Archive | Aralık, 2009

Pardus Kurumsal 2'nin İlk Deneme Sürümü Duyuruldu

Kararlı sürümünün Mayıs 2010’da yayınlanacağı bildirilen Pardus Kurumsal 2’nin ilk deneme sürümü duyuruldu. Pardus Kurumsal 2’nin ilk deneme sürümü, 2.6.31.9 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Sürümün, en güncel donanımları kolaylıkla tanıyarak kullanıcıya sorunsuz bir masaüstü deneyimi sunduğu söyleniyor. KDE 3.5 masaüstü yöneticisine sahip bulunan sistem; web tarayıcısı olarak Mozilla Firefox 3.5.6, ofis yazılımı olarak ise OpenOffice.org 3.1.1.5’i içeriyor. Bu duyuruyla birlikte Pardus Linux 2009.1 Beta çalısan CD de duyuruldu. Hatırlanacağı gibi Pardus Linux 2009.1 Beta duyurusunda, çalışan CD’nin kimi sorunlar yüzünden henüz resmi olarak duyurulamadığı bildirilmişti.

0

Pardus Linux 2009.1 Beta

Pardus Linux 2009.1’in ilk beta sürümü Onur Küçük tarafından duyuruldu. 2.6.30.9 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan Pardus Linux 2009.1 Beta, KDE 4.3.4 masaüstü yöneticisine sahip bulunuyor. Pardus 2009.1 Beta; gelişmiş sürücü desteği, çok daha büyük yazılım deposu ve yazılımların en güncel sürümleriyle birlikte geliyor. Sürüm ile birlikte gelen yazılımlardan bazıları şunlar: Openoffice ofis araçları 3.1.1.5, Firefox Internet tarayıcısı 3.5.6, Gimp grafik işleme yazılımı 2.6.7, Xorg 1.6.5, Python 2.6.4, GCC 4.3.3, GLIBC 2.9. Çalışan CD kimi sorunlar yüzünden henüz resmi olarak duyurulmadı. Buna karşın, Pardus 2009 Sürüm Yöneticisi Onur Küçük’ün alanından edinilebiliyor. Sürümün beta sürüm olduğunu, yalnızca denemek için kullanılmasının uygun olduğunu hatırlatmak gerekir. Karşılaşabileceğiniz hataları veya iyileştirme isteklerinizi ise hata takip sistemine bildirebilirsiniz. Pardus 2009.1 Beta hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Pardus 2009.1 Beta edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

SimplyMEPIS 8.5 Beta 3

Warren Woodford, Debian GNU/Linux 5.0 “Lenny” tabanlı SimplyMEPIS 8.5’in üçüncü beta sürümünü duyurdu. Kullanıcı dostu dağıtımın KDE 4.3.4 masaüstü yöneticisine sahip live CD’si, 32 ve 64 bit işlemciler için hazırlanmış .iso kalıplarıyla yansılarda yerini almış bulunuyor. Woodford; SimplyMEPIS 8.x’in Debian’ın kararlı sürümünü temel aldığını, fakat önemli uygulamalara ilişkin yaptıkları seçimlerle geliştirmelerde bulunduklarını ifade etti. 2.6.32.2 Linux çekirdeği üzerine yapılandırlan sistemde, Kipi-pluginler 1.0.0 sürümüne güncellenmiş. SimplyMEPIS 8.5 Beta 3 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu okuyabilirsiniz.
Continue Reading →

SimplyMEPIS 8.5 Beta 3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Sabayon Linux 5.1 "Gaming"

Gentoo Linux tabanlı İtalyan orijinli bir dağıtım olan Sabayon Linux’un 5.1 “Gaming” sürümü, Fabio Erculiani tarafından duyuruldu. “Bu, değerli topluluğumuza bir Noel armağanıdır diyen” Erculiani 2.6.31 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin; her bilgisayarda hemen oynanmak üzere hazırlanmış oyunlarla dolu bir Sabayon DVD olduğunu ifade etti. Fabio Erculiani: “Bu sürüm kutup yıldızından geliyor, onu bu sabah Noel ağacımın altında buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Oyunlarla dolu bu çekici Sabayon Linux 5.1 x86 ile tatilde sıkılmak yok” dedi. GNOME 2.28 masaüstü yöneticisiyle gelen Sabayon Linux 5.1 “Gaming”, Linux dünyasının en iyi özgür ve açık kaynak oyunlarıyla dolu olarak sunuluyor. Söz konusu oyunlar şunlar: Battle of Wesnoth, Foobillard, Freeciv, Frozen Bubble, GNOME Games, NeverBall, Nexuiz, OpenArena, Pingus, Pychess, Scorched 3D, Spring, Stepmania, Torcs, Tremulous, Warsow, Warzone 2100, Wormux.

