Archive | Ekim, 2012

Slackel KDE-4.9.2

Slackware tabanlı, iyi bir KDE merkezli yazılım uygulamaları koleksiyonuna sahip GNU/Linux dağıtımı Slackel‘in en son KDE masaüstü ortamı ile gelen KDE-4.9.2 live sürümü, Dimitris Tzemos tarafından duyuruldu. Slackel KDE-4.9.2’nin 32 ve 64-bit mimariler için dört farklı kalıp olarak yansılarda yerini aldığını söyleyen Tzemos; sistemin, 3.2.29 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirtti. Slackel 14.0’ın KDE merkezli çok zengin bir yazılım koleksiyonu eşliğinde KDE 4.9.2 masaüstü ortamını sunduğunu ifade eden Tzemos; sistemin, Firefox 16.0.2, KMail, Ktorrent, Pidgin, Gftp, Wicd, Bangarang 2.1, Clementine 1.0.1, K3b 2.0.2, Calligra Words, Calligra Stage, Calligra Tables, KOrganizer, KAddressBook, Okular, Krita, Karbon, Gwenview, KColorChooser, KSnapshot, LibreOffice-3.6.2, Gimp-2.8.2, inkscape,  Μumble, Μurmur, Postfix, Dovecot, Openjre-7u9 ve daha pek çok güncel yazılımla geldiğini söyledi. Slackel KDE-4.9.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Slackel KDE-4.9.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Parabola GNU/Linux 2012.10.17

FSF‘nin yalnızca özgür yazılım kullanan ve öneren GNU/Linux dağıtımları listesinde yer alan basit bir paket ve sistem yönetimini önceleyen Arch tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Parabola’nın 2012.10.17 sürümü, André Fabian Silva Delgado tarafından duyuruldu. Dağıtımı yeni bir kurulum ortamıyla sunduklarını söyleyen Delgado; bundan böyle aylık sürüm çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Live CD’nin yeni bir sistem kurmak ya da kurtarma CD’si olarak kullanılabileceğini söyleyen Delgado; sistemi özgür 3.6 (3.6.2) Linux çekirdeği üzerine yapılandırdıklarını belirtti. Parabola GNU/Linux 2012.10.17 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Parabola GNU/Linux 2012.10.17 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Finnix 106

Sistem yöneticileri için üretilen Debian GNU/Linux tabanlı, küçük, kendine yeten, bootable bir Linux dağıtımı olan Finnix; sabit diskleri ve bölümleri mount edip yönetmek, diğer işletim sistemlerini kurmak gibi çeşitli işlemlere olanak sağlıyor. Finnix’in Debian testing tabanlı 106 no’lu sürümü Ryan Finnie tarafından duyuruldu. Önemli çekirdek güncellemesinin yanı sıra küçük düzeltmeler ve geliştirmeler içeren 106 sürümünü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Finnie; 3.5 Linux Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin uzatılmış bir bölüm içerdiğini belirtti. Finnix 106 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Finnix 106 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Samba 3.6.9

İnternet protokolü üzerinden dosya ve yazıcı paylaşımı için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan SMB/CIFS protokollerini kullanan GPLv3 lisanslı sunucu yazılımı Samba’nın 3.6.9 sürümü duyuruldu. Unix ve GNU/Linux sistemler ile Windows arasında dosya ve yazıcı paylaşımını olanaklı kılan Samba; 1992 yılından bu yana DOS, Windows, OS/2, GNU/Linux gibi çeşitli platformları destekliyor. Geliştiriciler tarafından 3.6.9 sürümü duyurulan yazılımın yeni sürümünde; bir çökme probleminin giderildiği, alan bulunamadığında ortaya çıkan Winbind sorununun da giderildiği ifade ediliyor. Kullanıcıların en kısa sürede yeni sürüme geçmesi öneriliyor. Samba 3.6.9 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Samba 3.6.9 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 16.0.2

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 16.0.2 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.Burada aktarılan güvenlik düzeltmeleriyle gelen Mozilla Thunderbird 16.0.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 16.0.2 edinmek için indirme sayfasından yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 11.04 Ömrünü Tamamladı

“Natty Narwhal” kod adlı Ubuntu 11.04’ün 28 Ekim 2012 tarihi itibariyle güvenlik ve güncelleme destek süresinin sona erdiği, Ubuntu Yayın Müdürü Kate Stewart tarafından duyuruldu. Stewart; 28 Nisan 2011‘de duyurulan “Natty Narwhal” kod adlı Ubuntu 11.04’ün kritik düzeltmeler ve güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere hiçbir yeni güncelleme almayacağını belirtti. Kullanıcıların sistemlerini 11.10 ile 12.04 arasında bir sürüme yükseltmeleri gerektiğini söyleyen Stewart; güncellemelerin 11.10 ile 12.04 arasındaki sürümlere yönelik olacağını ifade etti.
Continue Reading →

Kate Stewart’ın duyurusunu incelemek için tıklayınız.

0

LibreOffice 3.6.3 RC2

The Document Foundation; birinci sürüm adayını 13 Ekim 2012 tarihinde duyurduğu LibreOffice 3.6.3’ün ikinci sürüm adayını duyurdu. 3.6.3 sürümü için ikinci sürüm adayının test edilmek üzere kullanıma sunulduğu bildirilirken, bunun bir test sürümü olduğu ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiği hatırlatıldı. The Document Foundation; bu sürüm adayı ile kararlı bir sürümün paralel olarak yüklenilip kullanılmasının gerekliliğine dikkat çekerken, konu hakkında bu sayfadan ayrıntılı bilgi edinilebileceğini belirtti. Farklı dağıtımlar için ayrıntılı kurulum yönergelerinin incelenmesi özellikle önerilirken, sürüme ilişkin hataların Bugzilla üzerinden bildirilebileceği ifade edildi. LibreOffice 3.6.3 RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

LibreOffice 3.6.3 RC2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0