Archive | Kasım, 2022

Salix Live Xfce 15.0 duyuruldu

Hızlı, kullanımı kolay, Slackware tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Salix‘in varsayılan masaüstü ortamı olarak Xfce ile yapılandırılmış live Xfce 15.0 sürümü, George Vlahavas tarafından duyuruldu. Uzun süren bir test sürecinin ardından Salix Live Xfce 15.0’ı duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Vlahavas ; hem 32 hem de 64-bit mimariler için uygun kalıpların yansılarda yerini aldığını ifade etti. Xfce 4.16 masaüstü ortamıyla kullanıma sunulan sürüm, yine Firefor ESR, LibreOffice, Salix sistem araçları koleksiyonunu kullanıcının beğenisine sunuyor. Bu sürümde, kullanıcının Salix’i canlı ortamdan sabit diskine yüklemesine olanak tanıyan bir grafik araç olan Salix Live Installer’ı içeren, live sürümüne özel bir yazılım da bulunuyor. Salix Live başlangıç ​​kılavuzu, Salix Live Installer uygulamaları menüsünde mevcut bulunuyor. Salix Live Xfce 15.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Salix Live Xfce 15.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

KDE Plasma 5.26.4 Kasım ayı hata düzeltme sürümü duyuruldu

KDE Plasma masaüstü ortamının 5.26.4 sürümü duyuruldu. Kasım ayı hata düzeltme sürümü olarak kullanıma sunulan yeni sürüm, 11 Ekim 2022‘de duyurulan masaüstü deneyimini tamamlamak için birçok özellik iyileştirmesi ve yeni modüllerle gelen 5.26.0 sürümüne KDE katkıcılarından üç haftalık yeni çeviriler ve düzeltmeler ekliyor. KDE’nin, zamanlarını ve emeklerini bağışlayan birçok gönüllünün yardımıyla var olan ve büyüyen bir özgür yazılım topluluğu olduğu belirtilirken, buna rağmen KDE’nin yeni gönüllüler ve katkılar aradığı ifade ediliyor. KDE Plasma 5.26.4 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

KDE Plasma 5.26.4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabileceksiniz.

0

Joomla 4.3 Alpha 1 duyuruldu

Açık kaynak kodlu, GPL lisanslı, PHP, MySQL ve MVC kullanılarak yazılmış bir kişisel içerik yönetim sistemi (CMS) olan Joomla‘nın 4.3 Alpha 1 sürümü duyuruldu. Joomla projesinin, Joomla 4.3 Alpha 1’in blogcular ve yazarlar, web tasarımcıları, uzantı geliştiricileri ve web ajansları için yeni ve geliştirilmiş özelliklere sahip yeni sürümün sunulduğunu duyurmaktan heyecan duyulduğu belirtilirken, bu sürümün, bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiği hatırlatılıp test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmeleri rica ediliyor. Alfa sürümlerin geliştiricilere uzantılarını test etmeleri ve sorunları son sürümden çok önce bildirmeleri için temel sağlamak ve kullanıcıların Joomla 4.3’e sunulan yeni özellikleri keşfetmelerine izin vermek şeklinde iki ana hedefi olduğu belirtiliyor. Sürüm 4.3 için bilinen geriye dönük uyumluluk sorunlarının tam listesi için belgeleme sitesindeki Joomla 4’teki olası geriye dönük uyumluluk sorunları bölümüne bakılabileceği belirtiliyor. Bundan sonra iki alpha sürümü daha çıkarılacak yeni serinin ardında üç beta sürümünün çıkarılacağı ve sonra bir sürüm adayının çıkarılacağı ve 18 Nisan 2023‘te final sürümünün duyurulacağı belirtiliyor. Diğer uzantıların da kendi kısayollarını ekleyebildikleri hatırlatılıyor. Eskiden Joomla’nın yalnızca ‘iki faktörlü’ kimlik doğrulama sunduğu; şimdi ‘multi-factor’ authentication ile sitenin güvenliğini sağlamak için farklı kimlik doğrulama mekanizmaları seçmeye izin verilerek site erişim güvenliğinin bir adım öteye taşınmasının mümkün olduğu belirtiliyor. Joomla 4.3 Alpha 1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve GitHub sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Joomla 4.3 Alpha 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tor Browser 11.5.10 (Android) duyuruldu

