Archive | Nisan, 2009

Mandriva Linux 2009.1

Mandriva Linux 2009.1’in kararlı sürümü yayınlandı. Daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli olan bu yeni sürüm, yenilikçi özellikleri bir araya getiriyor. 2.6.29 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde KDE 4.2.2, GNOME 2.26 ve Xfce 4.6 masaüstü ortamları ve X.Org Server 1.6 bulunuyor. Mandriva Denetim Merkezi optimize edilen sistemde açılış zamanı iyileştirilmiş. Ağ merkezi artık gelişmiş ağ yapılandırmasını destekliyor. ext4 dosya sistemi artık kararlı sürümde, kurulum sırasında desteklenmektedir. Mandriva Linux 2009.1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu, ürün Özelliklerini ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mandriva Linux 2009.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Firefox 3.0.10

Güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox, 3.0.10 sürümüne güncellendi. Daha geçen hafta kimi kritik güvenlik sorunlarının giderildiğini ve birkaç açığının kapatıldığını açıklayarak bir güncelleme yayınlamış olan Mozilla; bu sürümünde de iki güvenlik açığını kapatmıs bulunuyor. Kuskusuz kapatılan kimi açıklar da var. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Mozilla Firefox 3.0.10’un sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Bu arada, Mozilla Firefox’un bundan önceki sürümü olan Mozilla Firefox 3.0.9’un sürüm notlarını karşılaştırmalı olarak incelemek, böylelikle iki sürüm arasında alınan mesafeyi görmek de mümkün.

Continue Reading →

Firefox 3.0.10 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

openSUSE 11.2 Milestone 1

Joe Brockmeier, openSUSE’nin yaklaşan sürümü 11.2’yi test etmek amacıyla çıkarılan openSUSE 11.2 Milestone 1’i duyurdu. Brockmeier: “openSUSE 11.2 için ilk kilometre taşı sürümü şimdi test için hazır. Neler yeni? Linux çekirdeği 2.6.29, KDE 4.2.2, Gnome 2.26, Mono 2.4, OpenOffice.org 3.1’s Beta 4, XFCE 4.6, Samba 3.2.8. Live CD şimdi LZMA sıkıştırma kullanıyor ve Fransızca, İtalyanca Lehçe Almanca ve Rusça çevirileri var. Ext4 bu sürümde destekleniyor ancak henüz kurulum için etkin değildir” dedi. openSUSE 11.2 Milestone 1 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

openSUSE 11.2 Milestone 1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Kubuntu 9.04

Jonathan Riddell, KDE 4 masaüstü ortamının en son özelliklerine sahip bir Ubuntu türevi olan Kubuntu 9.04’ü duyurdu. Riddell, Kubuntu ekibinin, Kubuntu 9.04 “Jaunty Jackalope” sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade etti. KDE 4.2 masaüstü ortamına sahip olan Kubuntu 9.04’te pek çok açık kapatılmış bulunuyor. Bununla birlikte, yeni konfigürasyon seçenekleri ve güncellenmiş uygulamalar gibi pek çok yenilik de sistemle birlikte geliyor. Yeni bir IRC istemcisi Quassel; Amarok 2.0.2, KTorrent 3.2, Digikam 0.10.0 ve dahası. Kubuntu 9.04 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ubuntu 9.04 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 9.04

Kod adı “Jaunty Jackalope” olan Ubuntu 9.04 duyuruldu. Ubuntu ekibinin, Ubuntu 9.04 “Jaunty Jackalope” masaüstü ve sunucu sürümlerini duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade edildi. GNOME 2.26 masaüstü ortamına sahip olan Ubuntu 9.04 masaüstü sürümü; 25 saniyenin de altına inebilen daha hızlı bir açılış hızıyla geliyor. 2.6.28 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan Jaunty Jackalope; günlük bilgisayar deneyimini tam bir bilgi işlem ortamına çevirmeyi hedefliyor. Yeni sürüm, Skype ve Adobe Flash desteği de sunuyor. Sistem; Brasero 2.26.0, X.Org server 1.6 içeriyor ve ext4 dosya sistemi desteği sunuyor. Ubuntu 9.04; özellikleri tamamen Microsoft Office uyumlu bir ofis paketi olan OpenOffice.Org 3.0 ile birlikte geliyor.
Continue Reading →

Ubuntu 9.04 sunucu sürümü, Postfix ve Dovecot üzerinde gelişmiş bir e-posta sunucusu entegrasyonuna sahip.

Ubuntu 9.04 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Ubuntu 9.04 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Bluetooth v3.0 Geliyor

Günümüzde pek çok alanda yaygın olarak kullanılan kablosuz veri aktarım teknolojisi Bluetooth, Bluetooth Special Interest Group (SIG) tarafından geliştirildi. Geçen zaman içinde cep telefonlarına, dizüstü bilgisayarlara, taşınabilir medya oynatıcılara, çeşitli aygıtlara entegre edilen Bluetooth teknolojisi oldukça yaygınlaştı. Ve son günlerde internette teknolojinin 3.0 versiyonunun tanıtılacağı gündeme geldi. Yeni versiyon, elbette hızının önemli ölçüde artması anlamına geliyor.

Continue Reading →

WI-FI ile aynı radyo protokolünü (802.11) kullanan Bluetooth v3.0, 24 Mbps veri aktarım hızını olanaklı kılıyor. Bu, Bluetooth v2.0’dan yaklaşık 8 kat daha yüksek bir veri aktarım hızıdır.

0

CrunchPad Linux Tabanlı Web Tableti

TechCrunch’in Apple iTouch’a ucuz ve özgür bir seçenek olarak tasarladığı Linux tabanlı web tableti CrunchPad, CrunchGear aracılığıyla Internet üzerinden tanıtılıyor. Çıkış tarihi henüz açıklanmayan ürün, basit bir arayüze sahip. Firma, olabildiğince ucuz dokunmatik ekranlı bir aygıtın üretimini hedeflemiş. Henüz geliştirilmeye devam edilen ürünün 1024×768 çözünürlüğünde 4:3 görüntüleme oranına sahip 12″ dokunmatik bir ekranı var.

Continue Reading →

Via Nano islemci kullanılan CrunchPad’de 1 GB bellek, Ubuntu işletim sistemi, ayrıca tarayıcı ve önbellek bilgilerini tutmak için 4 GB’lik bir flash bellek bulunuyor.

0