Debian 6 Uzun Süreli Destek Sunumu

Hatırlanacağı gibi, Debian projesi, kod adı “Squeeze” olan ve 31 Mayıs’ta sonlandırılan Debian GNU/Linux 6.0 için Şubat 2016′ya kadar genişletilmiş düzenli güvenlik desteği sunulacağını duyurmuştu. Squeeze-LTS, yalnızca i386 ve amd64 mimarilerini kapsayacağı için diğer mimarilerin sistemlerini Debian 7 “Wheezy”e yükseltmeleri teşvik edilmişti. Debian projesinin “uzun süreli destek (LTS)” ile Şubat 2016’ya kadar Debian GNU/Linux 6.0 (“Squeeze”) için güvenlik güncelleştirmelerini sağlayacağını duyurduğu için mutluluk duyduğu ifade edilmişti. Kullanıcıların LTS güvenlik güncelleştirmelerini almak için LTS wiki sayfasındaki yönergeleri takip etmeleri gerekiyor. LTS ekibi; LTS girişimine katkıda bulunan AD&D – IntarS Austria, Deezer, Électricité de France, Freeside, Offensive Security, Positive Internet, Seznam.cz, Sipwise, Univention, Oxford Üniversitesi ve önümüzdeki aylarda onlara katılacak olan tüm diğer kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Debian 6 LTS başarılı olursa, Debian 7 (“Wheezy”) ve  Debian 8 (“Jessie”) de “uzun süreli destek (LTS)” sürümü olacaklar. Daha ayrıntılı bilgiyi, Debian LTS projesi wiki sayfasından edinebilirsiniz. Bazı paketlerin LTS sürümünde desteklenmeyeceğinin, öncelikli olarak, kimi web tabanlı uygulamaların desteklenmeyeceğinin söylendiğini hatırlatalım. Bu tür desteklenmeyen paketlerin tespiti için özel bir araç kullanılacağı ifade edilmişti.

0 0 Oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Yorum yapar mısınız?x