omgubuntu.co.uk; Debian, Ubuntu da dahil olmak üzere pek çok GNU/Linux dağıtımının varsayılan masaüstü ortamı olarak Xfce kullanmaya hazırlandıklarını ileri sürdü. Haberi, geliÅŸtirici Joey Hess’in sözlerine dayandıran omgubuntu.co.uk; Hess’in “Jessie” kod adlı Debian 8.0 ile birlikte Xfce’den yararlanılmaya baÅŸlanacağını söylediÄŸini belirtiyor. omgubuntu.co.uk, Hess’in bunun gerekçelerini ÅŸu biçimde açıkladığını ifade ediyor: 1- Kullanıcılar için eriÅŸilebilirlik desteÄŸi, 2- Xfce’nin yakın “GNOME deneyimi, 3- CD alan kısıtlamaları. Fakat, GNOME’un tamamen deÄŸerlendirme dışında kalmış olmadığı vurgulanıyor. GeliÅŸtiricilerin, Jessie’yi dondurma iÅŸlemine girmeden önce bu kararı yeniden deÄŸerlendirmek niyetinde oldukları belirtiliyor. Elde edilen veriler, GNOME’un kullanıcılar için daha iyi bir seçenek olduÄŸunu gösteriyorsa, büyük olasılıkla varsayılan olarak eski hale devam edileceÄŸi belirtiliyor.
Joey Hess’in nihai kararın AÄŸustos 2014’e yakın bir tarihte alınacağını ve gerekli açıklamanın yapılacağını açıkladığı söyleniyor. Hatırlanacağı gibi Xfce masaüstü ortamının varsayılan olması konusu, Debian 7.0 “Wheezy” geliÅŸtirme döngüsü sırasında da tartışmalara neden olmuÅŸtu. Konuya iliÅŸkin olarak debian.org’un yayımladığı “Accessibility as a reason to switch to XFCE?” adlı duyuruyu inceleyebilirsiniz.
Bence çok iyi olur.Gnome 3 de KDE 4 gibi işin tadını kaçırmıştı artık.Xfce hafif iyi bir masaüstü.
Bende Gnome 3’e ısınamayanlardanim. Bence XFCE deÄŸilde MATE’e geçilse en ideali o olur. Zaten bildiÄŸiniz üzere Gnome 2’den fork etmiÅŸ bir proje.
Hafif, kullanışlı, özelleştirilebilir ve herşey el altında tek tık olduğundan,
En güzeli Mate, number one MATE! diyoruz.