Archive | Kasım, 2010

Wine 1.3.8

Windows altında çalıştırılmak üzere yazılmış çeşitli uygulamaları Linux altında çalıştıran bir yazılım olan Wine’ın 1.3.8 sürümü, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. Wine 1.3.8’i sunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Wine ekibi; sürümün, çeviri güncellemelerini ve çeşitli hata düzeltmelerini içerdiğini belirtiyor. Bir önceki sürümde bulunan yaklaşık 80 hatanın giderildiği bildiriliyor. Kullanıcıların, bundan sonra da karşılaştıkları hataları bildirmeleri, rapor etmeleri teşvik ediliyor. Wine yazılımına özellikle oyun meraklılarının düşkün oldukları biliniyor. Half-Life 2’den Counter-Strike ve WoW’a pek çok ilgi çekici oyunun Linux sistemde oynanabilmesini olanaklı kılan Wine’ın 1.3.8 sürümü hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Wine 1.3.8’in kullandığınız dağıtıma uygun paketine veya kaynak koduna İndirme sayfasından ulaşabilirsiniz.

0

Debian GNU/Linux 5.0.7

Debian Projesi geliştiricileri, “Lenny” kod adlı Debian GNU/Linux 5.0’ın yedinci güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme; esas olarak, ciddi sorunlar için kimi ayarlamalarla birlikte kararlı sürüme yönelik güvenlik düzeltmelerini içeriyor. Bu, Debian GNU/Linux 5.0’ın yeni bir versiyonu değil; yalnızca içeriğindeki paketlerden kimilerinin güncellenmesini oluşturuyor. security.debian.org üzerinden güncelleme yapanlar, bu güncellemelerin çoğuna ihtiyaç duymayacaklar zaten. Debian GNU/Linux 5.0.7 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklik listesini inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Debian GNU/Linux 5.0.7 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Ultimate Edition 2.8 "Gamers"

Glenn Cady, Ubuntu tabanlı bir dağıtım olan Ultimate Edition’ın 2.8 “Gamers” sürümünü duyurdu. Ultimate Edition 2.8 Gamers’in geçmişteki sürümlere benzemediğini söyleyen Cady; “Ultimate Edition 2.8 Gamers’ta OpenOffice.org’u bulamayacaksınız, biz, uygun oyunları oynatmak için buradayız” dedi. Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat tabanlı sistemde, Windows oyunlarının yüklenmesini mümkün kılan ve en yeni PlayOnLinux ile önyüklenmiş olarak gelen oyunlar şunlar: Urbanterror, Armagetronad, Gunroar, Hedgewars, Kobo deluxe, Pingus, Bzflag, Chromium-bsu, Gridwars 2, Criticalmass, Defendguin, Assaultcube, Frozen-bubble, Kapman, Kblocks, Fretsonfire, Vgacard games (4 card games), Gtkboard, games (32 board games), Warzone 2100, Glest, Barrage, Enemy-territory, corched3d, Performous, Boswars, Orbital-eunuchs-sniper, Warsow. Ultimate Edition 2.8 “Gamers” hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ultimate Edition 2.8 “Gamers edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Chakra GNU/Linux 0.2.4

Arch tabanlı bir dağıtım olan Chakra GNU/Linux’un 0.2.4 sürümü Phil Miller tarafından duyuruldu. 2.6.33.7-2 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan Chakra GNU/Linux 0.2.4’ü duyurmaktan Chakra geliştirme ekibi olarak çok mutlu olduklarını açıklayan Miller; son günlerde, kararlı depolarında kimi yeni güncellemelerin söz konusu olduğunu, bunlardan birinin de KDE SC 4.5.4 olacağını ifade etti. KDE SC 4.4.5 masaüstü yöneticisi ile gelen sistem; Xorg-Server 1.7.7, Catalyst-10.8 gibi yazılımları içeriyor. Sistemin bir önceki sürüme göre; donanım algılama özelliği güncellenmiş, larch8 desteği kazandırılmış, araç zinciri güncellenmiş vb. Chakra GNU/Linux 0.2.4 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Chakra GNU/Linux 0.2.4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

 

0

Pidgin 2.7.6

2.7.5 sürümü 31 Ekim 2010’da duyurulan Pidgin’in 2.7.6 sürümü duyuruldu. Linux kullanıcıları başta olmak üzere geniş bir çevre tarafından tercih edilen açık kaynak kodlu bir sohbet yazılımı olan Pidgin; GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslanmış bir yazılım ve çok platformlu (Linux, BSD, MacOS X, Windows) bir yazılım olduğu için yaygın olarak kullanılıyor. Pidgin; birden çok protokolü (AOL Instant Messenger, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MXit, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo!, Zephyr) desteklediği için, farklı hesaplara aynı anda erişebilme özelliğine sahip. Eski adı Gaim olan yazılım, geliştiricilerin bir telif sorunu nedeniyle isim değişikliğinde karar kılması sonucu Pidgin ismine terfi etmiş bulunuyor. Pidgin’in 2.7.6 sürümü hakkında bilgi edinmek için değişiklik listesini ve haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Pidgin 2.7.6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SimplyMEPIS 11.0 Alpha 2

Warren Woodford, kullanıcı dostu ve Debian GNU/Linux tabanlı bir dağıtım olan SimplyMEPIS’in ikinci alpha sürümünü duyurdu. Pazar günü MEPIS Linux projesinin 8. yıldönümü olduğunu vurgulayan Woodford, buna mukabil olarak SimplyMEPIS’in ikinci alpha sürümünün yansılarda yerini almış bulunduğunu sözlerine ekledi. Debian GNU/Linux “Squeeze” tabanlı SimplyMEPIS 11.0, 2.6.36 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Woodford, sistemin, yeni KDE 4.4.5 masaüstü yöneticisine sahip olduğunu ifade etti. USB bellekten önyükleme ve kurulumdan kaynaklanan çeşitli hatalar giderilmiş bulunuyor. SimplyMEPIS kalıpları yaklaşık 800 MB boyutunda olduğu için kalıpları DVD veya USB medya ile kullanmak gerekiyor. SimplyMEPIS 11.0 Alpha 2 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve basın bildirisini okuyabilirsiniz.
Continue Reading →

SimplyMEPIS 11.0 Alpha 2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

MySQL 5.1.53

Çoklu iş parçacıklı (multi-thread), çok kullanıcılı (multi-user), hızlı ve sağlam bir veritabanı yönetim sistemi olan MySQL’in 5.1.53 sürümü duyuruldu. Birçok geliştirme platformunda rahatlıkla kullanılabilen MySQL, açık kaynak kodlu bir yazılım ve en üst düzeyde güvenlik sağlıyor. Farklı sunucularda; .php, .asp vb. gibi değişik web programlama dilleri ile kullanılabiliyor. En güvenilir, en emniyetli ve dünyanın en popüler açık kaynak veritabanı olan MySQL’in yeni sürümünde; çeşitli hatalar giderilmiş bulunuyor. MySQL 5.1.53 sürümü hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

MySQL 5.1.53 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0