LibrePlanet Geliyor 21-22 Mart 2015

FSF, önümüzdeki yılın konferansının Massachusetts, Cambridge’de yapılacağını duyurmaktan heyecan duyduklarını ifade etti. Özgür Yazılım Vakfı; MIT’de öğrenci bilgi işlem kurulu ile oluşturduğu ekiple herkese bir kez daha kaçırmak istemeyeceği bir konferans sunmak telaşında olduğu belirtiliyor. Genel kayıt işleminin Ekim ayında açılacağı söylenirken, katılım isteğinin gönüllülük ve sergi çerçevesinde yapılabileceği belirtildi. Kişilerin 2 Kasım 2014 tarihine kadar önerilerini sunabilecekleri ifade ediliyor. LibrePlanet bu yılki teması: “Her yerde Özgür Yazılım” olarak açıklandı. Dolayısıyla, her yerde özgür yazılım temasını şekillendirmek için yeni fikirler aranıyor. “Her yerde” yalnızca coğrafi bir tanım ifade etmiyor. Dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, tabletler ve hatta kahve makineleri dahil olmak üzere kullandığımız sayısız donanım parçası üzerindeki özgür yazılıma ne demeli?

FSF; LibrePlanet’in özgür yazılım konferanslarında geleneksel olarak yetersiz düzeyde temsil edilen kadınlar ve renkli insanlar dahil gruplara mensup konuşmacıların katılımını arttırmaya kararlı olduğunu belirtti. Ayrıntılı bilgi edinmek için fsf.org’un sayfasına başvurabilirsiniz.

, ,

0 0 Oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Yorum yapar mısınız?x