Archive | Eylül, 2011

Mozilla Firefox 7.0.1

Güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 7.0.1 sürümü duyuruldu. “Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. CSS animasyonları için destek eklenen; HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık ve güvenlik sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve yenilenmiş kullanıcı arayüzü ile geliyor. Yeni sürümde; bazı kullanıcıların Firefox güncellemesi sonrasında ender olarak bir ya da daha fazla eklentiyi gizli bulması sorunu çözüldü. Başka deyişle aslında kurulu olan ve çalışan eklentiler, listede görünmüyordu. Bu güncelleme ile bu sorun ortadan kaldırılıyor. 80’den fazla dil desteği sunan Mozilla Firefox 7.0.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Mozilla Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mozilla Firefox 7.0.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

DoudouLinux 1.1

1.0 sürümü 15 Haziran 2011‘de duyurulan Debian tabanlı dağıtım DoudouLinux’un 1.1 sürümüne güncellendiği duyuruldu. DoudouLinux 1.1 güncelleştirmesini duyurmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden geliştirme ekibi; daha önce 15 olan dil desteğini 25 dile çıkaran pek çok yeni katılımcıya müteşekkir olduklarını belirtti. Bu sürüm, aynı zamanda, anlık mesajlaşma uygulaması Empathy için yerel ağdaki kullanıcı adını kolaylıkla ayarlamak üzere küçük düzeltmeler ve yeni bir araç getiriyor. Dil sorunlarını çözmek için Songwrite’ın en son versiyonu kullanılmış bulunuyor. Stopmotion ve Vkeybd’in ise çeviri sorunları çözülmüş durumda. DoudouLinux 1.1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

DoudouLinux 1.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

FreeBSD 9.0-BETA3

Serverlerin, masaüstü bilgisayarın ve gömülü aygıtların gözde işletim sistemi FreeBSD’nin 9.0 sürümünün üçüncü betası, Ken Smith tarafından duyuruldu. 9.0 sürümünün üçüncü betasının yansılarda yerini aldığını söyleyen Smith; 9.0 sürüm döngüsünün her ne kadar kapalı da olsa bu listeden izleneceğini belirtti. Zaman çizelgesi üzerinde yakında yeniden çalışacaklarını ifade eden Smith; tespit edilen sorunların normal Gnats PR sistemine ya da mevcut e-posta listesine rapor edilebileceğini söyledi. FreeBSD 9.0-BETA3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kalıpların MD5/SHA256 checksums değerlerine ulaşabilmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

FreeBSD 9.0-BETA3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Clonezilla Live 1.2.10-14

Disk klonlama için tasarlanmış Debian tabanlı Clonezilla’nın 1.2.10-14 sürümünün live CD’si Steven Shiau tarafından duyuruldu. Sürüm; önemli gelişmeleri, değişiklikleri ve hata düzeltmelerini içeriyor. Taban sistem (22 Eylül 2011 itibariyle) Debian “Sid” GNU/Linux depolarına dayalı olmak üzere sistem, 3.0 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Partclone, 0.2.29 sürümüne güncellenirken Unicode desteği olmadan derlenmiş olan gDisk 0.8.0 sürümüne güncellenmiş bulunuyor. Sisteme Almanca dil dosyaları da eklenmiş. Bilindiği gibi Clonezilla; Norton Ghost® gibi bildik ticari paketlerin uzun zaman içinde çözdüğü klonlama işini, daha kısa sürede çözümleyen açık kaynak kodlu klonlama sistemi. Clonezilla’nın iki versiyonu bulunuyor: Clonezilla live ve Clonezilla SE (sunucu sürümü). Clonezilla live tek bilgisayarda yedekleme ve geri yükleme için uygun olan versiyon. Clonezilla SE (sunucu sürümü) ise, büyük yerleşimler için; aynı anda pek çok bilgisayarı (40’tan fazla) klonlayabiliyor. Clonezilla Live 1.2.10-14 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla Live 1.2.10-14 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 7.0

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 7.0 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.Burada aktarılan güvenlik düzeltmeleriyle gelen Mozilla Thunderbird 7.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 7.0 edinmek için indirme sayfasından yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 7.0

Güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 7.0 sürümü duyuruldu. “Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. CSS animasyonları için destek eklenen; HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık ve güvenlik sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve yenilenmiş kullanıcı arayüzü ile geliyor. Yeni sürümde; belli kullanım durumları için büyük ölçüde gelişmiş bellek kullanımı sağlandığı, “http://” URL önekinin artık varsayılan olarak gizlendiği, bundan böyle Firefox Sync kullanırken yer imleri ve parolaların neredeyse anında senkronize edileceği, Web Timing desteği eklendiği, kimi kararlılık ve güvenlik sorunlarının giderildiği söyleniyor. 80’den fazla dil desteği sunan Mozilla Firefox 7.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mozilla Firefox 7.0 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

ClearOS Enterprise 6.1.0 Beta 1

Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir ağ ve ağ geçidi sunucusu olan ClearOS’un Enterprise 6.1.0 Beta 1 sürümü, Peter Baldwin tarafından duyuruldu. Bugüne değin küçük sunucular, güvenlik duvarları ve ağ geçitleri için kullanılan dağıtım, 6.1.0 sürümü ile birlikte; artık Red Hat Enterprise Linux kaynak paketlerinden sunucular için tam özellikli bir sistem ve iş istasyonu olarak inşa ediliyor. Sürümün; yükleyici, RPM paketleri, kullanıcılar, gruplar, sistem araçları, LDAP, ağ, güvenlik duvarı, framework ve Marketplace gibi kararlı temel sistem süreçleri yaratarak motive olacağını söyleyen Baldwin; bu sürümle aynı zamanda beta 1 sürümde bulunan Web Proxy ve Web Access Control benzeri pek çok uygulamayı da sunduklarını ifade etti. ClearOS Enterprise 6.1.0 Beta 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

ClearOS Enterprise 6.1.0 Beta 1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0