Archive | Temmuz, 2012

MATE 1.4

GNOME 2.x çatallaması olan MATE Masaüstü ortamının 1.4 sürümü, Steve Zesch tarafından duyuruldu. Dosya yöneticisinin iyileştirildiğini söyleyen Zesch; Bluetooth üzerinden dosya paylaşımı için desteğin eklendiğini belirtti. Pek çok hatanın giderildiğini ifade eden Zesch; sisteme yeni temaların eklendiğini sözlerine ekledi.
Continue Reading →

Konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için MATE 1.4 sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
0

Debian 8.0 "Jessie"

Debian GNU/Linux sürüm geliştiricisi Adam D. Barratt tarafından e-posta listesine gönderilen bir iletiye göre; yakında kararlı sürüm olmaya hak kazanacak olan şu anki test sürüm “Wheezy”den sonra çıkarılacak olan sürümün adı belirlenmiş bulunuyor: “Jessie”. Bilindiği gibi Debian GNU/Linux sürüm isimleri Oyuncak Hikayesi‘nden (Toy Story) seçiliyor. Bu arada, “Wheezy”nin de dondurulmasının söz konusu olduğunu hatırlatan Barratt; kimi istisnai durumlar nedeniyle dondurma işleminin bir ay sonra gerçekleştirileceğini ifade etti. Barratt; Geleneğe uygun biçimde sonraki sürümün adının, aynı damardan devamla, “Jessie” olarak belirlenmiş olduğunu duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

0

LibreOffice 3.6.0 RC4

LibreOffice 3.6.0’ın dördüncü sürüm adayı, The Document Foundation tarafından duyuruldu. The Document Foundation; bu sürüm adayı ile kararlı bir sürümün paralel olarak yüklenilip kullanılmasının gerekliliğine dikkat çekerken, konu hakkında bu sayfadan ayrıntılı bilgi edinilebileceğini belirtti. Farklı dağıtımlar için ayrıntılı kurulum yönergelerinin incelenmesi özellikle önerilirken, sürüme ilişkin hatalara ulaşmak isteyenlerin Bugzilla üzerinden bunu gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. LibreOffice 3.6.0 RC4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

LibreOffice 3.6.0 RC4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

BigLinux 12.04

Brezilya kökenli sabit diske yükleme desteği olan bir live CD olarak sunulan BigLinux ‘un Kubuntu 12.04 tabanlı 12.04 sürümü, Bruno Gonçalves tarafından duyuruldu. Sürüm, Brezilya Portekizcesi ve İngilizce dil desteği ile geliyor. Sürümde qBittorrent ile KTorrent’in, soundKonverter ile Big Audio Converter’in, Pidgin ile Empathy’nin yer değiştirdiğini söyleyen Gonçalves; tek pencere modu ile GIMP 2.8.0’ın sisteme dahil edildiğini, Firefox 14.0.1, Chromium 18.0.1025.168, LibreOffice 3.5.4 gibi en güncel paketlerin de sistemle birlikte geldiğini sözlerine ekledi. BigLinux 12.04 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

BigLinux 12.04 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Zorin OS 6 Educational ve Gaming

ResimGNU/Linux’a yeni başlayanlar için tasarlanmış bir Ubuntu tabanlı dağıtım olan Zorin OS‘un Ubuntu 12.04 tabanlı 6. sürümü, 18 Haziran 2012‘de Artyom Zorin tarafından duyurulmuştu. Zorin OS 6’nın öğrenciler ve oyuncular için tasarlanmış versiyonu da Artyom Zorin tarafından duyuruldu. Zorin OS ekibinin Zorin OS 6 sürümünün eğitim ve oyun odaklı bu versiyonunu duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Zorin; Zorin OS 6’nın “Zorin Desktop” adlı yeni ve benzersiz bir masaüstü ortamını içerdiğini ifade etti. Zorin; kullanıcıların Windows 7, XP ve GNOME 2 hatta Mac OS X grafik arayüzü gibi değişik seçenekler üzerinde seçim yapma imkanına sahip olduklarını söyledi. Zorin OS 6 Educational ve Gaming hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Zorin OS 6 Educational ve Gaming edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Luninux OS 12.00 LTS

Güzel, temiz, basit, hızlı ve kararlı olmak üzere tasarlanmış Ubuntu tabanlı bir dağıtım olan LuninuX‘un 12.00 LTS sürümü duyuruldu. Kod adı “Purple Possum” olan Luninux OS 12.00 LTS; Ubuntu 12.04 LTS tabanlı ve bu sürümde bu sürümde güzellik, hız, esneklik ve güvenilirlik konusunda büyük gelişmeler olduğu söyleniyor. Beta 1 ve beta 2 sürümelri yoluyla elde edilen tüm istek ve önerilerin gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Luninux OS 12.00 LTS hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Luninux OS 12.00 LTS edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 12.10 Alpha 3

İkinci alfa sürümü 28 Haziran 2012‘de duyurulan “Quantal Quetzal” kod adlı Ubuntu 12.10’un üçüncü alfa sürümü, Kate Stewart tarafından duyuruldu. Kısa bir zaman sonra Ubuntu 12.10’a dönüşecek olan üçüncü alfa sürüme hoşgeldiniz diyen Stewart; sistemin 3.5-rc4 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirtti. Sürümün test edilmek, tesbit edilen hataları bildirmek ve bunları gidermek üzere kullanıma sunulduğunu hatırlatan Stewart; sistemin X.Org Server 1.12, Mesa 8.0.3 ve güncellenen X kütüphanelerini ve sürücüleri içerdiğini ifade etti. Stewart; Kubuntu, Lubuntu, Edubuntu, Xubuntu ve Ubuntu Studio’nun da 12.10 Alpha 3 sürümlerinin yayınlandığını ifade etti. Ubuntu 12.10 Alpha 3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ubuntu 12.10 Alpha 3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0