Archive | Eylül, 2021

Mesa 21.2.3 duyuruldu

Mesa‘nın 21.2.3 sürümü, Dylan Baker tarafından duyuruldu. Mesa’nın 21.2.3 sürümünün finalinin artık hazır olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Baker; şimdiye kadar oldukça düzgün bir sürüm döngüsü meydana geldiğini ifade etti. Bunun 21.2 serisi için güzel bir trend olduğunu düşündüğünü belirten Baker; yeni kararlı sürümün herkese hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Baker; 21.2 serisine uygun bir sürüm olan yeni sürümün, daha pek çok işi olduğunu sözlerine ekledi. Mesa 21.2.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mesa 21.2.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

deepin 20.2.4 duyuruldu

Debian tabanlı Çin kökenli kullanıcı dostu dağıtım deepin‘in son derece özel ve sezgisel HTML 5 tabanlı deepin masaüstü ortamını içeren 20.2.4 sürümü duyuruldu. Küresel kullanıcılar için güzel, kullanımı kolay, güvenli ve güvenilir bir işletim sistemi sağlamaya adanmış Çin’in en iyi GNU/Linux dağıtımı olduğu söylenen deepin’in yeni sürümünde; DDE ve bazı uygulamalar, genel kullanıcı deneyimini iyileştirmek için düzeltilmiş ve optimize edilmiş bulunuyor. Debian GNU/Linux 10.10 “Buster” sistemini temel alan yeni sürüm, 5.13.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Bağlandığında dokunmatik ekranları otomatik olarak tanıyan sistem, yeni dil ve btrfs dosya sistemi desteği ile geliyor. deepin 20.2.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. 

Continue Reading →

deepin 20.2.4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Audacity 3.0.5 duyuruldu

Windows®, Mac®, GNU/Linux® ve diğer işletim sistemleriyle kullanılabilen özgür ve ücretsiz bir sayısal ses düzenleme ve ses kaydetme yazılımı olan Audacity’nin 3.0.5 sürümü duyuruldu. Windows, macOS ve GNU/Linux için önceki tüm sürümlerin yerini alan Audacity 3.0.5 sürümünü duyurmaktan mutluluk duyulduğu söylenirken, önemli sayıda hatanın giderildiğini ifade ediliyor. Popüler açık kaynak kodlu ses yazılımı olan Audacity; çok izli, sesleri düzenleyen ve kaydeden, kullanımı kolay bir yazılım ve pek çok dili de destekliyor. Audacity ile canlı ses kaydı yapabilir; WAV, AIFF, FLAC, MP2, MP3 ya da Ogg Vorbis ses dosyalarını düzenleyebilir; kaset ve kayıtları sayısal kayıt ya da CD biçimine dönüştürebilir; sesleri kesebilir, kopyalayabilir, ekleyebilir ya da karıştırabilir; bir kaydın hızını ya da tonunu değiştirebilirsiniz. Audacity 3.0.5 hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Audacity bir grup gönüllü tarafından geliştirilmiş ve GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) koşulları altında yayınlanan özgür ve ücretsiz dağıtılan bir yazılımdır. Audacity projesinin geliştirilmesini desteklemek için yapılan bağışlar memnuniyetle kabul edilmektedir. Audacity 3.0.5 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GnuCash 4.8 duyuruldu

Özgür bir muhasebe programı olan GnuCash‘in 4.x kararlı seriden dokuzuncu sürümü GnuCash 4.8, GnuCash geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Bunun, geçiş sırasındaki çökmeleri düzeltmek için bir anlık sürüm olduğu belirtilirken, kaydedilmemiş ayarlar şemasından kaynaklanan kilitlenmenin önlendiği söyleniyor. Hatalı şema referansı nedeniyle GSettings’te meydana gelen kilitlenmenin düzeltildiği ifade ediliyor. GNU Projesi’nin bir parçası ve bir kişisel finans yönetim aracı olan GnuCash; küçük işletmeler tarafından muhasebe işleri için kullanılabilecek özgür ve ücretsiz bir gelir-gider takip programıdır. Geliştirilmesine 1997 yılında başlanan GnuCash; GNU/Linux, OpenBSD, FreeBSD, Solaris ve diğer Unix benzeri platformlarda çalışması yanında, Windows, Mac OS X ve Android gibi pek çok işletim sistemini desteklemektedir. İlk kararlı sürümü 1998 yılında yayınlanan GnuCash’in Mac yükleyicisi 2004 yılında kullanılabilir hale geldi ve Windows portu 2007 yılında piyasaya sürüldü. Mayıs 2012’de de Android versiyonu duyuruldu. Öncelikle C ile yazılan GnuCash’in Android uygulaması, Java ile yazılmıştır. GnuCash 4.8 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GnuCash 4.8 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0