Archive | Kasım, 2015

qBittorrent 3.3.0 Sürümüne Güncellendi

qbittorrentµTorrent adlı programa alternatif olarak libtorrent kütüphanesi ile geliştirilen qBittorrent, 3.3.0 sürümüne güncellendi. GNU Genel Kamu Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım, GNU/Linux, Mac OS X, Windows, OS/2, FreeBSD gibi farklı platformlarda kullanılabiliyor. Tamamen anlaşılır bir arayüze sahip olan yazılım, alternatif hız limitleri, planlayıcı gibi diğer istemcilerin eklentilerle sahip olabildiği kimi özelliklere kendiliğinden sahip bulunuyor. Tüm torrent uzantılarını destekleyen qBittorrent; Türkçe dil desteği de veriyor. Kullanımı son derece basit, Qt ile yazılmış, sistem kaynaklarının kullanımı bakımından başarılı ve sorunsuz torrent istemcisi, sade ve basit bir arayüze sahip. qBittorrent size bilgisayarın başında olmasanız bile, bilgisayarınıza uzaktan bağlanıp qBittorrent uygulamasını kontrol etme olanağı tanıyor. Bunu ayarlamak için tek yapmanız gereken şey, web arayüzü sekmesine tıklayarak özelliğin etkinleştirilmesinden ibaret. Gelişmiş sekmesi, yeni kullanıcılardan çok tecrübeli kullanıcılara hitap eden qBittorrent, daha çok KDE masaüstü ortamıyla ile uyumlu. qBittorrent 3.3.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

qBittorrent 3.3.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

MATE Masaüstü Ortamının 1.12.1 Sürümü Çıktı

GNOME 2.x çatallaması olan MATE masaüstü ortamının 1.12.1 sürümü çıktı. Çeşitli değişiklikler ve hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürümün resmi duyurusu henüz yapılmadı. MATE masaüstü ortamının 1.12.1 sürümü hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için resmi duyurusu yapıldıktan sonra blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz. GTK 3.18 desteği de dahil olmak üzere çeşitli geliştirmelerle gelen yeni sürümde touchpad desteği önemli ölçüde artırılmış bulunuyor. Çoklu monitör desteği geliştirilen yazılımda, birincil monitör ayarı mümkün hale gelmiş bulunuyor. Geleneksel masaüstü deneyimini koruyarak yeni teknolojilerin desteklenmesi için etkin bir şekilde geliştirilen MATE masaüstü ortamının nasıl geliştirildiğine ve onu gelecekte nelerin beklediğine ilişkin olarak yol haritasına bakabilirsiniz. MATE manifestosu da projeye rehberlik eden bazı ilkelerin altını çizmektedir.

Continue Reading →

MATE 1.12.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

deepin 15 Alpha 2 Duyuruldu

Yalnızca İngilizce ve basitleştirilmiş geleneksel Çince versiyonları sunulan, Ubuntu tabanlı Çin kökenli dağıtım deepin’in son derece özel ve sezgisel HTML 5 tabanlı deepin masaüstü ortamını içeren 15. sürümünün ikinci alphası, Deepin geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Yaklaşan 15. sürümünün ikinci alphasını duyurmaktan mutlu olduğunu ifade eden ekip, yepyeni bir sistem mimarisi ile kullanıma sunulan sürümün sistem performansı ve  kaynak kullanımının önemli ölçüde iyileştirildiğini belirtti. Ayrıca ilk kez sadece çoklu dil ekranının geliştirilmediği, aynı zamanda yansılar için ivme fonksiyonunun da eklendiği ifade edildi. Sistemin sonsuz bir çekiciliğe sahip olduğu ifade edilirken, sistem iç mimarisinin kapsamlı optimizasyon sayesinde kullanıcının temiz bir sistemi kullanmaya başlayacağı belirtildi. Bu sürümde, yeni bir pencere yöneticisinin kullanıma girdiği vurgulanırken, performans ve uyumluluğun mükemmel bir dengeye ulaştığı ifade edildi. deepin 15 Alpha 2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


deepin 15 Alpha 2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

deepin hakkında fikir sahibi olmak üzere aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=1L7-EQUVDrI

0

Calibre 2.45 Nasıl Yüklenir?

Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-kitap yönetim yazılımı olan Calibre; epub, cbz, mobi, fb2 gibi en popüler kitap formatlarını destekler ve GNU/Linux, Windows ve Mac OS X gibi değişik platformlarda çalışabilir. Tüm kitapları bir kütüphanede saklayan ve internet üzerinden otomatik olarak kitap bilgilerini ve kitap kapaklarını indirebilen Calibre; kendi içinde tüm e-kitap biçimlerini açabilen bir okuyucu içerdiği için kitabın nasıl göründüğünü cihaza göndermeden görmek mümkündür. Aynı zamanda, takip edilmek istenen blog ya da haber sitelerinin RSS beslemelerini otomatik olarak indirir ve cihazda okumaya uygun bir biçime dönüştürür. Bu sayede ücretsiz olarak gazete ya da blog okuma olanağı sağlanmış olur. Üstelik, Calibre, tüm e-kitap biçimlerini birbirine çevirebilir. PDF ve EPUB biçimindeki kitapları, Kindle’ın açabileceği MOBI biçimine çevirmek mümkündür. Ya da tam tersi, MOBI biçimindeki kitapları Nook’ta açmak için EPUB biçimine çevirebilirsiniz. Bir başka seçenek de dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapabilmenizdir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan ve hiç zorlanmadan kullanılabilen Calibre, buradan edinilebilir. Calibre’nin en son sürümü 2.45’tir. Yeni sürümde, Tercihler/Görünüm/Kapak Tarayıcısı sekmesinde, görünen metnin özelleştirilmesi olanağı sağlanıyor. Mevcut sütunlarla ilgili daha fazla bilgi görüntülenebiliyor. Çeşitli hataları giderilen Calibre 2.45 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz. Geliştiriciler bizlere son Calibre sürümünü yüklemek için bir piton astarı (oneliner) sağlamışlar. Yüklemeyi bunun üzerinden yapacağız.

Continue Reading →


Dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapılabilir.

Artık yükleme işlemine geçebiliriz. Calibre 2.45’i Debian, Fedora, CentOS, OpenSUSE, Mageia, OpenMandriva, Robolinux, SparkyLinux, Ubuntu ve türevi dağıtımlar Linux Mint, Pinguy OS, Elementary OS, Deepin, Peppermint, Peppermint, LXLE ve Linux Lite üzerine yüklemek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

sudo -v && wget --no-check-certificate -nv -O- https://raw.githubusercontent.com/kovidgoyal/calibre/master/setup/linux-installer.py | sudo python -c "import sys; main=lambda:sys.stderr.write('Download failedn'); exec(sys.stdin.read()); main()"

Arch Linux, Manjaro, ArchBang, Antergos ve diğer Arch Linux türevi dağıtımlara Calibre 2.45’i AUR üzerinden aşağıdaki komutlarla yükleyebilirsiniz:

sudo pacman -Sy yaourt

sudo yaourt calibre

Dilenirse, daha sonra Calibre’yi kaldırmak için aşağıdaki komut verilebilir:

sudo yaourt -Rsn calibre

0

Calibre 2.45 Duyuruldu

Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-kitap yönetim yazılımı olan Calibre‘nin 2.45 sürümü duyuruldu. epub, cbz, mobi, fb2 gibi en popüler kitap formatlarını destekleyen ve GNU/Linux, Windows ve Mac OS X gibi değişik platformlarda çalışabilen Calibre; takip edilmek istenen blog ya da haber sitelerinin RSS beslemelerini otomatik olarak indirip, cihazda okumaya uygun bir biçime dönüştürebilir. Tüm kitapları bir kütüphanede saklayan ve internet üzerinden otomatik olarak kitap bilgilerini ve kitap kapaklarını indirebilen Calibre; kendi içinde tüm e-kitap biçimlerini açabilen bir okuyucu içeriyor. Üstelik, Calibre, tüm e-kitap biçimlerini birbirine çevirebilir. PDF ve EPUB biçimindeki kitapları, Kindle’ın açabileceği MOBI biçimine çevirmek mümkündür. Ya da tam tersi, MOBI biçimindeki kitapları Nook’ta açmak için EPUB biçimine çevirebilirsiniz. Bir başka seçenek de dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapabilmenizdir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan ve hiç zorlanmadan kullanılabilen Calibre’nin yeni sürümü, NookGlowlight Plus için sürücü içeriyor. Yazılıma, reddedilen kitapları işaretlemek için yeni bir seçenek eklenmiş bulunuyor. Calibre 2.45 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


Dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapılabilir.

Calibre 2.45 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Calibre_Logo

0

MakuluLinux 10 Aero Duyuruldu

MakuluLinuxVarsayılan olarak yüklenmiş multimedya codecleri, aygıt sürücüleri ve günlük kullanım için yazılımları içeren Debian GNU/Linux testing tabanlı; pürüzsüz, akıcı ve kararlı kullanıcı deneyimi sağlamayı amaçlayan MakuluLinux’un 10 sürümünün Aero versiyonu, Jacque Montague Raymer tarafından duyuruldu. Bu sürümün duyurulmasıyla 10 serisine başlandığını ifade eden Raymer; sistemin eski Windows kullanıcılarını evinde hissettirmek için tasarlanmış bir tema ile geldiğini söyledi. 3.19.xx Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin Cinnamon 2.6.x masaüstü ortamıyla kullanıma sunmulduğunu söyleyen Raymer; MakuluLinux’un 357 dilde ön yüklü olarak geldiğini, pek çok sürücüye destek verildiğini ifade etti. MakuluLinux 10 Aero hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

MakuluLinux 10 Aero edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0