Archive | Nisan, 2008

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

Linux Kullanıcıları Derneği, bu yıl 7.’sini düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Senliği farklı bir içerik ile ve ilk defa İzmir’de düzenlediğini duyurdu. Senlik, 22-24 Mayıs 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü’nde düzenlenecek. Linux Kullanıcıları Derneği’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: “Linux Kullanıcıları Derneği’nin bu yıl 7.’cisini düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu yıl farklı bir içerik ile ilk defa İzmir‘de düzenlenmektedir. Daha önceki yıllarda Ankara’da düzenlenen LKD şenligi bu yıl şenlik havasında katılımcıları biraz daha eğlendirmek ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.”

0

İnternet 15 Yaşında

CERN tarafından 30 Nisan 1993’te herkese açık olduğu duyurulan internet 15 yaşına bastı. Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN), 1991 Ağustos ayında Cenevre’deki bir fizik laboratuvarında World Wide Web projesini başlattı. İngiliz bilim insanı Berners-Lee de 1989 yılında geliştirdiği “HTML” işaretleme tekniğini bu projenin hizmetine sunarak büyük bir katkı sağladı. Bu kaynak kodun ücretsiz olarak paylaşılması üzerine CERN de Web’in artık herkese açık olduğunu duyurdu. Sör Berners-Lee, BBC’ye Web, insanların, aynı zamanda kötü şeyler bulabilecekleri, iyi seyler yapmaları için harika bir araç” dedi.

0

Gentoo Linux 2008.0 beta2

Gentoo Linux 2008.0 beta2, Donnie Berkholz tarafından duyuruldu. Konusmasında beta1’i deneyip test eden ve pek çok bug saptayıp bildiren topluluk üyelerine tesekkür eden Donnie Berkholz, dağıtımın henüz hala beta olduğunu, bu nedenle, bug arama konusundaki titizliğin sürdürüleceğini söyledi. Bunun son beta olabileceğini ekleyen Berkholz, final sürüm olan Gentoo Linux 2008.0’de tüm hataların giderilmiş olacağini vurguladı. Gentoo Linux 2008.0 beta2 ilgili olarak su adrese küçük bir açıklama eklenmiş.

0

Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron Çıktı

Hardy Heron kod adlı Ubuntu 8.04 LTS (Long-Term Support) masaüstü ve server sürümleri çıktı. Uzun süreli desteğe sahip olacak sistemin masaüstü olanı 3 yıl, server olanı bes yıl desteklenecek. Yüksek kalitede en son ve en büyük açık kaynak kodlu teknolojilerle donatılan sistem, yeni Wubi yükleyiciyle tüm bilgisayar kullanıcılarına kolaylıklar içeriyor. Yenilikler ailenin diğer üyeleri Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu Studio, Mythbuntu vb. için de içsellestirilecek. Yükleme ve yükseltme yapacakların öncelikle bu sayfayı okumaları öneriliyor.

0

Wine 15. Doğum Gününü Kutluyor

 Wine, 15. doğum gününü 1.0 sürümüyle kutlamaya hazırlanıyor. Windows altında çalıştırılmak üzere yazılmış çeşitli uygulamaları Linux altında çalıştıran bir emülatör olan Wine, 6 Haziran 2008 tarihinde 1.0 sürümüyle 15. doğum gününü kutlayacak. Wine geliştiricileri bu sürüm için dört yazılımın kararlı çalışmasını ölçüt olarak almışlar: Photoshop CS2 tryout, Microsoft Powerpoint Viewer 97 ve 2003, Microsoft Word Viewer 97 ve 2003, Microsoft Excel Viewer 97 ve 2003.

0

Istanbul Bilgi Universitesi Lise Egitimi"

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Lise Egitimi adıyla yürüttüğü projeden haberiniz var mı? Lise öğrencilerine Bilgisayar Bilimleri eğitimi sağlamayı amaçlayan bu proje, ilgili herkese açık olarak yürütülüyor. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umuduyla yürütülen pilot projede ortaokul ve lise ögrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıs.

0

Penguence e-dergi

Linux Kullanıcıları Derneği E-Dergi Çalışma Grubunun çıkardığı ve GPL lisansı ve özgür yazılım konusunda bir kamuoyu oluşturmak, açık kaynak kodu, GPL lisansı ve özgür yazılımlar konusunda bilgisayar kullanıcılarını bilgilendirmek, GNU/Linux ve açık kaynak kodlu programların kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaşmasına destek olmak amaçlarıyla başlatılan projenin elektronik dergisi. Ne yazık ki uzun süreli olmadı, yalnızca 5 sayı çıktı. Aşağıda bu 5 sayıyı bulabilirsiniz.

Continue Reading →

0