Archive | Ocak, 2016

digiKam’ın 5.0.0-beta3 Sürümü Duyuruldu

Beta 2 sürümü 7 Aralık 2015’te duyurulan gelişkin bir fotoğraf yönetim ve görüntüleme aracı olan digiKam’ın 5.0.0 sürümünün üçüncü betası duyuruldu. digiKam ekibinin digiKam 5.0.0-beta3’ü duyurmaktan gurur duyduğu belirtilirken, bu sürümün bir sonraki ana digiKam sürümüne stabilize edilmiş Qt5 kodunu port etmek için yeni bir aşama olduğu ifade edildi. Pek çok hata düzeltmesiyle gelen yeni sürümde resim editörüne yeni 3DLut aracı eklenmiş bulunuyor. Daha fazla bilgiye ihtiyacı olduğunu düşünen kullanıcıların Bugtracking‘i inceleyebilecekleri söyleniyor. Yalnızca GNU/Linux için değil, Windows ve Mac OS X için de gelişmiş bir dijital fotoğraf yönetim uygulaması olma özelliğini koruyan yazılım; büyük çözünürlüklü monitör desteği de içeriyor ve resimlere yorum eklemek, yorum ve etiketler üzerinde düzenleme yapmak, meta bilgileri saklamak için hızlı ve sağlam bir veritabanı kullanmak mümkün oluyor. Kolay kullanımlı arayüzüyle kamera ve önizleme olanağı sağlayan digiKam’ın bazı ortak araçları ve kendi eklenti alt sistemiyle Image Editor’u da var. digiKam 5.0.0-beta3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


digiKam 5.0.0-beta3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Linux Lite 2.8 Final Duyuruldu

Beta sürümü 12 Ocak 2016‘da duyurulan kullanıcı dostu, Ubuntu tabanlı, düşük kaynak tüketimi ile gelen, hafif bir GNU/Linux dağıtımı olan Linux Lite’ın 2.8 sürümünün finali, Jerry Bezencon tarafından duyuruldu. Bezencon; 3.19 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sürümün yeni özelliklerle geldiğini, yükleme sırasında BTRFS desteği sunduğunu, uyarılan hataların düzeltildiğini söyledi. Linux Lite ekibinin bu sürümü, Debian kurucusu Ian Murdock anısına ithaf ettiğini belirten Bezencon; hâlâ açık kaynak kodlu yazılım topluluğunun bir öncüsünü kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Yeni duvar kağıtları da içeren sistemin Firefox 44.0, Thunderbird 38.5.1, LibreOffice 5.0.4~rc2 gibi güncel yazılımlar içerdiğini söyleyen Bezencon; sistemin Ubuntu 14.04.3 tabanlı olduğunu ifade etti. Sisteme yeni Thunar medya etiketler eklentisi ile BTRFS desteğinin eklendiğini söyleyen Bezencon; sistemin 2.0 serisinde olduğu gibi büyük donanım desteği sunduğunu belirtti. Linux Lite 2.8 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Linux Lite 2.8 Final edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Sabayon Linux 16.02 Duyuruldu

Sabayon geliştiricileri; özel paket yönetimi ve pek çok üstün özellikleri ile Gentoo tabanlı bir dağıtım olan Sabayon Linux’un yeni bir dizi özellikle gelen 16.02 sürümünü duyurdu. Masaüstü ortamları ve yazılımlar için güncelleştirmeler içeren yeni sürüm; ARM mimarisi için de destek sunuyor. Raspberry Pi 2 için teknik önizleme sürümünü yayınlayan geliştirici ekip, diğer aygıtlar için de kalıp oluşturmak için altyapı sağlamaya çalışıyor. Raspberry Pi 2 teknik önizleme sürümünü buradan edinebilirsiniz. Diğer aygıtlar için kalıp oluşturma ile ilgili bilgi edinmek için bu sayfayı inceleyebilirsiniz. GNOME 3.18, Plasma desktop (tüm bileşenleriyle) 5.5.3, kde-frameworks 5.18 içeren sürüm; GNOME, KDE, MATE ve Xfce versiyonlarıyla kullanıma sunuluyor. 4.1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; 3.10, 3.12, 3.14, 3.18 ya da 4.1 uzun süreli kararlı Linux çekirdekleriyle kullanılabilecek. Sistem,  NVIDIA ve AMD’ye kendi özel sürücüleri aracılığıyla GPU donanım desteği sağlıyor. Sabayon Linux 16.02 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Sabayon Linux 16.02 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

OpenELEC 6.0.1 Duyuruldu

openelec_logoOpenELEC projesinin 6.0.x serisi için üretilen yeni güncellemesi, OpenELEC ekibi tarafından duyuruldu. Kurulumu kolaylıkla kullanılabilecek biçimde tasarlanan OpenELEC; yeni sürümünde, hata düzeltmeleri ve küçük ayarlarla geliyor. RPi/RPi2 kullanıcıları bazı sorunlarını çözmek için libCEC’in 3.0.1 sürümüne güncellendiği söylenirken, firmware desteği için sisteme Cubox-i4pro Bluetooth chipsetinin eklendiği belirtildi. Bazı ağ sorunlarını çözmek için Intel wifi cihazlar için güncelleme yapıldığı söylenirken, Kodi Isengard DVB eklentilerinin de güncellendiği ifade edildi. Kodi çalıştırmak üzere özel olarak tasarlanmış, açık kaynak kodlu bir medya merkezi olan OpenELEC; kullanıcılara Home Theatre PC (HTPC) kullanma olanağı sağlıyor, bir DVD oynatıcı veya Sky box gibi kullanılabiliyor. OpenELEC 6.0.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

openelec-tv-box

OpenELEC 6.0.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0