Archive | Ağustos, 2011

LibreOffice 3.4.3 Final

The Document Foundation, LibreOffice’in 3.4.3 final sürümünü duyurdu. Vakıf, sürümü duyurmaktan ekip olarak mutluluk duyduklarını ifade etti. Bilindiği gibi LibreOffice, 3.3.x ve 3.4.x olmak üzere iki koldan geliştiriliyor. 3.3.x koldan 3.3.4 final sürümü 17.08.2011‘de duyurulmuştu. 3.4.3 RC 2 kurmuş ve halen kullanıyor olanların bu sürümü indirip sistemi yenilemelerine gerek olmadığı söyleniyor. GCJ Java varyantlarında bilinen kimi sorunlar olduğu için Linux kullanıcılarına bunlar yerine OpenJDK kullanmaları tavsiye ediliyor. Bu sürümdeki düzeltmeleri içeren bir liste wiki sayfasına eklenmiş bulunuyor. LibreOffice 3.4.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

LibreOffice 3.4.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 6.0.1

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 6.0.1 sürümü duyuruldu. Yeni Mozilla Gecko 6 motoru üzerine kurulu olan Thunderbird 6.0.1; açılışta daha esnek ve daha hızlı ve kullanılabilir.Artık varsayılan posta istemcisi onayı yeni Linux dağıtımları ile çalışır durumda olan sürümde: kullanıcı arayüzüne yönelik iyileştirmeler; hız, performans, kararlılık ve güvenliği artırmak için pek çok düzeltmeler ve çeşitli geliştirmeler yapılmış. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor. Mozilla Thunderbird 6.0.1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 6.0.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 6.0.1

Güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 6.0.1 sürümü duyuruldu. “Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. CSS animasyonları için destek eklenen; HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standarları geliştirilen; kimi kararlılık ve güvenlik sorunları da giderilen Mozilla Firefox 6.0.1, Web ve Eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ile geliyor. 80’den fazla dil desteği sunan Mozilla Firefox 6.0.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mozilla Firefox 6.0.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Chakra GNU/Linux 2011.09

Arch tabanlı bir masaüstü dağıtımı olan Chakra GNU/Linux’un 2011.09 sürümü, Phil Miller tarafından duyuruldu. KDE masaüstü ortamının en son sürümü 4.7 ile gelen “Edn” kod adlı Chakra GNU/Linux 2011.09’u duyurmaktan Chakra geliştirme ekibi olarak gurur duyduklarını söyleyen Miller; sistemin, KDE masaüstü ortamının 4.7 sürümünü içermesi dışında, 3.0 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunduğunu söyledi. Son kararlı sürümden bu yana pek güncelleme ve değişiklik yaptıklarının altını çizen Miller; bu sürümle birlikte minimal bir kalıp sunduklarını, kullanıcının masaüstünde dilediği gibi özelleştirme yapabileceğini belirtti. Sistemin Mesa 7.11 ile Xorg 7.6 ve Xorg-Server 1.10.4 içerdiğini, Xorg sürücülerinin de güncellenmiş bulunduğunu ifade eden Miller; ağ yöneticisinin de güncellendiğini söyledi. Chakra GNU/Linux 2011.09 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Chakra GNU/Linux 2011.09 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mandriva Linux 2011

İkinci ve son sürüm adayı 27 Haziran 2011‘de duyurulan Mandriva Linux 2011’in kararlı sürümü, Viacheslav Kaloshin tarafından duyuruldu. Kod adı “Hydrogen” olan Mandriva Linux 2011’i duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Kaloshin; yeni sürümün, hybrid live / kurulum DVD kalıpları, revize edilmiş bir sistem yükleyici, yeni grafik temalar, RPM 5, Rosa Labs tarafından geliştirilen bir dizi yeni masaüstü yardımcı uygulmaları ve resmi olarak desteklenen biricik masaüstü ortamı KDE olmak üzere belli başlı kimi yeni özellikler içerdiğini belirtti. GNOME, Xfce ve diğer masaüstü ortamları ve pencere yöneticilerinin de artık resmi Mandriva paketleri arasında yer almadığını ifade eden Kaloshin; yine de bu masaüstü ortamları için Mandriva topluluğunun katkısının süreceğini ve fakat Mandriva Linux 2011 ile birlikte yalnızca KDE 4’ün resmi olarak destekleneceğini söyledi. KDE 4.6.5 masaüstü ortamını sunan Mandriva Linux 2011; LibreOffice 3.4.2 ve Mozilla Firefox 5.0.1 web tarayıcı ile geliyor. 2.6.38.7 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış olan sistem; X.Org X Server 1.10.3 ile X.Org 7.6 içeriyor. Mandriva Linux 2011 ile birlikte varsayılan paket yöneticisi olarak RPM5 tercih edilmiş bulunuyor. Mandriva Linux 2011 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

2011 Tur Sayfası

Mandriva Linux 2011 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Fedora 16 Alpha

Özgür ve açık kaynak işletim sistemi Fedora’nın pek çok yeni özelliğe sahip 16. sürümünün ilk alpha versiyonu duyuruldu. “Verne” kod adlı Fedora 16’nın alpha sürümü; GRUB 2 önyükleyici, GNOME 3.1 geliştirme sürümü, sanallaştırma için geliştirilmiş desteğe sahip olması gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Diğer işletim sistemlerini otomatik olarak tanıyan GRUB 2; LVM2 ve LUKS dizinlerini destekliyor ve bir önceki sürümüne oranla daha fazla özelleştirilebiliyor. Fedora 16’nın tüm heyecan verici özelliklerini içeren Fedora 16 Alpha; final sürüm hakkında fikir edinilmesine yardımcı olmak ve sistemin test edilmesine imkan sağlamak üzere yayınlanmış bulunuyor. Live medya ile kullanıcının sabit diske kurulum gerçekleştirmeden sistemi test edebilmesi hedeflenmiş. Fedora 16 Alpha hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Fedora 16 Alpha edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Arch Linux 2011.08.19

Dieter Plaetinck, Arch Linux 2011.08.19’u duyurdu. 15 aylık süreç sonunda duyurulan bu yeni sürümün deneysel Btrfs ve NILFS2 ile syslinux bootloader desteği, yapılandırma biçimleri için yeni rc.conf dosyası, pacman 3.5.4, glibc 2.14, mkinitcpio 0.7.2, initscripts 2011.07.3 ve netcfg 2.6.7 ile geldiğini söyleyen Plaetinck; sistemin, 3.0.3-1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ifade etti. Resmi kurulum kılavuzu, gerektiğinde değişiklikleri yansıtacak biçimde güncellenir hale getirilmiş bulunuyor. Arch Linux 2011.08.19 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

0