Sabayon Linux 5.1 “Gaming” hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Sabayon Linux 5.1 “Gaming” edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Parsix GNU/Linux 3.0r1

Alan Baghumian, kod adı “Kev” olan Parsix GNU/Linux 3.0’ın masaüstü versiyonunu ve Live CD’sinin gözden geçirilmiş ilk sürümünü duyurdu. Parsix GNU/Linux 3.0’ın bu ilk güncellemesinin hemen yüklenebileceğini belirten Baghumian; sürümün, tüm güvenlik ve hata çözümü güncellemelerini içerdiğini söyledi. Ayrıca, yükleyicide, diğer işletim sistemlerinin bulunmasına engel olan bir açık kapatılmış bulunuyor. Ekstra yamaları ve sürücüleri ile 2.6.29.6 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış olan Parsix GNU/Linux 3.0; GNOME 2.26.3 masaüstü ortamı, ext4 dosya sistemi, GRUB 2 gibi pek çok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Güncellenmiş pek çok paketten bazıları şunlar: GNU Iceweasel 3.5.5, GParted 0.4.8, Pidgin 2.6.2, OpenOffice.org 3.1.1 ve Compiz-Fusion 0.8.2. Parsix GNU/Linux 3.0r1 hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Parsix GNU/Linux 3.0r1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

SimplyMEPIS 8.5 Beta 2

Warren Woodford, Debian GNU/Linux 5.0 “Lenny” tabanlı SimplyMEPIS 8.5’in ikinci beta sürümünü duyurdu. İlk beta sürümde Debian KDE ekibinin çabaları ile KDE masaüstü yöneticisini daha yeni bir sürüme güncellemeyi umduklarını ifade eden ekip; bu sürümde, bu sözünü gerçekleştirmiş bulunuyor. SimplyMEPIS 8.5 Beta 2, KDE 4.3.4 masaüstü yöneticisiyle geliyor. MEPIS sanat ekibinin tema grafiklerinde kimi ince düzenlemeler yaptığını söyleyen Woodford; ayrıca görünümü iyileştirmek amacıyla, modern grafik sürücüleri için mepis-init’in varsayılan olarak 24-bit derinliğe ayarlandığını ifade etti. Woodford, bu değişiklikle ilgili olarak, eski grafik kartı chiplerine sahip kullanıcılar için daha kötü şeylere yol açmak istemediklerinden temkinli davrandıklarını da sözlerine ekledi. SimplyMEPIS 8.5 Beta 2 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu okuyabilirsiniz.
Continue Reading →

SimplyMEPIS 8.5 Beta 2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 10.04 Alpha 1

Steve Langasek, kod adı “Lucid Lynx” olan Ubuntu 10.04’ün ilk alpha sürümünü duyurdu. Langasek, Lucid Lynx’in LTS (Long Term Support) uzun süreli destek veren bir sürüm olacağını hatırlattı. 2.6.32 Linux çekirdeği üzerinde yapılandırılmış bulunan sistem; son GNOME masaüstü ortamını ve KDE 4.4 beta 1’i içeriyor. Bilinen sorunlar: Live CD’de varsayılan Nvidia video yongası olarak kullanılan nv sürücüsünün çökmelere neden olduğu rapor edilmiş; bnx2 sürücüsü için alternatif olarak aygıt yazılımı bulunmamakta; grafik yükleyicide elle bölümlemede yükleyicinin çöktüğü rapor edilmiş; Kubuntu masaüstü CD’de Ubiquity başlatma simgesi tıklandığında başarısız oluyor; Kubuntu alpha 1 masaüstü ISO’su bir CD’ye sığmayacak kadar büyük.
Continue Reading →

Ubuntu 10.04 Alpha 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Ubuntu 10.04 Alpha 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0