İnternet üzerinde kişisel bilgileri gizleyebilme ve anonim olma olanağı sağlayan ünlü güvenlik aracı Tor Browser’in Android için 11.5.10 sürümü duyuruldu. Bunun, Android 12+ cihazlarda 11.5.9 sürümündeki targetSdkVersion güncellemesinin neden olduğu çökmeleri düzelten, yalnızca Android’e yönelik bir sürüm olduğu belirtilirken, Tor Tarayıcı 11.5.9’dan bu yana tam değişiklik günlüğünün burada bulunabileceği belirtiliyor. Bunun, Android’e yönelik bir sürüm olduğu belirtilirken, Google Play gereksinimlerini karşılamak için Android Target API düzeyinin 31’e güncellendiği ifade ediliyor. Bunun, Android için bir hata düzeltme sürümü olduğu belirtiliyor. Tor Browser 11.5.10’un indirme sayfasından ve dağıtım dizininden elde edileceği belirtiliyor. Tor Browser 11.5’ten başlayarak, yalnızca HTTPS modunun masaüstü için varsayılan olarak etkinleştirildiği hatırlatılıyor. Tor Browser 11.5.10 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tor Browser 11.5.10 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

ClamAV 1.0.0 LTS duyuruldu

ClamAV 0.105.0’ın ilk sürüm adayı duyuruldu. Unix tabanlı işletim sistemleri için yazılmış ünlü anti-virüs yazılımı ClamAV‘ın 1.0.0 sürümü, Micah Snyder tarafından duyuruldu. ClamAV 1.0.0’ı duyurmaktan heyecan duyduklarını söyleyen Snyder; ClamAV 1.0.0 özellik sürümünün artık kararlı ve ClamAV.net veya Docker Hub üzerinden indirilebileceğini ifade etti. Varsayılan parola ile şifrelenmiş salt okunur OLE2 tabanlı XLS dosyalarının şifresini çözme desteğiyle gelen yazılımda, varsayılan parolanın kullanımının artık JSON meta verisinde görüneceği söyleniyor. Tüm eşleşme modunda imza algılamayla ilgili bilinen birkaç sorunu düzelttiği söylenen proje; eşleşme gerçekleştikten sonra bayt kodu imzalarının tüm eşleşme modunda çalışmasını etkinleştirmiş bulunuyor. Aynı katmanın taranmasında bir kötü amaçlı yazılım imzası da eşleştiğinde, katıştırılmış dosya türü tanıma imzalarının eşleşmesinin de etkinleştirildiği ifade ediliyor. GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan ve özellikle ağ geçitlerinde e-posta taraması için tasarlanmış açık kaynak kodlu bir yazılım olan ClamAV’ın yeni sürümü 1.0.0 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

ClamAV 1.0.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabileceksiniz.

0

PhpStorm 2022.3 RC2 duyuruldu

Kodunuzu gerçekten ‘alan’ bir PHP IDE olan, anında hata önleme, en iyi otomatik tamamlama ve kodu yeniden düzenleme, sıfır yapılandırma, hata ayıklama ve genişletilmiş bir HTML, CSS ve JavaScript düzenleyici sağlayan PhpStorm‘un 2022.3 RC2 sürümü, Roman Pronskiy tarafından duyuruldu. PhpStorm 2022.3 RC2’nin artık kullanıma hazır olduğunu belirten Pronskiy; bu sürümün, tam PHP 8.2 desteği ve PHP için kod vizyonuyla geldiğini söyledi. Pronskiy; önceki EAP yapılarının aksine, bu RC’nin, geçerli bir PhpStorm lisansına sahip olmayı gerektirdiğini ifade etti. Pronskiy; son derlemeden bu yana sunulan değişikliklerin tam listesi sürüm notlarında mevcut olduğunu ifade etti. Sürüm, ayrıca Docker için iyileştirmeler ve daha fazlasını sunuyor. PhpStorm 2022.3 RC2 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

PhpStorm, kodun daha verimli bir şekilde aşılmasına ve büyük projelerle çalışırken zamandan tasarruf etmeye yardımcı oluyor. PhpStorm 2022.3 RC2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Symfony 4.4.49, 5.4.16, 6.0.16 ve 6.1.8 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 4.4.49, 5.4.16, 6.0.16 ve 6.1.8 sürümü, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışabilmektedir. Symfony 6.0 serisinin, SensioLabs tarafından desteklendiği belirtilirken, Symfony’nin yaratıcısı olarak SensioLabs’ın; web uygulaması geliştirme projelerinin başarısını sağlamak için kapsamlı danışmanlık, uzmanlık, hizmetler, eğitim ve teknik yardım sunduğu ifade ediliyor. Application.php’nin güncellendiği belirtilirken, Windows cli’de hata çıktısının düzeltildiği söyleniyor. Symfony 4.4.49, 5.4.16, 6.0.16 ve 6.1.8 hakkında bilgi edinmek için ilgili sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Symfony 4.4.49, 5.4.16, 6.0.16 ve 6.1.8 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0