde işletim sistemi FreeBSD’nin kalıt seriden en son güncellemesi 7.4’ün ve yeni seriden en son güncellemesi 8.2’nin kararlı sürümleri, Ken Smith tarafından duyuruldu. FreeBSD sürüm mühendisliği ekibinin, 3. sürüm adayı 3 Şubat 2011‘de duyurulan FreeBSD 8.2’yi duyurmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Smith; bu sürümün, FreeBSD 8.1 işlevselliği ve bazı yeni özellikler üzerinde 8-kararlı şubeden geliştirilen üçüncü sürüm olduğunu söyledi. FreeBSD/amd64 için Xen HVM ve FreeBSD/i386 için Xen PV desteği sağlanan sistemde; GNOME masaüstü yöneticisi 2.32.1 sürümüyle, KDE masaüstü yöneticisi ise 4.5.5 sürümüyle geliyor. BIND ve OpenSSL’in de güncellendiği sistemde pek çok geliştirmeler yapılmış, hata gidermeleri gerçekleştirilmiş bulunuyor. FreeBSD 8.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu, sürüm notlarını ve errata sayfasını inceleyebilirsiniz. FreeBSD 7.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve indirme bilgilerine ulaşabilmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

PC-BSD 8.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

PC-BSD 8.2

FreeBSD’ye dayalı bir masaüstü sistemi olan PC-BSD’nin 8.2 sürümü, Kris Moore tarafından duyuruldu. PC-BSD ekibinin, FreeBSD 8.2 sürümü üzerinde çalışan PC-BSD 8.2’yi (Hubble Edition) duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Moore; KDE 4.5.5 masaüstü yöneticisi ile gelen sürümün çeşitli iyileştirmeler, geliştirmeler içerdiğini söyledi. Sistemde, FreeBSD, 8.2’ye güncellenmiş bulunuyor. Sisteme, otomatik bölümleme sırasında dosya sistemi türünü seçme ve şifreleme yeteneği eklenmiş. Kablosuz ağ yöneticileri için çeşitli hata düzeltmeleri yapılmış. Xorg 7.5, Nvidia Driver 260.19.29, FireFox 3.6.13, K3B 1.0.5_3, OpenOffice 3.2.1, The Warden 1.1.2, Thunderbird 3.1.7, VLC 1.1.5_2 sistemle gelen paketlerden bazıları. PC-BSD 8.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu, sürüm notlarını ve değişiklik listesini inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

PC-BSD 8.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Linux Mint 10 "KDE"

Clement Lefebvre, kod adı “Julia” olan Linux Mint 10’un KDE versiyonunu duyurdu. Linux Mint 10 KDE’yi duyurmaktan ekip olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Lefebvre; sürümün, yeni KDE 4.6 masaüstü yöneticisinin yanında, çeşitli geliştirmeler, güncellemeler ve yükleme yöneticileri içerdiğini ifade etti. Ubuntu 10.10 tabanlı sistem, 2.6.35 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Yazılım yöneticisi, daha iyi bir yazılım sınıflandırması ve uygulama simgeleri kullanımı ile kullanıcıya daha hoş bir tarama deneyimi veriyor. Güncelleme yöneticisi güncellemeleri göz ardı edebiliyor ve indirmenin boyutunu gösteriyor. Yükleme yöneticisi, özellikle geliştiriciler ve yöneticiler için oldukça pratik bir özellik kazanacak biçimde bir hayli geliştirilmiş bulunuyor. Xorg 7.5, Thunderbird 3 gibi açık kaynak dünyasının en yeni yazılımlarıyla gelen sistem hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Mint 10 KDE edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Bluefish 2.0.3

Programcılara ve web tasarımcılarına pek çok seçenekle birlikte web siteleri, betikler ve program kodları yazma olanağı sağlayan güçlü bir editör olan Bluefish’in 2.0.3 sürümü duyuruldu. Pek çok programlama dilini destekleyen Bluefish; dinamik ve interaktif web siteleri düzenlemesi üzerine odaklanabiliyor. Bluefish, programlama bilgisi az olan kullanıcıların da kolaylıkla kullanabileceği bir editör. C, HTML, PHP, MySQL, SQL gibi konularda, hazır şablonları kullanarak gerekli işlemleri kolaylıkla yapmak olanak dahilinde. Bluefish; Linux, FreeBSD, OpenBSD, Solaris ve MacOS X, ayrıca Windows üzerinde çalışıyor. 17 dil desteği sunan yazılımın özellikleri hakkında geniş bilgi edinmek için özellikler sayfasını , fikir edinmek için ekran görüntüleri sayfasını incelemek mümkün. Bluefish 2.0.3 sürümünde gidirilen hataların listesini bu adreste bulabilirsiniz.
Continue Reading →

Bluefish 2.0.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Zenwalk 7.0 RC1

Slackware tabanlı bir dağıtım olan Zenwalk Linux’un XFCE masaüstü yöneticisiyle yapılandırılan 7.0 sürümünün birinci sürüm adayı duyuruldu. Beta 1 sürümü yaklaşık beş hafta önce çıkan Zenwalk 7.0’ın ilk aday sürümünde, beta sürümden bu yana pek çok paketin yükseltildiği; sistemin, yeni Linux çekirdeği 2.6.35.11 üzerine yapılandırıldığı görülüyor. XFCE masaüstü yöneticisi ise 4.8.1 sürümüne güncellenmiş olarak geliyor. xorg-server-1.9.4, gcc-4.5.2, mysql-5.1.55, openssh-5.8p1, gimp-2.6.11, pidgin-2.7.10 sistemle gelen yazılımlardan bazıları. Zenwalk 7.0 RC1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

0

Ruby 1.9.2-p180

Ruby programlama dilinin Ruby 1.9.2-p180 sürümü duyuruldu. Ruby 1.9.2-p180 sürümünde, kuraldışı yöntemlerin güvenli olarak atlanabileceği belirlenmiş bulunuyor. Bilindiği gibi, nesne yönelimli  bir programlama dili olan Ruby; Unix türevleri dışında Windows, Mac OS X, BeOS, Amiga, OS/2, Symbian gibi hemen tüm platformlarda çalışabilen; GPL ile lisanslanmış, özgür bir yazılımdır. Ruby 1.9.2-p180 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ruby 1.9.2-p180 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0