Archive | Mart, 2012

Ubuntu 12.04 Beta 2

İlk betası 1 Mart 2012‘de duyurulan Ubuntu 12.04 LTS’nin ikinci beta sürümü, Kate Stewart tarafından duyuruldu. “Precise Pangolin” kod adlı Ubuntu 12.04 LTS (Long Term Support) sürümünün masaüstü, sunucu, bulut ve Core ürünlerinin son betasını duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Stewart; sistemin 3.2.12 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ifade etti. LibreOffice’in 3.5.1 sürümüne güncellendiğini belirten Stewart; varsayılan müzik çalar olarak UbuntuOne müzik mağazasını da içeren Rhythmbox kullanıldığını söyledi. Stewart; Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, Edubuntu, Ubuntu Studio ve Mythbuntu’nun da 12.04 Beta 2 sürümlerinin yayınlandığını ifade etti. Ubuntu 12.04 Beta 2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Ubuntu 12.04 Beta 2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 11.0.1

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 11.0.1 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.Burada aktarılan güvenlik düzeltmeleriyle gelen Mozilla Thunderbird 11.0.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 11.0.1 edinmek için indirme sayfasından yararlanabilirsiniz.

0

DoudouLinux 2012-03

Debian tabanlı bir dağıtım olan ve ayrım gözetmeksizin dünya üzerindeki tüm çocuklar için bilgisayarı basit ve keyifli kılmayı hedefleyen DoudouLinux’un yeni geliştirme sürümü 2012-03 duyuruldu. Bu son geliştirme sürümünün biraz geciktiği, herşeye rağmen çıktığı belirtilen açıklamada; sistemin yine Debian Squeeze kararlı sürüme dayalı olduğu belirtildi. Bu nedenle, sürümün geliştirme sürümü de olsa oldukça kararlı ve güvenli bir biçimde denenebileceğinin altı çizildi. Pek çok yenilikle gelen sistemde bir önceki sürümle karşılaştırıldığında görsel olarak da farklılıklar bariz biçimde öne çıkıyor. DoudouLinux 2012-03 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

DoudouLinux 2012-03 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Clonezilla Live 1.2.12-37

Disk klonlama için tasarlanmış Debian tabanlı Clonezilla’nın Live versiyonunun 1.2.12-37 sürümü, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Sürüm; önemli gelişmeleri, değişiklikleri ve hata düzeltmelerini içeriyor. Taban sistem (25 Mart 2012 itibariyle) Debian “Sid” GNU/Linux depolarına dayalı olmak üzere sistem, 3.2.12 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Partclone, 0.1.3 sürümüne, Gdisk ise 0.8.2 sürümüne güncellenmiş bulunuyor. Bilindiği gibi Clonezilla; Norton Ghost® gibi bildik ticari paketlerin uzun zaman içinde çözdüğü klonlama işini, daha kısa sürede çözümleyen açık kaynak kodlu klonlama sistemi. Clonezilla’nın iki versiyonu bulunuyor: Clonezilla live ve Clonezilla SE (sunucu sürümü). Clonezilla live tek bilgisayarda yedekleme ve geri yükleme için uygun olan versiyon. Clonezilla SE (sunucu sürümü) ise, büyük yerleşimler için; aynı anda pek çok bilgisayarı (40’tan fazla) klonlayabiliyor. Clonezilla Live 1.2.12-37 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla Live 1.2.12-37 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GNOME 3.4

GNOME projesince geliştirilen GNOME masaüstü ortamının 3.4 sürümü, Matthias Clasen tarafından duyuruldu. Bugün, GNOME projesinin çoklu platformlu özgür masaüstü ve geliştirici platformunun son versiyonunun kutlandığını söyleyen Clasen; bu sürümün GNOME 3’ün ikinci önemli güncellemesi olduğunu belirtti. Clasen; GNOME 3.4’ün heyecan verici yeni özellikler ve iyileştirmeler, tamamen yenilenen web tarama kullanıcı deneyimi, entegre belge arama, birinci sınıf web uygulamaları, daha iyi grafik tablet desteği, uygulama menüleri ve daha pek çok şey ile birlikte geldiğini söyledi. GNOME 3.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

GNOME 3.4 edinmek için projenin FTP sunucusuna başvurabilirsiniz.

getgnu.org

0

Opera 11.62

Güvenli, hızlı ve işlevsel internet tarayıcısı Opera’nın 11.62 final sürümü duyuruldu. Güvenlik ve kararlılık güncellemeleri içeren yeni sürümüyle Opera; yeni javascript motoruyla daha hızlı. Tarayıcı, HTML5 standartlarına tam uyum sağlıyor ve WEBM desteği sunuyor. Hızlı erişim ile sık kullanılan sitelere en kısa zamanda erişim olanağı sağlayan Opera; fare hareketleri özelliği sayesinde pek çok işlemi pratik fare hareketleriyle gerçekleştirme imkanı veriyor. Dahili e-posta ve RSS istemcisi ile e-posta ve RSS’ler tarayıcı içinden kontrol edilebiliyor ve e-postalara cevap gönderilebiliyor. Gizli sekme/pencere özelliğiyle internette iz bırakmadan gezinme olanağı sağlayan tarayıcının, yeni sürümü; geliştirilmiş adres alanı Web’de güvenli biçimde kalmayı kolaylaştırıyor. Artık, kullanıcılar, en son eklentileri ve Opera uygulamalarını otomatik olarak güncelleyebiliyorlar. Opera 11.62 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Windows, Mac OS X, Unix değişiklikler sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Opera 11.62 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Pidgin 2.10.3

GNU/Linux kullanıcıları başta olmak üzere geniş bir çevre tarafından tercih edilen açık kaynak kodlu bir sohbet yazılımı Pidgin’in 2.10.3  sürümü duyuruldu. Çeşitli hataları giderilen yeni sürüme ilişkin ayrıntılara değişiklik listesini inceleyerek ulaşabilirsiniz. GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslı Pidgin; çok platformlu (Linux, BSD, MacOS X, Windows) bir yazılım olduğu ve birden çok protokolü (AOL Instant Messenger, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MXit, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo!, Zephyr) desteklediği için, farklı hesaplara aynı anda erişebilme özelliğine sahip. Eski adı Gaim olan yazılım, geliştiricilerin bir telif sorunu nedeniyle isim değişikliğinde karar kılması sonucu Pidgin ismine terfi etmiş bulunuyor.

Continue Reading →

Pidgin 2.10.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0