Archive | Ekim, 2007

7-Zip

Artık dosyalarınızı sıkıştırmak için kullanımı paralı olan Winzip ve Winrar gibi programlara muhtaç değilsiniz. 7-Zip bu programlara karşı oldukça iyi bir seçenektir. .ZIP, .ARJ, .RAR, .CAB, .RPM formatlarını açabilen yazılım, yine bu formatlarda başarılı bir sıkıştırma yeteneğine de sahip. .IP ve .GZIP biçimlerinde, PKZip ve WinZip’in sağladığı sıkıştırma yüzdelerinden %2-10 oranlarda daha iyi bir beceriye sahip olan programın bilgisayara yüklendiğinde otomatik olarak Türkçe olduğunu da belirtelim.

0

PDFCreator

pdfcreatorArtık bir dökümanı PDF formatına dönüstürmek için, Adobe’nin pahalı yazılımlarına ihtiyacınız kalmadı. PDFCreator ile dilediğiniz dökümanı PDF’ye dönüştürebilir ve gözlerinizi daha az yorarak okumaya başlayabilirsiniz. PDF formatındaki dosyanın çözünürlüğünü ayarlayabilme, dosyaya yazdırma desteği koyabilme ya da engelleyebilme, arka planları ayarlayabilme, renklerle oynama, şifreleyebilme gibi estetik özelliklere sahip olan bir program PDFCreator. Mutlaka indirmenizi ve en azından bir deneyip görmenizi öneririz.

0

Inkscape

Bu son derece başarılı açık kaynak kodlu yazılım, size sık görünümlü logolar, bannerlar ya da afişler oluşturma olanağı sağlıyor. Inkscape ile XML tabanlı vektörel resim formatı olan SVG resimleri oluşturabilmek de olanaklı. Üstelik PNG formatına dönüştürebilir ve yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Oluşturduğunuz tüm resimleri tek bir tuş ile .JPEG, .PNG, .BMP gibi birçok resim formatına dönüştürebilirsiniz. Bu programla kendi yaratıcılığınızı birleştirdiğinizde pek çok başarılı işe imza atmanız olanaklı.

0

Eraser

Bilgisayarınız, tüm işlemleri mutlaka kaydeder. Sizin dışınızda bu bilgisayara ulaşabilenler, bu işlemleri görebilirler. Buna açtığınız sayfalar, kullandığınız kullanıcı isimleri, parolalarınız, MSN’deki konuşmalarınız,  izlediğiniz videolar , kullandığınız ofis programları ile açtığınız dosyalar da dahildir. Tüm bu bilgiler sabit diskinizde saklanır. Geri Dönüşüm Kutusu’nu temizlemekle ya da internet tamponunu silmekle bu dosyaların tam gizliliğini sağlayamazsınız. Hatta sabit diskinize format bile atsanız yıllar sonra birkaç küçük araçla bu bilgiler erişilebilir olabilirler. İşte Eraser bunun önüne geçiyor.

0