Archive | Kasım, 2011

Clonezilla Live 1.2.11-23

Disk klonlama için tasarlanmış Debian tabanlı Clonezilla’nın Live versiyonunun 1.2.11-23 sürümü, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Sürüm; önemli gelişmeleri, değişiklikleri ve hata düzeltmelerini içeriyor. Taban sistem (28 Kasım 2011 itibariyle) Debian “Sid” GNU/Linux depolarına dayalı olmak üzere sistem, 3.1.1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Partclone, 0.2.38 sürümüne, gDisk ise 0.8.1 sürümüne güncellenmiş bulunuyor. Bilindiği gibi Clonezilla; Norton Ghost® gibi bildik ticari paketlerin uzun zaman içinde çözdüğü klonlama işini, daha kısa sürede çözümleyen açık kaynak kodlu klonlama sistemi. Clonezilla’nın iki versiyonu bulunuyor: Clonezilla live ve Clonezilla SE (sunucu sürümü). Clonezilla live tek bilgisayarda yedekleme ve geri yükleme için uygun olan versiyon. Clonezilla SE (sunucu sürümü) ise, büyük yerleşimler için; aynı anda pek çok bilgisayarı (40’tan fazla) klonlayabiliyor. Clonezilla Live 1.2.11-23 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla Live 1.2.11-23 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

CrunchBang Linux 10 R20111125

Philip Newborough, kod adı “Statler” olan CrunchBang Linux 10’un güncelleme sürümünü duyurdu. Debian GNU/Linux tabanlı bir dağıtım olan CrunchBang Linux, hafif özelliklere sahip pencere yöneticisi Openbox ile geliyor. Openbox’ın en son sürümü 3.5.0 ile inşa edilen sürüm kalıplarının indirilmeye hazır olduğunu söyleyen Newborough; bu kalıpların, son sürümden bu yana bazı önemli değişiklikler içerdiğini sözlerine ekledi. En önemli değişikliğin Xfce’nin emekli edilmesi olduğunu ifade eden Newborough; Xfce’yi çok sevmesine karşın, CrunchBang üzerinde bütünüyle Openbox deneyimine konsantre olmayı tercih ettiklerini söyledi. Newborough; bunun dışında, Xfce tabanlı epeyce parlak dağıtım bulunduğunu ve ne yaptığını bilen bir kullanıcının Debian altında Xfce kurmasının da zor olmadığını belirtti. Linux çekirdeğinin 2.6.39’a güncellendiğini söyleyen Newborough; Debian backports depolarının varsayılan olarak etkin olduğunu ifade etti. CrunchBang Linux 10 R20111125 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

CrunchBang Linux 10 R20111125 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanalabilirsiniz.

 

0

Linux Mint 12

Kod adı “Lisa” olan Linux Mint 12, Clement Lefebvre tarafından duyuruldu. Linux Mint 12 “Lisa”yı duyurmaktan ekip olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Lefebvre; sistemin, yeni bir masaüstü ortamı, GNOME 3 ve MGSE (Mint GNOME Shell Extensions)ile geldiğini belirtti. Kusursuz bir GNOME 3 deneyimi elde etmek için tüm bileşenlerin MGSE içinden pasifleştirilmesinin ya da tekrar aktif hale getirilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Lefebvre; MGSE’nin alt paneli, uygulama menüsü ve pencere listesi kullanıma hazır olduğunu sözlerine ekledi. Ubuntu 11.10 tabanlı olan Linux Mint 12, 3.0 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor ve GNOME 3.2 ile geliyor. DVD sürümünde hem GNOME hem Mate masaüstü ortamlarını bulmmak mümkün oluyor. Varsayılan arama motoru olarak Duck Duck Go tercih edilen Linux Mint 12 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Mint 12 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Mageia 2 Alpha 1

Eski Mandriva Linux geliştiricileri ve dağıtımın katılımcıları tarafından çatallanarak geliştirilen yeni Gnu/Linux dağıtımı Mageia’nın 2. sürümünün ilk alphası, Anne Nicolas tarafından duyuruldu. Mageia 2’ye giden yolda ilk kilometre taşı olan 1. alpha sürüm kalıplarının test edilmek üzere indirilmeye hazır olduğunu söyleyen Nicolas; kullanıcıların tesbit ettikleri hataları rapor etmelerini bekleyeceklerini ifade etti. Sistemin 3.1.2 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirten Nicolas; kullanıcıya KDE 4.7.3 ve GNOME 3.3.2 masaüstü ortamlarının sunulduğunu söyledi. Ayrıca güncellenmiş bir LXDE masaüstü ortamını kullanmanın da mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Systemd entegrasyonunun halen sürdüğünü ve henüz sonlandırılamamış olduğunu söyleyen Nicolas; sürümün yeni oyunlarla geldiğini sözlerine ekledi. Mageia 2 Alpha 1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mageia 2 Alpha 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

PC-BSD 9.0-RC2

FreeBSD’ye dayalı bir masaüstü sistemi olan PC-BSD’nin 9.0 sürümünün ikinci sürüm adayı, Kris Moore tarafından duyuruldu. Gelmekte olan PC-BSD 9.0 için test edilmek üzere ikinci sürüm adayının indirilmeye hazır olduğunu ifade eden Moore; sürümün, FreeBSD 9.0-RC2 tabanlı olduğunu, çeşitli hata düzeltmeleri ve geliştirmelerle birlikte geldiğini belirtti. FVWM ve FVWM-Crystal’in masaüstü seçenekleri olarak eklendiğini söyleyen Kris Moore; ATI video’da DynamicPM’in etkinleştirilebileceğini sözlerine ekledi. PC-BSD 9.0-RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

PC-BSD 9.0-RC2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Bluefish 2.2.0

Son kararlı sürümü 2.0.3, 23 Şubat 2011‘de çıkarılan Bluefish’in (kararsız olan) geliştirme versiyonunun 2.2.0 sürümü duyuruldu. Pek çok programlama dilini destekleyen Bluefish; dinamik ve interaktif web siteleri düzenlemesi üzerine odaklanabiliyor. Bluefish, programlama bilgisi az olan kullanıcıların da kolaylıkla kullanabileceği bir editör. C, HTML, PHP, MySQL, SQL gibi konularda, hazır şablonları kullanarak gerekli işlemleri kolaylıkla yapmak olanak dahilinde. Bluefish; Linux, FreeBSD, OpenBSD, Solaris ve MacOS X, ayrıca Windows üzerinde çalışıyor. 17 dil desteği sunan yazılımın özellikleri hakkında geniş bilgi edinmek için özellikler sayfasını , fikir edinmek için ekran görüntüleri sayfasını incelemek mümkün.
Continue Reading →

Bluefish 2.2.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 8.0.1

Güvenli, hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 8.0.1 sürümü çıktı. “Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. CSS animasyonları için destek eklenen; HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık ve güvenlik sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve yenilenmiş kullanıcı arayüzü ile geliyor.  Bellek kullanımı geliştirilmiş olan Mozilla Firefox’a ayrıca Twitter arama barı eklenmiş bulunuyor. Geliştirilmiş WebSocket desteğiyle gelen Mozilla Firefox 8.0.1’de kimi kararlılık ve güvenlik sorunlarının da giderildiği ifade ediliyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 70’ten fazla dilde kullanılabilen Mozilla Firefox’un 8.0.1 sürümü hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. Mozilla Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Mozilla Firefox 8.0.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0