Archive | Haziran, 2021

Linux Kodachi 8.6 duyuruldu

Debian GNU/Linux tabanlı bir dağıtım olan, DVD veya USB üzerinden başlatılabilen, VPN ve Tor ağı üzerinden tüm ağ trafiğini filtreme özelliği olan Linux Kodachi‘nin bir güvenlik güncellemesi olan 8.6 sürümü , Warith Al Maawali tarafından duyuruldu. 5.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin, tam sistem güncellemesi ile geldiği belirtiliyor. Kodachi’nin neredeyse her bilgisayarda DVD, USB bellek veya SD karttan başlatılabilecek canlı bir işletim sistemi olduğu belirtilirken, gizlilik ve anonimliğin korunmasının amaçlandığı ifade ediliyor. Maawali; özelleştirilmiş XFCE ile gelen sistemde, son teknoloji kriptografik ve gizlilik araçlarını kullanarak e-postaların ve anlık mesajlaşmaların şifrelenebileceğini söyledi.  Kodachi, bilgisayarda USB sürücüsü ile önyüklenerek çalıştırılabilecek bir sistem olduğu için, sistem kapatıldığında, sistem geçici bellek (RAM) üzerinden çalıştığı için geride hiçbir iz bırakmayacağını söyledi. Linux Kodachi 8.6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz

Continue Reading →

Linux Kodachi 8.6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tux Paint 0.9.26 duyuruldu

Genellikle 3 ila 12 yaş arası çocuklar için (örneğin okul öncesi ve K-6) ücretsiz, ödüllü bir çizim programı olan olan Tux Paint‘in 0.9.26 sürümü duyuruldu. Tux Paint geliştirme ekibi, çocuklar için popüler bir çizim programının en son sürümü olan 0.9.26’yı duyurmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken; şekiller aracında, artık şekillerin merkezden mi yoksa köşeden mi çizileceğini seçmek için seçenekler sunan ve her durumda kullanımını kolaylaştıran büyük bir iyileştirme yapıldığı söyleniyor. Yeni araçlar ve erişilebilirlik seçenekleriyle gelen yeni sürüme, yeni Magic araçları eklenmiş bulunuyor. Tux Paint’in kullanıcı belgelerinin elden geçirilerek yerelleştirmenin kolaylaştırıldığı belirtilirken, yerelleştirmeye yardımcı olmakla ilgilenen tarafların Tux Paint ekibiyle iletişime geçmelerinin önerildiği söyleniyor. Son olarak, bu yeni sürüm; resimleri, çizgi filmleri ve slayt gösterilerini başkalarıyla paylaşmayı kolaylaştırarak, tek tek çizimleri ve GIF animasyonlarını dışa aktarma seçeneklerini sunuyor. GNU Genel Kamu Lisansı ile kullanıma sunulan Tux Paint; özgür bir yazılım olarak ücretsiz kullanıma sunulmaktadır. Tux Paint 0.9.26 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler tarafından geliştirilmekte olan Tux Paint, özellikle okullar tarafından özgürce kullanılabilir. Tux Paint 0.9.26 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

 

0