Archive | Ağustos, 2008

Samsung X360 Dizüstü Bilgisayar

29 Ağustos-3 Eylül 2008 tarihleri arasında açık kalacak olan Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da birbirinden ilginç ürünler boy göstermeye devam ediyor. 48 Yıldır Almanya’da düzenlenen fuarın bu yıl kendisinden çok söz ettiren bir diğer markası Samsung. Samsung, fuarda, dizüstü bilgisayarlarının son üyesi X360 modelini duyurdu.

Continue Reading →

Yalnızca 1.27 kg ağırlığındaki X360, 13.3″ WXGA LED ekrana (1280×800) sahip. 45 nm’lik Intel Core 2 Duo işlemci kullanılan ürün, 1 GB ile 4 GB arasında DDR3 hafıza desteği sunuyor.

 

0

IBM'den 4TB'lık SSD

SSD’ler gerek hızları gerekse teknolojik özellikleriyle gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyorlar. Özellikle ucuz ve kolay taşınabilir dizüstü bilgisayarlar (netbook’lar) üzerinde kullanılmakta olan SSD’ler, performans bakımından da sürekli olarak geliştiriliyorlar. Bu konudaki son haberlere göre IBM, yalnızca yüksek hızlı değil, aynı zamanda geniş kapasiteli bir ürün üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 4TB’lık SSD üzerinde sürdürülen çalışmaların hedefi, ürünü, hızlı ve ucuz üretmenin yollarını bulmak.

0

Asus G71 ve G50 ROG Dizüstü Bilgisayarlar

Asus, yeni G71 (17″ Geniş ekran) ve G50 (15.4″ – 15.6″ Geniş ekran) ROG dizüstü bilgisayarları ile sınırları zorluyor. Eee PC modelleriyle pazara yeni bir soluk getiren firma, yüksek performans arayan kullanıcılar için oldukça iddialı ürünlerini piyasaya sundu. Özellikleri bakımından birbirine oldukça benzeyen iki model arasında işlemci, monitör ve sabit disk seçeneği bakımından G71 modelinin öne çıktığı görülüyor.

Continue Reading →

Dört çekirdekli mobil işlemcisi, 1TB depolama alanı, WiMAX desteği, güçlü grafik işlemcisi ve 17″ ekranıyla dikkat çeken yeni G71, yüksek performanslı masaüstü sistemleri dahi zorlayacak bir ürün.

0

Debian Live 5.0 Beta 1

Daniel Baumann, eksiksiz sabit disk yükleyicisi ve kullanılabilir üç değişik masaüstü ortamı (GNOME, KDE ve Xfce) seçeneğiyle Debian GNU/Linux 5.0 “Lenny” için ilk live CD imaj setinin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bunu duyurmaktan memnun olduklarını söyleyen Baumann, bunun, 2,5 yıldır sürdürülen bir çalışmanın ardından özgün ilk Debian Live CD sürümü olduğunu ekledi. Sistemin 100% Debian’a özgü olduğunun altını çizen Baumann, tüm işlemlerin kullanımı kolay bir arayüz ile yürütüldüğünü belirtti. Debian Live Lenny Beta 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

0

Arctic Cooling Fusion 550R

Arctic Cooling, Fusion 550R adlı yeni güç kaynağını duyurdu. Adı genellikle soğutucu piyasasıyla özdeşleştirilen firma, yeni  ürününün yüksek verimlilik sağladığını öne sürüyor. Böylelik de kullanıcıya elektrik tasarrufu sağlandığını söylüyor.

Continue Reading →

Arctic Cooling, elektronik yapısı Seasonic tarafından tasarlanan ve üretilen Fusion 550R’ye kendi düşük sesli fanlarından birini monte etmiş. Bir tane 8 cm çapında bir fanla soğutulan ürün, oldukça sessiz.

0

MSI "Memory Lover" P45 Anakart

MSI, ekran kartı ve anakart pazarında sıradışı ürünleriyle göz doldurmayı başaran bir firma. Özellikle sıradışı soğutma sistemlerine sahip anakart ürünleriyle gündemde yerini almış bulunan MSI, “Memory Lover” kod adlı yeni bir P45 anakart ile dikkatleri yine üzerine çekecek gibi görünüyor. Ürünün üzerinde tam 8 adet DIMM yuvası bulunuyor.

Continue Reading →

Intel’in son P45 Express yongasına sahip olan ürün, şu sıralar hayli ucuzlamış olan DDR2 modüllerin 16GB’a kadar kullanılabilmesini olanaklı kılıyor.

0

Transcend JetFlash V20

Transcend firması, flash bellek teknolojisinde bir ilki duyurmaya hazırlanıyor. Firma, bu hafta içinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilecek olan IFA etkinliğinde, şu anki en yüksek depolama kapasitesine sahip flash belleği, JetFlash V20’yi tanıtacak. Transcend JetFlash V20, 64 GB depolama alanı sunan ilk USB flash bellek.

Continue Reading →

Ürünün film kaydı yapmaya da elverişli olarak üretildiği söyleniyor.

 

0