Archive | Ekim, 2017

ImageMagick 7.0.7-9 sürümüne güncellendi

Resim oluşturmak, düzenlemek veya bitmap resimleri dönüştürmek için kullanılan bir yazılım seti olan ImageMagick 7.0.7-9 sürümüne güncellendi. DPX, EXR, GIF, JPEG, JPEG-2000, PDF, PhotoCD, PNG, WebP, Postscript, SVG ve TIFF dahil 200’ün üzerinde resim biçiminde okuma, dönüştürme ve yazma becerisine sahip olan yazılım; resimleri dönüştürmek, döndürmek, ters çevirmek, ölçeklendirmek, eğmek veya boyutlandırmak; resim renklerini düzenlemek; çeşitli özel efektler uygulamak; metin, çizgi, çokgen, çember ve eğriler eklemek için kullanılabilir. Son derece işlevsel özellikler barındıran yazılım, özgür bir yazılım olarak Apache 2.0 lisansı altında dağıtılıyor. Bir grup GIF animasyon dizisi oluşturma olanağı sağlayan yazılımda, tüm değişiklikler kabuk komutlarıyla yapılabildiği gibi, X11 grafik arayüzle de gerçekleştirilebilir. ImageMagick 7.0.7-9 hakkında bilgi edinmek için sürüm sayfası incelenebilir.

Continue Reading →

ImageMagick 7.0.7-9 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SwagArch GNU/Linux 2017.11 duyuruldu

Arch Linux tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan SwagArch GNU/Linux‘un 2017.11 sürümü duyuruldu. Calamares grafiksel sistem yükleyicisi ile gelen sistemin Arch Linux ile %100 uyumlu olduğu söyleniyor ve Xfce masaüstü ortamını kullanıma sunuyor. Basit ve güzel bir gündelik Arch masaüstü ortamı şiarıyla gelen sistemde; Firefox, VLC gibi önceden yüklenmiş popüler pek çok yazılım bulunuyor. Yeni SwagArch simge teması ile gelen sistem, varsayılan arama motoru olarak DuckDuckGo kullanıyor. Xfce4-panel üzerinde bir problemin giderildiği sürümde, yeni gimp açılış ekranı kullanıma sunuluyor. SwagArch GNU/Linux, Archiso ile oluşturuluyor. SwagArch GNU/Linux 2017.11 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için Mike Krüger’in yazısını ya da değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

SwagArch GNU/Linux 2017.11 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Wine 2.20 duyuruldu

Wine’in yeni geliştirme sürümü 2.20, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. Çeşitli hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürümde, ARM64’te önyükleyici desteği ile GdiPlus’ta geliştirilmiş meta dosyası desteği sağlanmış bulunuyor. Kerberos5 kimlik doğrulama paketinin başlangıç versiyonunu içeren sürüm, bazı performans iyileştirmeleri ile geliyor. Bu arada, Can Taşan dostumuzun belirttiğine göre “Wine artık tam Türkçe desteği içeriyor ve Türk lirasının simgesi de yazılıma eklenmiş bulunuyor.Half-Life 2′den Counter-Strike ve WoW’a pek çok ilgi çekici oyunun GNU/Linux sistemde oynanabilmesini olanaklı kılan Wine’ın yeni geliştirme sürümü 2.20 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine 2.20 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

WordPress 4.8.3 duyuruldu

WordPress 4.9 RC test sürümü henüz duyurulmuş olan açık kaynak kodlu ve GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslı ve dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biri olan WordPress’in önceki tüm sürümler için bir güvenlik sürümü olan 4.8.3 sürümü, Gary Pendergast tarafından duyuruldu. Bunun bir güvenlik sürümü olduğunu vurgulayan Pendergast; sitelerin derhal güncellenmesini önerdiklerini söyledi. WordPress’in 4.8.2 ve önceki sürümlerinin WordPress çekirdeğinin açık olmadığı önemli bir sorundan etkilenme riski taşıdıklarını söyleyen Pendergast; Anthony Ferrara tarafından rapor edilen bu problemin de çözümlendiğini ifade etti. WordPress 4.8.3 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

WordPress 4.8.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

OpenIndiana 2017.10 duyuruldu

OpenSolaris işletim sisteminin bir devamı olan, İngiltere kökenli bir GNU/Linux dağıtımı OpenIndiana‘nın 2017.10 sürümü, Alexander Pyhalov tarafından duyuruldu. OpenIndiana’nın 2017.10 sürümünü duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Pyhalov; Xorg sunucusunun 1.19.5’e güncellendiğini ifade etti. Mate masaüstü ortamının 1.18 sürümüyle kullanıma sunulan sistem, Solaris 10u10 ile ikili ABI uyumluluğunu da destekliyor ve sürümden GNOME 2 uygulamalarının ve kitaplıklarının kaldırıldığı söyleniyor. Enlightenment 0.21.8, Firefox 52.4.1, VLC 2.2.6, Thunderbird 52.4.0, Gstreamer ve gstreamer eklentileri 1.12.3, WebkitGTK2 2.16.6, btltty 5.5 gibi güncel paketlerle gelen sistem, ayrıca Nvidia 340.104 sürücüsünü içeriyor. OpenIndiana 2017.10 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

OpenIndiana 2017.10 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

KStars 2.8.7 duyuruldu

KDE için bir masaüstü gökevi olarak tasarlanan, dünya üzerinde herhangi bir yerden, herhangi bir tarih ve saatte gece gökyüzünün tam bir grafik benzetimini sağlamayı amaçlayan KStars‘ın 2.8.7 sürümü duyuruldu. Bunun GNU/Linux, Windows ve MacOS versiyonları için bir küçük hata düzeltme sürümü olduğu ifade ediliyor. KStars içerisinde 100 milyon yıldız, 13000 karanlık gökyüzü nesnesi, 8 gezegen, Güneş, Ay ve binlerce kuyruklu yıldız ile asteroid bilgisi bulunmaktadır. Astronomik hesaplamalar için çeşitli araçlar içeren ve teleskopları ve kameraları kontrol edebilen yazılım, gözlem planı yapmak için bir gözlemleme listesi aracı da içeriyor. KStars 2.8.7 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

KStars 2.8.7 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

WordPress 4.9 RC duyuruldu

Dördüncü beta sürümü 25 Ekim 2017‘de duyurulan açık kaynak kodlu ve GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslı ve dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biri olan WordPress’in 4.9 sürümünün sürüm adayı, Mel Choyce tarafından duyuruldu. 14 Kasım Salı günü WordPress 4.9’u yayınlamayı planladıklarını söyleyen Choyce; hâlâ kullanıcıların yardımına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Choyce; sürümün yalnızca bir test sitesi üzerinde tecrübe edilmesini önerdiklerini vurguladı. Test eden kullanıcılardan geri bildirim beklediklerini sözlerine ekledi. Choyce; WordPress 4.9’u test etmek için WordPress Beta Tester eklentisinin denenebileceğini ifade etti. Dördüncü beta sürümden bu yana 30 değişiklik yapıldığını belirten Choyce; WordPress’i 100’den fazla dile çevrilmesi için kullanıcılardan yardım beklediklerini söyledi. WordPress 4.9 RC hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

WordPress 4.9 RC edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0