Archive | Aralık, 2023

Manjaro Linux testing update 2023-12-29 duyuruldu

Manjaro testing update 2023-12-29 sürümü, Philip Müller tarafından duyuruldu. Manjaro testing update 2023-12-29’u duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Müller; sistemin Xfce masaüstü ortamı dışında, KDE Plasma ve Gnome versiyonlarının da yansılarda yerini aldığını ifade etti. Müller; 2024’ün muhteşem olacağını, projeye ve topluluğa katacak çok şey olduğunu belirtti. Çoğu çekirdeğin güncellendiğini belirten Müller; systemd’nin 254.8’e, Qemu’nun 8.2.0’a güncellendiğini ifade etti. Mate, Deepin ve Cinnamon’un güncellemeler aldığını söyleyen Müller; KDE Frameworks’un 5.113.0 sürümüyle kullanıma sunulduğunu belirtti. Müller; olağan KDE-git, Haskell ve Python güncellemelerinin de yapılmış olduğunu ifade ediyor. Manjaro Linux testing update 2023-12-29 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Manjaro Linux testing update 2023-12-29 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Manjaro Linux testing update 2023-12-23 duyuruldu

Manjaro testing update 2023-12-23 sürümü, Philip Müller tarafından duyuruldu. Manjaro testing update 2023-12-23’ü duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Müller; sistemin Xfce masaüstü ortamı dışında, KDE Plasma ve Gnome versiyonlarının da yansılarda yerini aldığını ifade etti. Müller; 2024’ün muhteşem olacağını, projeye ve topluluğa katacak çok şey olduğunu belirtti. Çoğu çekirdeğin güncellendiğini belirten Müller; Grub’un yeni kararlı sürümün 2.12 ile gelidiğini ifade etti. Mate, Deepin ve Cinnamon’un güncellemeler aldığını söyleyen Müller; KDE Frameworks’un 5.113.0 sürümüyle kullanıma sunulduğunu belirtti. Sürüm; Thunderbird 115.6.0, Firefox 121.0 ve Gamemode 1.8.1 ile kullanıma sunulmuş bulunuyor. Bluez’de bazı çekirdek dökümü sorunlarının giderildiğini belirten Müller; olağan KDE-git, Haskell ve Python güncellemelerinin de yapılmış olduğunu ifade ediyor. Manjaro Linux testing update 2023-12-23 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Manjaro Linux testing update 2023-12-23 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

openmamba 20231226 çıktı

Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ve sunucular için geliştirilen openmamba GNU/Linux’un 20231226 livedvd sürümü çıktı. Sürüm hakkında resmi bir sürüm duyurusu yapılmamış olduğu için içerik ile ilgili bilgi edinme olanağı yok. İtalyan kökenli, RPM paket yönetimine sahip dağıtım, KDE Plasma ve LXQt masaüstü ortamlarını kullanıyor. Multimedya için otomatik donanım algılama ve yapılandırma özelliğiyle gelen sistem; tescilli nvidia ve ATI 3D grafik sürücüleri için destek sunuyor, tabii açık kaynak sürücüleri desteği de bulunuyor. Bu arada, AIGLX ve Compiz ile 3D grafik masaüstü desteği sağlayan sistem, jack düşük gecikmeli sunucu ile profesyonel ses desteği veriyor. Açık ve tescilli sürücülerle hızlandırılmış grafik desteğiyle gelen sistem; LibreOffice, amarok, kaffeine, wine, gimp, firefox, kopete, audacity gibi en iyi uygulamaları içeriyor ve Ntfs-3g kullanarak NTFS okuma ve yazma desteği veriyor. Yapı, otomatik donanım algılama ve yapılandırma özelliğine de sahip.

