Archive | Aralık, 2012

FreeBSD 9.1

Üçüncü sürüm adayı 3 Kasım 2012‘de duyurulan serverlerin, masaüstü bilgisayarın ve gömülü aygıtların gözde işletim sistemi FreeBSD’nin 9.1 sürümü, Ken Smith tarafından duyuruldu. FreeBSD sürüm mühendisliği ekibinin FreeBSD 9.1’i duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Smith; amd64, i386, powerpc64 ve sparc64 mimarilerine uygun biçimde hazırlanan kalıpların yansılarda kullanıma sunulduğunu belirtti. Bunun FreeBSD 9.0 kolundan ikinci sürüm olduğunu söyleyen Smith; sistemin GEM/KMS ile yeni Intel GPU sürücüsü desteği ve Illumos projesinden ZFS iyileştirmeleri gibi bazı yeni özelliklerle geldiini ifade etti. FreeBSD 9.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kalıpların MD5/SHA256 checksums değerlerine ulaşabilmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

FreeBSD 9.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Snowlinux 4 RC

ResimGDM 3 yerine varsayılan masaüstü ortamı olarak MATE kullanılan, Debian GNU/Linux 7.0 “Wheezy” tabanlı ve “Glacier” kod adlı Snowlinux 4’ün sürüm adayı, Lars Torben Kremer tarafından duyuruldu. Snowlinux ekibinin Snowlinux 4 “Glacier” RC sürümünü duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Kremer; Debian GNU/Linux 7.0 “Wheezy” tabanlı sistemin 3.5 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ve sistemde GDM 3 yerine varsayılan masaüstü ortamı olarak MATE 1.4 ve LightDM kullanıldığını belirtti. Snowlinux menü ve sürücüler için Snowlinux montaj aracı ile pek çok yeni özelliğin sunulduğunu söyleyen Kremer; başta Firefox 17 ve Thunderbird 17 olmak üzere sistemin LibreOffice, Rhythmbox ve Shotwell gibi pek çok güncel yazılımla geldiğini ifade etti. Snowlinux 4 RC hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Snowlinux 4 RC edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Calculate Linux 13

ResimBeta sürümü 13 Aralık 2012‘de duyurulan Gentoo tabanlı seçkin bir dağıtım olan Calculate Linux‘un masaüstü ve sunucular için geliştirilen 13. sürümü, Alexander Tratsevskiy tarafından duyuruldu. Calculate Linux 13’ü duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Tratsevskiy; sistemin pek çok yenilik ve değişiklikle geldiğini, öncelikle meta-paketlerinin artık varsayılan bağımlılıkları yönetmek için kullanılacağını belirtti. 3.6.7 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin KDE 4.9.4, GNOME 3.4 ve XFCE 4.10 masaüstü ortamlarıyla geldiğini söyleyen Tratsevskiy; Calculate yardımcı uygulmalarının 3.1 sürümüne güncellendiğini ifade etti. Sistem Xorg-server 1.13.0, Bind 9.9.2, OpenLDAP 2.4.30, Postfix 2.9.4, ProFTPD 1.3.4a, Samba 3.6.9, digiKam 2.9.0, Chromium 23.0.1271.97, LibreOffice 3.6.4.3, Gimp 2.8.2 ve XBMC 11.0 gibi güncel yazılımlarla geliyor. Calculate Linux 13 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Calculate Linux 13 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Ruby 1.9.3-p362

Ruby programlama dilinin 1.9.3-p362 sürümü duyuruldu. Ruby 1.9.3-p362 sürümünde, çeşitli düzeltmelerin gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bilindiği gibi, nesne yönelimli  bir programlama dili olan Ruby; Unix türevleri dışında Windows, Mac OS X, BeOS, Amiga, OS/2, Symbian gibi hemen tüm platformlarda çalışabilen; GPL ile lisanslanmış, özgür bir yazılımdır. Ruby 1.9.3-p362 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ruby 1.9.3-p362 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Finnix 107

ResimSistem yöneticileri için üretilen Debian GNU/Linux tabanlı, küçük, kendine yeten, bootable bir GNU/Linux dağıtımı olan Finnix; sabit diskleri ve bölümleri mount edip yönetmek, diğer işletim sistemlerini kurmak gibi çeşitli işlemlere olanak sağlıyor. Finnix’in Debian testing tabanlı 107 no’lu sürümü Ryan Finnie tarafından duyuruldu. Çeşiti düzeltme ve geliştirmeler içeren 107 sürümünü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Finnie; 3.6 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin önceki sürümden yalnızca iki ay sonra sunulduğunu belirtti. Finnix 107 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Finnix 107 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Linux Mint 14 Nadia KDE

ResimLinux Mint’in kod adı “Nadia” olan 14. sürümünün Xfce versiyonunun ardından KDE versiyonu, Clement Lefebvre tarafından duyuruldu. Ekip olarak Linux Mint 14’ün KDE versiyonunu duyurmaktan gurur duyduklarını söyleyen Lefebvre; KDE’nin canlı, yenilikçi, gelişmiş, modern görünümlü ve tam özellikli bir masaüstü ortamı olduğunu ifade etti. Bu versiyonun KDE 4.9.2 masaüstü ortamıyla birlikte, son Linux Mint sürümünün tüm iyileştirmelerini sunduğunu söyleyen Lefebvre; sistemin Firefox, Thunderbird, LibreOffice, GIMP, Banshee, Pidgin ve XChat gibi diğer Linux Mint sürümlerinde bulunan popüler uygulamalarla geldiğini belirtti. Linux Mint 14 Nadia KDE hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Resim

Linux Mint 14 Nadia KDE edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 4.0.0 Beta2

İlk beta sürümü 7 Aralık 2012‘de duyurulan LibreOffice 4.0.0’ın ikinci beta sürümü, The Document Foundation tarafından duyuruldu. Bunun bir beta sürüm olduğunu ifade eden vakıf duyurusu, bu test sürümün QA testi için kullanılması gerektiğini hatırlatıyor. Farklı dağıtımlar için ayrıntılı kurulum yönergelerinin incelenmesi özellikle önerilirken, sürüme ilişkin hataların Bugzilla üzerinden bildirilebileceği ifade edildi. LibreOffice 4.0.0 Beta2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

LibreOffice 4.0.0 Beta2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0