Archive | Mart, 2013

Mageia 3 Beta 4

Üçüncü beta sürümü 10 Mart 2013‘te duyurulan Mageia 3’ün dördüncü ve son beta sürümü, Anne Nicolas tarafından duyuruldu. Mageia 3 planlarındaki tüm gecikmelerden sonra, Mageia 3 Beta 4’ü duyurabildikleri için mutlu olduklarını söyleyen Nicolas; paketçilerin ve QA ekibinin mümkün olduğu kadar çok hata düzeltimi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bundan sonra test edilen sürüm üzerinden yapılacak hata bildirimlerinin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade eden Nicolas; 3.8.5 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde, kullanıcıya KDE 4.10.1, GNOME 3.6.3,  XFCE 4.10 masaüstü ortamlarının sunulduğu belirtti. Nicolas; kullanıcıya test için sunulan Mageia 3 Beta 4 ile birlikte GRUB2, Perl 5.16.3, Ruby 1.9.3, LibreOffice 4.0 gibi pek çok güncel yazılım geldiğini ifade etti. Mageia 3 Beta 4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mageia 3 Beta 4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

SQLite 3.7.16.1

En yaygın SQL veritabanı motoru olan SQLite, 3.7.16.1 sürümüne güncellendi. Mozilla, Bloomberg, Oracle, Adobe, Symbian gibi SQLite Konsorsiyum üyeleri tarafından kısmen desteklenen SQLite, kaynak kodları halka açık bir yazılım. SQLite, gömülü bir SQL veritabanı motoru. Diğer SQL veritabanlarının aksine, SQLite, ayrı bir sunucu işlemi yapmıyor. SQLite okuyor ve doğrudan sıradan disk dosyalarına yazıyor. Pek çok tablo, indeksler, tetikleyiciler ve görünümler ile tam bir SQL veritabanı; bir disk dosyasında bulunuyor. Çeşitli hata düzeltmeleri içeren SQLite 3.7.16.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

SQLite 3.7.16.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Elive 2.1.33 (Unstable)

Debian GNU/Linux tabanlı bir dağıtım olan ve Enlightenment pencere yöneticisiyle yapılandırılmış bir live CD olarak gelip, kolay sistem ve masaüstü yönetimi için bir kontrol merkezi sunan Elive‘in 2.1.33 geliştirme sürümü test edilmek üzere kullanıma sunuldu. Elive ekibinin 2.1.33 geliştirme sürümünü duyurmaktan gurur duyduğu ifade edilirken, Google Talk eklentisi dahil, artık ses ve video ile arama yapabilme olanağı bulunduğu belirtildi. Enlightenment 0.17’nin özel modlarla geldiği sistemde gelişmiş Elive araçları, GPS gerektirmesizin şehir ve zaman dilimlerini algılayabiliyor. Elive 2.1.33 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Elive 2.1.33 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Scientific Linux 6.4

Fermi National Accelerator Laboratory ve European Organization for Nuclear Research (CERN) tarafından ortaklaşa geliştirilerek Red Hat Enterprise Linux’tan yeniden derlenen Scientific Linux’un Red Hat Enterprise Linux 6.4 kaynak paketlerinden inşa edilerek bilimsel ve akademik ortamlarda kullanılmak üzere üretilen 6.4 sürümü, Pat Riehecky tarafından duyuruldu. Scientific Linux 6.4 kalıplarının yansılarda yerini aldığını söyleyen Riehecky; OpenAFS çekirdek modül paketinin değiştiğini ifade etti. Scientific Linux 6.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Scientific Linux 6.4 Live edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNOME 3.8

GNOME projesince geliştirilen GNOME masaüstü ortamının 3.8 sürümü, Matthias Clasen tarafından duyuruldu. Sürüm; yeni saat uygulaması, geliştirilmiş arama işlevselliği, yeni gizlilik ayarları ve masaüstü ortamı genelinde bir dizi tasarım değişiklikleri gibi önemli yeni özellikler içeriyor. Eylül 2012’deki 3.6 sürümünden bu yana Fallback modu yerine Klasik moda yönelen GNOME; artık llvmpipe kullanıyor. GNOME 3.8 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu, sürüm bildirisini ve sürüm notlarını basın açıklamasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

GNOME 3.8 edinmek için projenin FTP sunucusuna başvurabilirsiniz.

0

Linux Deepin 12.12 Beta

Alpha sürümü 29 Ocak 2013‘te duyurulan kolay kullanımlı, Ubuntu tabanlı Çin kökenli dağıtım Linux Deepin‘in 12.12 sürümünün betası duyuruldu. İki aylık alpha sürüm deneyiminden sonra öncü çabaları içeren bu beta sürümün tam özellikli ve daha kararlı bir masaüstü ortamıyla sunulduğu ifade edildi. Şu an için sistemin yalnızca basitleştirilmiş Çince ISO kalıpları üniversite yansılarında bulunuyor. Linux Deepin 12.12 Beta hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Deepin 12.12 Beta edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

SparkyLinux 2.1

Sürüm adayı 7 Mart 2013‘te duyurulan Debian GNU/Linux Testing tabanlı, LXDE, MATE ve Openbox masaüstü ortamlarına sahip, hem eski hem yeni bilgisayarlar için tasarlanmış hafif, hızlı ve basit bir GNU/Linux dağıtımı olan SparkyLinux‘un kod adı “Eris” olan 2.1 sürümü, Paweł Pijanowski tarafından duyuruldu. Pek çok güncelleme, hata giderimi ve yeni özellikler içeren yeni sürümün 3.2.39-2 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını söyleyen Pijanowski; SparkyLinux “Eris” 2.1’in Enlightenment, LXDE ve MATE versiyonlarını duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sistemin 15 Mart 2013 tarihi itibariyle Debian GNU/Linux Testing depolarıyla senkronize edildiğini söyleyen Pijanowski; kullanıcıya bir dizi yeni duvar kağıdının sunulduğunu ifade etti. SparkyLinux 2.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

SparkyLinux 2.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0