Continue Reading →

      

openmamba 20231226 livedvd edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SparkyLinux için yeni bir araç: MLVWM

Macintosh benzeri sanal pencere yöneticisi olan MLVWM, bundan böyle SparkyLinux kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. MacOS 7 ve 8 menü çubuğu ve pencere dekorasyonlarının emülasyonunu içeren yazılım, klasik MacOS görünümüne sahip bir X11 pencere yöneticisidir. İsteğe bağlı çoklu sanal masaüstü olanağı sağlayan MLVWM, ekranın üst kısmında aşağıdakileri içeren bir ana menü çubuğu sunuyor. Yapılandırılabilir genel ve uygulamaya özel menülerle gelen yazılım; masaüstü bilgisayarları değiştirme, pencereleri seçme, gizleme ve gösterme, bir balon yardım menüsü, küçük pencereleri menü çubuğuna “yutma” yeteneği içeriyor. İsteğe bağlı kapatma, yakınlaştırma ve gölgelendirme düğmelerine sahip başlık çubukları ile gelen yazılım, pencere gölgesini değiştirmek için isteğe bağlı çift tıklama becerisi ile kullanıma sunuluyor. İşlevselliği ayarlamak için çok sayıda yapılandırma seçeneği içeren yazılım, X pencere bilgilerini gösteren balon yardımıyla geliyor. Yazılım hakkında pavroo’nun bildirimine buradan ulaşabilirsiniz.


Continue Reading →

 

pavroo; yazılımın aşağıdaki komutlarla kurulabileceğini belirtti.
sudo apt update
sudo apt install mlvwm

Elbette yazılımı buradan indirmeniz de mümkün.

0

Whonix 17.1.0.2 duyuruldu

Anonimlik, gizlilik ve güvenlik üzerine odaklanan Almanya kökenli bir GNU/Linux dağıtımı olan Whonix‘in güvenli ve anonim bir internet taraması için yapılandırılan, büyük bir güncellemesi olan 17.1.0.2 sürümü, Patrick Schleizer tarafından duyuruldu. Birden çok sanal makinenin içinde büyük ölçüde yeniden yapılandırılmış bir Debian tabanlı sistem olarak gelen Whonix; güncellenmiş Tor tarayıcı ile geliyor ve Whonix-Gateway içeriyor. Dağıtımın Debian 12.0 “Bookworm”a dayalı gelen sürümü olan Whonix 17.1.0.2, Tor Tarayıcı güncellenmiş olarak geliyor. Tor Projesi deposu yerine Debian kararlı Tor paketlerinin kullanıldığı belirtilirken, yeni yapılar için varsayılan olarak zsh’nin etkinleştirildiği ifade ediliyor. Whonix’in sayısız destekçisi olmadan bu sürümün asla mümkün olamayacağı belirtiliyor. Whonix 17.1.0.2 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 Whonix 17.1.0.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tails 5.21 duyuruldu

İrlanda kökenli, Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in (The Amnesic Incognito Live System) 5.21 sürümü duyuruldu. Tor Browser 13.0.7 sürümüne güncellenirken, Tor client 0.4.8.10 sürümüyle geliyor. UBlock simgesine tıklandığında Tor tarayıcısının çökmesinin düzeltildiği belirtilirken, zaman senkronizasyonunun daha güvenilir hale getirildiği söyleniyor. Tails 5.0 veya üzeri sürümlerden 5.21’e otomatik yükseltmelerin mevcut olduğu belirtiliyor. Tails 5.21 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da tüm değişiklikleri görmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Tails 5.21 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

NuTyX 23.12.2 duyuruldu

Bir Fransız GNU/Linux dağıtımı olan ve “cards” adlı özel bir paket yöneticisi ile kullanıma sunulan ve Linux From Scratch‘ten türetilen NuTyX‘in çeşitli güncelleştirmeler ve yenilikler içeren 23.12.2 sürümü duyuruldu. NuTyX ekibinin, NuTyX 23.12.2 ve cards paket yöneticisinin yeni sürümü 2.7.2’yi duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade ediliyor. generate-nutyx aracılığıyla, varsayılan çekirdekten sonra başka bir çekirdek seçme olanağı sağlandığı belirtilirken, sistemin, KDE Plasma 5.27.10, GNOME 45.2, XFCE 4.18.3, MATE 1.26.2 ve ayrıca diğer 8 masaüstü ortamıyla kullanıma sunulduğu söyleniyor. Telegram-desktop 4.12.2, Thunderbird 115.5.2, Scribus 1.5.8, Libreoffice 7.6.3.2, Gimp 2.10.36 gibi birçok uygulama da güncellenmiş bulunuyor. NuTyX 23.12.2  hakkında bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

NuTyX 23.12.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0