Archive | Eylül, 2007

Asus P5E3 Deluxe WiFi AP

Intel’in X38 yonga setini kullanan anakartlar içinde en iddialı olanlardan biri Asus’un en yenilerinden P5E3 Deluxe WiFi AP olacak. X38 yonga setinin sağladığı güçlü niteliklere sahip olan Asus P5E3 Deluxe WiFi AP, işlemciye giden voltaj dalgalanmalarının izlenmesini, düzenlenmesini sağlayan Energy Processing Unit (EPU) teknolojisini de içeriyor. Asus’a özgü diğer bir yeni teknoloji ise Express Gate.

Continue Reading →

Express Gate ile Windows’a girmeden internete bağlanıp SkyPe gibi kimi uygumalardan yararlanabiliyorsunuz.

0

HIS Radeon HD 2900 Pro

R600 mimarisinin temel özelliklerine sahip olan HIS Radeon HD 2900 Pro, tıpkı HD 2900XT gibi 320 adet stream  işlemcisine ve  512-bit bellek veri yoluna sahip. 128-bit HDR ve 24x’e kadar AA desteği sunan kartın dahili HDMI desteği, AVIVO HD teknolojisi ve dinamik geometri hızlandırma özelliklerinin altı çizilmeli.

Continue Reading →

Ekran  kartı piyasasını hareketlendirecek gibi görünen kartın AMD-ATi bakımından GeForce 8600GTS ile GeForce 8800GTS 320MB modellerini saf dışı bırakmak amacı taşıdığı söyleniyor.

 

0

Super Talent Project X DDR3 Bellek

Super Talent, şu an için dünyadaki en hızlı bellek olma özelliğini taşıyan ürünü Project X’i duyurdu. En iyi DDR3 performansını elde etmek üzere üretilen Project X modelleri, yüksek frekanslarda sahip oldukları agresif gecikmeleriyle şu an için dünyadaki en hızlı bellekler.

Continue Reading →

Asus P5K3 Deluxe anakartın üzerinde dual channel olarak elle denenen bellekler, standart alüminyum işi dağıtıcılardan %106 daha fazla alüminyum kütlesi içeriyorlar ve iki kat daha fazla alan sunuyorlar. Gelişmiş soğutma özellikleri onları daha hızlı kılıyor.

0

Abit IX38 Max Anakart

Abit X38 yonga setli yeni modeli  IX38 Max’in ayrıntıları belli oldu. Özellikle yüksek performans ve hız aşırtma konusunda en iyisini isteyen kullanıcılar için piyasaya sürülecek olan yeni anakartı, Intel’in Core mimarisini kullanan mevcut tüm işlemcileri ile uyumlu. yakın gelecekte piyasaya çıkması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemcilerini ve hatta 2008 yılı içerisinde duyurulması umulan 1600 MHz FSB’ye sahip işlemcileri de destekliyor.

Continue Reading →

Kullanılan yeni yonga seti X38 ile de 16X + 16X olarak Crossfire yapılması artık olanaklı hale gelecek.

0

Intel Artık Core 2 Quad 6700 Üretmeyecek

Intel önce 4 çekirdekli Core 2 Quad 6600 modelinin fiyatını 266$’a çekti ve ardından da bu işlemci zirveye oturdu. 2006 yılı Kasım ayında piyasaya çıkan Core 2 Quad 6600 modeli bir milyondan fazla satılmış bulunuyor. Yakın gelecekte 45nm teknolojisine sahip işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanan Intel, Core Solo, Core Duo, Celeron ve Core 2 Quad serisinden bazı işlemcilerin üretimine son verecek. Üretimine son verilecekler arasında 2.66GHz’de çalışan, 8 MB seviye 2 bellekli, 1066 MHz FSB hızına sahip Core 2 Quad 6700 modeli de var.

0

VirtualBox

VirtualBox, bir sanal makine yazılımıdır. Sanal makine yazılımları, donanımın, çalışan işletim sistemiyle paylaştırılmasını sağlarlar. Başka deyişle, bir işletim sistemi üzerinde diğer birini kurup kullanabilmenizi sağlarlar. VirtualBox hem Windows, hem de Linux üzerinde kullanılabilir. Su an 1.5.0 sürümü dağıtılmakta olan VirtualBox, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Bu, programlama konusunda deneyimli olanların kaynak kodu inceleyerek donanım mimarisine hakim olabileceği anlamına gelmektedir.

0

CPU-z v1.41

CPU-z, işlemci ve belleklerinizle ilgili önemli bilgileri basit bir arayüzle sergiler. Ücretsiz bir uygulama olan CPU-z, kurulum da gerektirmez. Programı indirdikten sonra yapmanız gereken tek sey cpuz.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırmaktır. CPU-z, son sürümü olan v1.41’de Intel Itanium işlemcilere, NVIDIA’nin yeni yonga seti MCP73’e ve henüz piyasaya çıkmamış olan AMD Phenom serisi için temel düzeyde destek veriyor. Bu sürümde işlemci ve bellek gerilimleri konusundaki bilgiler de iyileştirilmiş.

0